آیا از جنگ غزه تا توقیف کشتی اسرائیلی؛ همه چیز زیر سر ایران است؟

آیا از جنگ غزه تا توقیف کشتی اسرائیلی؛ همه چیز زیر سر ایران است؟

رژیم صهیونیستی و متحدانش مدعی هستند عملیات‌های محور مقاومت در در منطقه بالاخص پس از حمله ارتش صهیونیستی به غزه، تحت فرمان ایران انجام می‌شود؛ آیا محور این گزاره صحت دارد؟

آیا از جنگ غزه تا توقیف کشتی اسرائیلی؛ همه چیز زیر سر ایران است؟

فارس پلاس؛ روایت روز – بلوک غرب و رژیم صهیونیستی خط رسانه‌ای ثابتی دارند که اقدامات محور مقاومت را به نام ایران فاکتور بزنند. به عنوان نمونه، ضلع عراقی محور مقاومت به دلیل نسل کشی غزه، به ارتش آمریکا در عراق و سوریه اعلام جنگ کرده و پایگاه‌های آن را قریب به ۴۰ روز است که زیر ضربه برده است. اما وقایع به نحوی رسانه‌ای می‌شود که گویی دستور از تهران ارسال می‌شود.


نقشه گستره عملیاتی مقاومت اسلامی عراق علیه پایگاه‌های ارتش آمریکا و رژیم صهیونیستی

این موضوع در مورد یمن نیز صادق است. روز ۲۸ آبان کشتی گلکسی لیدر (Galaxy Leader) در دریای سرخ طی عملیات نیروهای مسلح یمن توقیف شد. رژیم صهیونیستی و متحدانش مدعی هستند که عملیات توقیف گلکسی لیدر (Galaxy Leader) در دریای سرخ زیر نظر ایران انجام شده است.

ایران از جمله کشورهایی است که برای تامین امنیت دریانوردی در دریای سرخ حضور فیزیکی دارد. اما رسانه‌های غربی مدعی هستند که سپاه پاسداران یک کشتی جاسوسی تحت عنوان «بهشاد» در این منطقه به صورت مستقر دارد و همین کشتی موقعیت کشتی گلکسی لیدر (Galaxy Leader) را برای یمنی‌ها ارسال کرده است. [۱][۲]

ادعا نیز این است که گلکسی لیدر قبل از عملیات هلی‌برن یمنی‌ها از کنار بهشاد عبور کرده و سردار «عبدالرضا شهلایی» از فرماندهان نیروی قدس دستور مصادره کشتی اسرائیلی را داده است. ادعایی که در حد لفظ می‌باشد و هیچگونه سندی برای آن ذکر نشده است.

سخنگوی نیروهای مسلح یمن تاکید کرد که تصمیمات نظامی یمن مستقل و بر اساس یک تصمیم ملی اتخاذ می شود.[3] در چارچوب همین تصمیم است که نیروهای مسلح یمن تاکنون ۱۰ حمله به مواضع اسرائیل در روزهای ۵ آبان، ۹ آبان، ۱۰ آبان، ۱۱ آبان، ۱۶ آبان، ۱۸ آبان، ۲۲ آبان، ۲۳ آبان و اول آذر انجام داده است.

سخنان صریح سخنگوی نیروهای مسلح یمن در حمایت از غزه

این مورد در جنگ یمن نیز مسبوق به سابقه بود. به عنوان نمونه، اسفند ۱۳۹۹ بود که بزرگترین تاسیسات نفتی جهان در «راس التنوره» هدف ضد حمله موشک‌های بالستیک و پهبادی قرار گرفت. «راس التنوره» در بندر دمّام عربستان است. انصارلله یمن مسئولیت این حمله موشکی و پهپادی را پذیرفتند اما رسانه‌های غربی و صهیونیست‌ها مدعی شدند که این حمله از سمت یمن نبوده بلکه از خاک عراق و یا احتمالاً از ایران بود! [4]


موقعیت جغرافیایی «راس التنوره» در عربستان سعودی

یکی از استدلال‌ها نیز این بود «راس التنوره» ۱۰۰۰ کیلومتر با یمن فاصله دارد و این فاصله باید منجر به شناسایی و رهگیری احتمالی توسط پدافند موشکی ارتش سعودی می‌شود! در موردی دیگر، کماکان حمله معروف شهریور ۱۳۹۸ به تاسیسات آرامکو را از سوی ایران می‌دانند.

لحظه حمله به آرامکو در شهریور ۱۳۹۸ | منبع: تحولات جهان اسلام

«یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن روز ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ اعلام کرد که پالایشگاه‌های «بقیق» و «خریص» شرکت آرامکو در منطقه «شرقیه» عربستان سعودی در پاسخگویی به محاصره پنج ساله یمن (تا آن روز) هدف قرار گرفته شد. این حمله به تعبیر «مایک پنس» نائب ریاست جمهوری آمریکا در دولت ترامپ به بزرگ‌ترین حمله به زیرساخت‌های نفتی جهان در طول تاریخ تبدیل شد. پس از این اقدام یمن، تولید نفت عربستان به نصف رسید. اما «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا بدون ارائه هیچگونه سندی، اجراکننده عملیات را به ایران منتسب کرد.


تصاویر ماهواره‌ای ادعایی پیرامون پاسخ موشکی یمن در شهریور ۱۳۹۸


تصاویر ماهواره‌ای ادعایی پیرامون پاسخ موشکی یمن در شهریور ۱۳۹۸


تصاویر ماهواره‌ای ادعایی پیرامون پاسخ موشکی یمن در شهریور ۱۳۹۸


تصاویر ماهواره‌ای ادعایی پیرامون پاسخ موشکی یمن در شهریور ۱۳۹۸
این حمله به بزرگترین به حمله به زیرساخت‌های نفتی جهان ملقب شد

ادعای رابطه فرماندهی و فرمان‌پذیری میان ایران و یمن دور از واقعیت است. اساساً انسان یمنی دستور پذیر نیست، که اگر بود، قدرت قاهره آمریکا و دلارهای سعودی تاکنون توانسته بود یمن را سرسپرده خود کند. حال با کدام منطق می‌توان این کشور و نیروهای مقاومت آن را فرمانبردار تهران تعریف کرد. از طرفی، پذیرش مسئولیت عملیات‌های محور مقاومت از سوی تهران، تضییع حق جناح‌های عمل کننده نظیر حزب الله لبنان، مقاومت عراق و انصارالله یمن است که با عملیات‌های خود درحال تاریخ‌سازی هستند.

«سید مصطفی خوش چشم» کارشناس امور بین‌الملل پیرامون در جریان عملیات طوفان الاقصی، نسبت رفتاری اضلاع محور مقاومت و تهران اینگونه تشریح کرد: «ایران همواره در عالی ترین سطح از جمله رهبر انقلاب ابایی ندارند که بگویند ما [از محور مقاومت] حمایت می‌کنیم … ایران عادت ندارد به گروه‌های مقاومت و متحدین خود ماهی بدهد. [فرآیند بدین نحو است که] به آن‌ها ماهی‌گیری یاد می‌دهد. چون [اعضای محور مقاومت] را نیابتی خود را نمی‌بیند. بر عکس آمریکا و اسرائیل که داعش را به نیابت از خود داشتند، ایران به هیچ عنوان [محور مقاومت را] نائب خود نمی‌بیند، بلکه متحد با خود می‌بیند. این تفاوت ایران است.»

[1]:thenationalnews.com/mena/palestine-israel/2023/11/22/houthi-ship-hijack-red-sea

[2]:https://ca.finance.yahoo.com/news/yemen-rebels-hijacked-cargo-ship-114631473.html?guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAAAz9OycbqbuyUyjfjhoiFsPr5_naOyfGpyRHi2lTR3xCp1_OwgSk3akvXl2jWrVAGzTy8cFoA6imdTXRQ0Oh9NzTh5uw-F1O681tOpPIA1pvqkzsztk3IqHya89sNJOpHaO8RZnXxFugBsJP3iZz6g3kw3pl109m_IowfXmEUBw9&_guc_consent_skip=1700899819

[3]:fa.alalam.ir/news/6751113

[4]:besacenter.org/implications-of-the-latest-iranian-attack-on-saudi-oil-facilities/

پایان پیام/.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *