ماجرای خدمت در کارخانه‌ای که موکب شد

ماجرای خدمت در کارخانه‌ای که موکب شد

هیئت بنی‌زهرا(س) در نهاوند حدود ۲۲ سال پیش با یک اتفاق خیلی ساده شروع به فعالیت کرد، هیاتی که سال‌هاست با توسل و توکل از آغازین روزهای ماه صفر بساط خدمت در موکب پهن کرده‌اند تا میزبان زائران عتبات عالیات باشند.

ماجرای خدمت در کارخانه‌ای که موکب شد

خبرگزاری فارس _ نهاوند، وحید سیفی؛ قصه موکب‌داران کوی دوست، قصه عشقی است مدام و مادام که تمام نمی‌شود، موکب‌دارانی که سالهاست عاشقی را در هیات بنی‌زهرا آموخته‌اند، خط به خط مشق عشق کرده‌اند و آن را در خدمت به زائران پای کار آورده‌اند.

اعضای این موکب سالهاست با توسل و توکل از آغازین روزهای ماه صفر بساط خدمت پهن کرده‌اند تا میزبان زائران عتبات عالیات باشند، در اینجا خدمتگزاران زائران اباعبدلله(ع) هر روز و هر لحظه رسم عاشقی را مرور می‌کنند و افتخار هر ساعت‌شان خدمت به زائران امامی است که مصیبتش برای همیشه تازه است.

وقتی پای دلدادگی به ارباب اربعین در میان باشد، شوق خدمت آن قدر سراپای وجودت را فرا می‌گیرد که این سوی مرزها می‌مانی و زیارت اربعینت را از دور برای مولای عشق به جا می‌آوری.

خدمتگزاران موکب بنی‌زهرا، یکی از همین دلدادگان معرکه شور و عشق‌اند که در سه‌راهی دهفول، مکان بزرگی را برای خدمت به زوار برپا کرده‌اند.

از دور بوی اسپند و نوای ‌"لبیک یا حسین(ع)" در فضای موکب حال و هوای کربلا را تداعی می‌کند، کمی جلوتر که می‌رویم صدها مشتاق و زائر اربعین را می‌بینیم که یا راهی کربلایند یا بازگشته از این سرزمین اینجا را برای استراحت برگزیده‌اند.

با علیرضا رحمتی مسوول هیات و موکب بنی‌زهرا(س) که هیات را متعلق به پسران حضرت زهرا(س) و خود را خادم آن بزرگواران می‌دانند گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که در زیر می‌خوانید:

فارس: آقای رحمتی برای شروع لطفا در رابطه با سابقه فعالیت هیات بنی‌زهرا(س) توضیحاتی بفرمائید.

– بله حتما، هیئت بنی‌زهرا(س) حدود ۲۲ سال پیش با یک اتفاق خیلی ساده شروع به فعالیت کرد. هیئت در آن زمان در حیطه اقدامات جهادی کار خود را آغاز کرد و عمده فعالیت‌هایش در کمک به فقرا مانند تامین مایحتاج زندگی، تهیه جهیزیه و البته برگزاری جلسات هفتگی روضه‌خوانی متمرکز شده بود.

با شروع سفرهای اربعین ما هم برای زیارت کربلا در مراسم پیاده‌روی شرکت می‌کردیم، راستش هنگام استراحت در موکب‌های مسیر نجف به کربلا همیشه آرزو داشتم ای کاش روزی بتوانم در چنین موکبی توفیق خدمت به عاشقان اباعبدالله(ع) را پیدا کنم، با همین نیت هر موکبی که می‌رفتم از آنان می‌خواستم کارهایی مانند شستن ظروف و یا پوست کندن سیب زمینی را به من واگذار کنند.

محرم سال ۹۷ بود، یکی از دوستان گفت موقعی که از تهران به نهاوند می‌آمدم ایستگاه‌هایی کنار جاده از زائران پذیرایی می‌کردند، همین مسئله باعث شد به نیت ایستگاه صلواتی پا در این راه بگذاریم.

پس از بررسی استقرار ایستگاه صلواتی با مالک یک کارخانه لبنیات رایزنی کردم، ایشان هم پذیرفت با ما همکاری کند، موکب ما قرار شد در محوطه کارخانه در سه‌راهی دهفول _ هفت کیلومتری جاده نهاوند به طرف کرمانشاه _ مستقر شود.

پس از این اتفاق مبارک، زندگی‌مان را متبرک کردیم به خدمت‌رسانی به زائران و به لطف ائمه(ع) توفیقات خوبی هم به دست آوردیم‌.

فارس: نحوه خدمات‌رسانی شما در موکب چگونه است؟ یعنی از چه روزی کار را آغاز می‌کنید؟

از ابتدای برپایی موکب در سال ۹۸ تاکنون فعالیت خود را از ابتدای ماه صفر آغاز کرده‌ایم چون یک عده سفر خود را از همین زمان شروع می‌کنند و با توجه به اینکه خیلی از موکب‌ها هنوز فعالیت خود را شروع نکرده‌اند و هدف ما هم خدمت‌رسانی است فعالیت خود را زودتر از زمان معمول برپا می‌کنیم.

برای آماده‌سازی موکب بلافاصله بعد از تاسوعا و عاشورا کار را با بچه‌های هیات پیش می‌بریم.

امسال هیات مراسم خاص پذیرایی را از غدیر تا مباهله به مدت ۱۸ شب که برابر با سن حضرت فاطمه زهرا(س) است برگزار کرد، این مراسم تا ۱۱ روز به اول صفر ادامه داشت و پس از آن تدارک لازم برپایی موکب انجام شد‌.

فارس: با این اوصاف شما تقریبا یک ماه و نیم توفیق خدمت در دستگاه عزای حسین(ع) را دارید؟ درست است؟.

بله، اگر خدا قبول کند، انشاءالله نگاه لطف و محبت حضرت زهرا(س) شامل حال ما شود.

فارس: آقای رحمتی چند خادم در این موکب مشغولند؟

تعداد خادمان موکب امسال در مقایسه با سال گذشته‌ افزایش خوبی داشته و به حدود ۶۰ نفر که عمدتا جوان و نوجوان هستند، رسیده است، خادمان به صورت شیفتی در بخش‌های مختلف همکاری دارند.

فارس: و چه خدماتی ارائه می‌کنید؟

پذیرایی سه وعده ناهار، شام و صبحانه و همینطور میان‌وعده، خدمات درمانی هم داریم که در بهداری موکب با حضور پزشکیار انجام می‌شود.

ارائه خدمات خودرویی در خارج از موکب و توسط یکی از مکانیکی‌های شهر، استقرار استراحتگاه خانم‌ها و آقایان و ایجاد شرایط استحمام در خارج از موکب از دیگر خدماتی است که در موکب ارائه می‌شود.

فارس: روزانه توفیق پذیرایی از چند زائر را دارید؟

میانگین حدود ۱۵۰ نفر

البته تعداد متغیر است مثلا در اوایل شروع به کار روزانه تعداد کمی زائر داریم اما در روزهای پیک زائرین به ۲ هزار و ۵۰۰ نفر هم می‌رسد که در سه نوبت پذیرایی می‌شوند.

فارس: بی‌تردید خدمت به زائران اباعبدالله(ع) سراسر بهره‌ معنوی است، با علم به این موضوع اگر خاطره‌ خاصی در این فعالیت دارید بفرمایید لطفا.

هر کسی با هر درجه‌ای از اخلاص به در خانه ائمه(ع) وارد شود از برکات و عنایت آنها بهره‌مند می‌شود. یکی از مواردی که لازم است عرض کنم این است که موکب‌ها اصولاً مکان‌هایی هستند برای خودسازی.

برکات موکب‌های حسینی بسیار بالاست، یک نمونه آن که چند وقت پیش برای بنده پیش آمد، داستان از این قرار است که ما برای ساخت حسینیه مجبور به خرید بخشی از مصالح به صورت نسیه شدیم، چند روز پیش یکی از طلبکارها تماس گرفت و گفت فقط دو روز برای پرداخت بدهی مهلت دارید و بعد با لحن قاطعی گفت در غیر این صورت طوری دیگر برخورد خواهد کرد!.

راستش نگران بودم مبادا جلوی در و همسایه برخورد تندی داشته باشد این بود که چند جا زنگ زدم تا مقداری پول تهیه کنم و علی‌الحساب به این آقا پرداخت کنم اما متاسفانه موفق نشدم.

شب که به خانه آمدم همسرم گفت یک خانم از قم تماس گرفته و گفته می‌خواهد ۴۰ میلیون تومان به حسینیه کمک کند.

یا اینکه زمانی خانمم می‌گفت، کاش یک روضه نذر کنیم اما من جواب دادم پول سخنران و مداحی را از کجا تامین کنیم، راستش هیچ وقت فکر نمی‌کردم اباعبدالله(ع) این توفیق را بدهد بتوانم روزی در هیاتی به نام بنی‌زهرا خدمت کنم.

سال ۹۸ که می‌خواستیم موکب را راه‌اندازی کنیم با بچه‌های هیات جمع شدیم و گفتیم هر کس هر چه دارد وسط بگذارد تا کار را شروع کنیم کل پولی که جمع شد به ۱۰ میلیون تومان هم نمی‌رسید اما هنگامی که وارد کار شدیم به لطف خدا و عنایت امام حسین(ع) آنقدر کمک‌های مردمی جمع شد که اصلا فکرش را نمی‌کردیم.

فارس: از اینکه در اینجا می‌مانید و ایام اربعین برای زیارت به کربلا نمی‌روید چه حسی دارید؟ دلتنگ نمی‌شوید؟.

دلتنگ که حتما، مگر می‌شود دلتنگ صحن و سرای اباعبدالله(ع) و کربلا نشد؟ اما از اینکه اینجا می‌مانم و به زائران حسین(ع) خدمت می‌کنم احساس شور و شعف تمام وجودم را فرا می‌گیرد و از این بابت خدا را شاکرم.

فارس: ضمن آرزوی موفقیت و سعادتمندی برای شما و اعضای موکب بنی‌زهرا(س) از وقتی که در اختیار گذاشتید بسیار ممنونم، اگر صحبت پایانی دارید بفرمایید.

من هم از شما ممنونم، حرفی ندارم جز دعا برای عاقبت‌بخیری و ماندن در راه حسین(ع).

پایان پیام/ ۸۹۰۶۱/ی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *