مهارت‌های نوجوان| تکنیک‌هایی برای افزایش تمرکز و دقت

مهارت‌های نوجوان| تکنیک‌هایی برای افزایش تمرکز و دقت

تقویت تمرکز مثل بسیاری از مهارت‌ها نیاز به تمرین و ممارست دارد. شاید در هنگام شروع تمرین‌ها ابتدا تغییرات کمی را حس کنید ولی پس از ۴ تا ۶ هفته متوجه پیشرفت‌های قابل توجهی می‌شوید.

مهارت‌های نوجوان| تکنیک‌هایی برای افزایش تمرکز و دقت

به گزارش فارس نوجوان، تقویت تمرکز مثل بسیاری از مهارت‌ها نیاز به تمرین و ممارست دارد. شاید در هنگام شروع تمرین‌ها ابتدا تغییرات کمی را حس کنید ولی پس از ۴ تا ۶ هفته متوجه پیشرفت‌های قابل توجهی می‌شوید.

1) تکنیک حواست را جمع کن

این تکنیک به ظاهر ساده به نظر می‌رسد ولی بسیار مؤثر است. وقتی حواستان پرت و ذهن‌تان سرگردان است، مرتب به خودتان هشدار دهید که حواست را جمع کن یا الان این جا باش.

هنگامی که افکار مزاحم به سراغ شما می‌آید کم‌کم با تکنیک «حواست را جمع کن» به حالت عادی بر می‌گردید.

ممکن است این عمل را صدها بار در هفته انجام دهید ولی مطمئن باشید طی روزهای آینده قدرت تمرکزتان بیشتر می‌شود. بنابراین صبور باشید و منتظر پیشرفت‌های خود در این زمینه باشید.

2) تکنیک روش عنکبوتی

اگر تار عنکبوتی را تحریک کنید، تکان می‌خورد و عنکبوت از خود واکنش نشان می‌دهد ولی وقتی چندین بار این عمل را تکرار کنید، خواهید دید که عنکبوت دیگر نسبت به حرکت تار هیچ عکس‌العملی از خود نشان نمی‌دهد و متوجه می‌شود، حشره‌ای به دام او نیفتاده است.

با استفاده از این روش، ذهن خود را پرورش داده و در برابر حواس پرتی تسلیم نشوید. با کمک این روش شما یاد می‌گیرید که نسبت به عوامل مزاحم بی‌توجه باشید.

مثلا وقتی کسی داخل اتاق می‌شود یا وقتی در به شدت به هم می‌خورد، نباید به خودتان اجازه دهید که حواستان پرت شود، شما باید تمرکزتان را برای هدفی که در ذهن دارید، حفظ کنید.

و یا به طور مثال، در هنگام ارائه یک کنفرانس کلاسی اجازه دهید که دگیران جلوی شما حرکت کنند، سرفه کنند، بدون اینکه به آنها نگاه کنید فقط بین خودتان و افراد حاضر در جلسه کنفرانس، تونل ارتباطی ویژه‌ای ایجاد کنید و بگذارید دیگران از این تونل خارج باشند و یا وقتی در کلاس درس هستید حواستان فقط به دبیر باشد. به صورتش نگاه کنید و از حرف‌هایی که می‌زند یادداشت بردارید. بگذارید همه‌چیز از ذهن‌تان خارج شود.

3) تکنیک فرصتی برای افکار مزاحم

در طول روز زمان ویژه‌ای را به فکر کردن درباره افکار و مسائلی که به ذهن شما خطور می‌کنند و تمرکزتان را به هم می‌زنند، اختصاص دهید. وقتی در حال مطالعه و یا انجام کار مشخص هستید ممکن است افکار مزاحمی به ذهن شما خطور کرده باعث نگرانی شما شود.

شما می‌توانید با یادآوری زمان ویژه‌ای که برای این افکار در نظر گرفته‌اید اجازه دهید که این افکار موقتا از ذهن شما خارج شوند. برای این کار از تکنیک «حواست را جمع کن» نیز می‌توانید استفاده کنید.

دقت کنید که هدف نادیده گرفتن افکار مزاحم نیست بلکه پیش‌بینی زمانی مناسب برای پرداختن به آن افکار است.

4) تکنیک ثبت عوامل حواس پرتی

ساده‌ترین روش مقابله با حواس پرتی و ایجاد تمرکز، یادداشت کردن افکار و یا مسائلی است که ذهن شما را مشغول کرده است. پیشنهاد می‌شود هنگام مطالعه یک برگ کاغذ کنار خود بگذارید و هر موضوعی که ذهن‌تان را مشغول کرده بر روی آن یادداشت کنید.

با این عمل، بار ذهنی شما تخلیه شده و آمادگی شما برای مطالعه افزایش می‌یابد. مثلا اگر یادتان آمد که باید کاری را انجام دهید و یا به کسی تلفن بزنید و … آن را خلاصه یادداشت کنید تا نگران فراموش کردن آن نباشید.

پایان پیام/

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *