دلیل شکست پروژه دین ستیزی اپوزیسیون در محرم امسال چه بود؟
این توهینها امسال سطح جدیدی به خود گرفته است تا جایی که معدودی از براندازها در حرکتی با تردد پوشش نامناسب از مقابل موکبها و مجالس عزاداری و انتشار این تصاویر، سطح جدیدی را در توهین به ماه محرم از خود نشان دادهاند.
فارس پلاس؛ دیگر رسانهها – صبح نو نوشت: جریان اپوزیسیون از آغاز التهابات اجتماعی سال گذشته، تلاش گستردهای برای ایجاد شکاف مذهبی آغاز کرد؛ اما شکست پروژه آنان در دینستیزی موجب شد تمامی تنظیمات ذهنی آنان به حالت کارخانه بازگردد و این جریان به رویه همیشگی خود در زیر سوال بردن باورهای مذهبی مردم ایران برگردد. اگرچه مردم ایران بارها باورمندی خود را به مناسک و مظاهر مذهبی نشان دادهاند؛ اما اشتباه استراتژیک معاندین و براندازان این است که همچنان بر رویه غلط خود در توهین به جوهره دینی مردم اصرار میورزند و ضدیت با ارزشها از جمله موضوعاتی است که ماهیت جریان اپوزیسیون به آن وابسته است که در ادامه به ذکر مصادیقی از آن خواهیم پرداخت.
این موضوع به رویه هر ساله معاندین مبدل شده بود که چند روز مانده به شروع ماه محرم، توهین به مناسک مذهبی را آغاز کرده و با استدلالهایی نظیر پول غذای نذری را به فقرا بدهیم یا چرا هر شب با ترافیک بهخاطر دستههای عزاداری مواجه میشویم، سعی در زیر سوال بردن آن داشتند. رویهای که در ماه رمضان و دیگر مناسبتهای مذهبی هم تکرار میشود. هر چند امسال این رویه با بهانه جدیدی شکل گرفت و این موضوع با پویش «برای محرم مشکی نپوشیم» آغاز شد. پویشی که اگرچه اتفاق تازهای نبود؛ اما این توهینها امسال سطح جدیدی به خود گرفته است تا جایی که معدودی از براندازها در حرکتی با تردد پوشش نامناسب از مقابل موکبها و مجالس عزاداری و انتشار این تصاویر، سطح جدیدی را در توهین به ماه محرم از خود نشان دادهاند. البته مردم در همین دهه ابتدای ماه محرم با عزاداریهای گسترده خود، پاسخ محکمی به این مسأله نشان دادهاند. البته این موضوع از سوی علی کریمی که در التهابات سال گذشته به جمع اپوزیسیون پیوست، پیش از ماه محرم امسال شروع شد و او با انتشار پیامی، خواستار هنجارشکنی در ماه محرم با عدم احترام به مشکی پوشیدن عزاداران حسینی شد. فوتبالیستی که ماجرای کلاهبرداری او از خواهرش در ماههای اخیر جنجالبرانگیز شد. او که در سالهای گذشته با حضورش در هیأتهای عزاداری، از ارادت خود به این ماه عزیز یاد کرده بود؛ اما در رویهای جدید با انتساب عزاداریها به ماهیت جمهوری اسلامی، از مفهوم انحرافی «محرم رژیم» استفاده کرد و با این رویه، تلاشهای هنجارشکنانه خود را برای دوقطبیسازی نشان داد. رویهای که نشان میدهد در منطق کاسبکارانه اپوزیسیون، دینستیزی یکی از ارکانهای اصلی محسوب میشود و آنان از هر فرصتی برای درآمدزایی در این حوزه استفاده میکنند. البته کجفهمی براندازها و معاندین تنها به مناسک عزاداری مربوط نمیشود و آنان در مقابل شادی مردم در مناسبتهای مذهبی هم زاویه دارند. سالهاست این جماعت بر اینکه اسلام دین عزاست و هیچ امر شادی در آن ترویج نمیشود، تأکید میکنند. موضوعی که اگرچه منطبق بر واقعیت نیست؛ اما این مسأله به بهانه خوبی برای آنان مبدل شده است تا آنان از این موضوع برای زیرسوال بردن اسلام و جمهوری اسلامی استفاده کنند. با این وجود این جماعت برانداز، شادی مردم را هم برنمیتابند تا جایی که در همین ماههای پیش شاهد بودیم که پس از برگزاری مهمانی 10 کیلومتری عید غدیر، چه هجمههایی علیه این مسأله شکل گرفت. رویدادی که به مظهر همدلی و همزیستی مسالمتآمیز همه اقشار با سلیقههای متفاوت مبدل شد؛ اما این موضوع چندان به مذاق جماعت برانداز خوش نیامد و موجب شد آنان بیش از پیش به انتقاد از آن بپردازند. البته این مسأله طبیعی بود؛ چراکه عید غدیری که در سایه امیرالمؤمنین توانست به ایجاد وحدتی برای اقشار مختلف جامعه منجر شود، قطعا با اهداف براندازان پولی تناسب نداشت و آنان مجبور شدند با بهانههای واهی، این مسأله را زیرسوال ببرند.
البته تعمیق شکاف اجتماعی یکی از محورهایی است که این جماعت از هر فرصتی برای به رخ کشیدن آن استفاده میکنند و فرقی نمیکند که ماه محرم باشد یا جشن غدیر، همین که فرصتی به دست بیاید، از آن استفاده میکنند. البته مردم هر ساله جواب خوبی را به این تفرقهافکنیها دادهاند. این هنجارشکنی تنها به ماه شادی و عزا محدود نمیشود و این جریان در ماه رمضان هم تلاشهای گستردهای را انجام میدهند تا با حرمتشکنی و روزهخواری، ضدیت خود را با ارزشهای دینی نشان دهند. موضوعی که مردم در موقعیتهای مختلف، خلاف آن را اثبات کردهاند و عملا پروژه این جماعت هنجارشکن را هر بار با شکست مواجه شده است.
دوقطبیسازی؛ رویه همیشگی براندازان و معاندین
سالهاست مخالفین جمهوری اسلامی برای درآمد زایی، بر رویه دوقطبیسازی متمرکز شدهاند و این مسأله در سالهای اخیر افزایش بیشتری پیدا کرده است. کاسبکاری آنان برای ایجاد شکاف اجتماعی در منطق براندازان، هر روز رنگ و شکل جدیدی به خود میگیرد و بهانههای مختلفی در این مسأله دخیل هستند. رویهای که با حمایت لابیهای غربی و صهیونیستی در ایران اجرایی میشود تا دوقطبیهای موجود بتوانند به گسست و شکاف اجتماعی بیشتری منجر شوند. رسانههای ضدانقلاب در طی سالها تلاشهای گستردهای را انجام دادهاند تا به بهانههای متفاوت به دوقطبیسازی بپردازند و این مسأله در موضوعات مختلف خود را نشان داده است. هرچند پس از التهابات اجتماعی سال گذشته این مسأله نمود خود را در موضوع پوشش نشان داده، ولی تلاشها برای بهرهبردن از این دوقطبیها، محدود به وقایع اخیر نیست و آنان از هر فرصتی برای رسیدن به اهداف خود استفاده میکنند. موضوعاتی که شاید اهمیت چندانی برای ایرانیان نداشته باشد؛ اما آنان با پوشش رسانهای و تعدادی فیلم از مجادلههای صورت گرفته سعی میکنند بر گسست اجتماعی در این موضوع بیفزایند و از این مسأله بهعنوان ابزاری برای زیرسوال بردن جامعه مذهبی ایران استفاده کنند. اتفاقاتی که تنها با هدف دامنزدن به اختلافات اجتماعی مردم ارائه میشود و دامنزدن به آنان بیش از اینکه شبیه یک اعتراض باشد، نمایش مضحکی را از خود نشان میدهد.
چهارشنبههای سفید یکی از اقداماتی بود که در طی این سالها از سوی فردی معلومالحال به نام مسیح علینژاد با اهدافی سیاسی در ایران دنبال شد. موضوعی که بیشتر برای او بهمثابه تجارتی پربازده بود تا بتواند از این حیث هزینه درآمد خود را در خارج از کشور تأمین کند. موضوعی که در وقایع سالهای اخیر رنگ و لعاب بیشتری از سوی رسانههای ضدانقلاب دریافت میکند و در این مسأله، دلارپاشی لابیهای آمریکایی و غربی بیتاثیر نیست. این مسأله آنجایی مورد توجه قرار میگیرد که بدانیم فردی همچون مسیح علینژاد، رقمهای کلانی را دریافت میکند و بر اساس اسناد منتشر شده، او برای ترویج هنجارشکنیها در ایران رقم هنگفتی را از بودجه آمریکا دریافت میکند.
درکی که براندازان از هویت دینی مردم ایران ندارند
یکی از موضوعات مهمی که در این مسأله وجود دارد این است که اپوزیسیون خارجنشین به دلیل کجفهمی خود درک درستی از عقاید و باورهای مردم ایران ندارند و به همین دلیل آنان بارها در محاسبات خود دچار اشتباه میشوند. اتفاقی که در وقایع سال گذشته هم بهنوعی شاهد آن بودیم تا جایی که در گزاره آنان این مسأله به اشتباه جاافتاده بود که با برخی شلوغکاریها میتوانند انقلاب کنند و از این آب گلآلود برای خود ماهی بگیرند، درحالیکه انتشار تصاویر حضور جماعت مذهبی در ماه شادی و عزا بهخوبی خلاف این مسأله را به اثبات میرساند. در نتیجه اگر آنان هر بار به دلیل اشتباه استراتژیک خود دچار اشتباه میشوند؛ اما عدم شناخت آنان از عقاید و باورهای مردم ایران موجب شده است مجددا به تکرار آنها منجر شود. رویهای که عملا چهره منفی از جماعت برانداز و اپوزیسیون به مردم نشان خواهد داد. در پایان باید بر این مسأله تأکید کرد که هویت دینی مردم ایران سالهاست با هیچ زور و فشاری تغییر نکرده است و اگر جماعت برانداز گمان میکنند با اندک حاشیهسازیهای خود میتوانند به اهدافشان برسند، سخت در اشتباه هستند. این موضوع در اوج حکومت پهلوی که به دنبال کشف حجاب زنان بود هم به جایی نرسید و بهتر است آنان به جای تکیه کردن روی این سناریوهای نخنما و پیش پاافتاده، فکری به حال خود کنند.
البته درکی که آنان از وضعیت زندگی مردم ندارند، موجب شده است که در استراتژیهای خود دچار اشتباه شوند و این مسأله در موضوعات مختلف مشهود است تا جایی که لابیهای غربی نیز از این جماعت معاند و برانداز ناامید شدهاند و آنان هم به این حقیقت رسیدهاند که این جماعت مدعی، تنها به دنبال کاسبکاری خود هستند و توان حل کوچکترین موضوعات را هم ندارند. هرچند باید بر این مسأله نیز تأکید کرد که پروژه هنجارشکنی آنان نیز مانند دیگر پروژههایشان به شکست میانجامد؛ چراکه درک این جماعت از ماهیت دینی جامعه ایران اشتباه است و با توجه به این سیاستورزی اشتباه در اکثریت موارد به مسیر غلط میروند. هر چند این سیاستورزی تنها با اهداف کاسبکارانه صورت میگیرد و طبیعی است که برای رسیدن به اهداف خود از هر ابزاری استفاده کنند.
پایان پیام/غ