آنچه در دومین روز نمایشگاه کتاب گذشت/ جای حاج قاسم اینجا خالی نیست!
در روز دوم نمایشگاه کتاب هنوز برخی از غرفهها در حال آماده سازی محصولات خود بودند و بعضی هم با قوت به درخواست مخاطبان خود چه از جهت خرید کتاب و چه مشاوره خرید کتاب پاسخ میدادند.
به گزارش گروه کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، در دومین روز از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران همچنان شاهد حضور پررنگ مردم برای بازدید از این رویداد بزرگ فرهنگی بودیم. این استقبال تا جایی به چشم میآمد که علی رمضانی، سخنگوی نمایشگاه در اولین نشست خبری خود به آن اشاره کرد و گفت: عدهای از مردم حتی دقایقی پیش از آغاز نمایشگاه پشت درهای مصلی حاضر بودند.
ترافیک در خیابانهای اطراف نمایشگاه با وجود حضور موثر نیروی انتظامی تا حدودی به چشم میآمد و این در حالی است که مسئولان نمایشگاه از مردم میخواهند در صورت امکان با وسایل نقلیه عمومی، خود را به این مکان برسانند و از حضور در ساعات شلوغ نیز خودداری کنند.
در و رودیهای مختلف مصلی، خانمهایی هستند که به زنانی که پوشش خوبی ندارند، توصیه به رعایت قانون حجاب میکنند و این افراد به این تذکر که لازمه ورود به نمایشگاه هست، توجه دارند.
در روز دوم هنوز برخی از غرفهها در حال آماده سازی محصولات خود بودند و بعضی دیگر هم با قوت به درخواست مخاطبان خود چه از جهت خرید کتاب و چه مشاوره اینکه چه کتبی میتواند برای آنها جذابتر باشد، پاسخ میدادند.
تجربه بحثهای چالشی روی «دیوار آزاد»/ دختر بیحجاب: اینجا نظرم در مورد زنان باحجاب عوض شد
یکی از قسمتهای جدید نمایشگاه امسال، نصب چند «دیوار آزاد» است. دیواری که روی آن یک تخته سفید نصب شده و مخاطبان با هر طرز فکر و عقیدهای میتوانند در پاسخ به سوالی که روی آن نوشته شده جملاتی را بنویسند. در این قسمت شاهد حضور پررنگ جوانان هستیم که با اشتیاق به نوشتن جملات بقیه دقت میکنند و گاهی جملات هم را نقد یا تأیید میکنند. اگر کسی مشتاق ادامه دادن به این بحث چالشی که بیشتر در حوزه مسائل اخیر کشور است، باشد، میتواند به غرفه دانایی برود و با کارشناسان حاضر در آن بحث و تبادل فکر کند.
برای آنچه در این غرفه میگذرد دقایقی را با افراد حاضر در این مکان گذراندیم. اتفاقاً آنچه جلب نظر میکند فضای کاملاً گفتمانی این غرفه است. دختری جوان بدون حجاب کامل در مقابل خانمی با پوشش چادر، سوالات خود را با شور و حرارت یک دختر جوان بیان میکند و آن کارشناس خانم، خیلی منطقی و خواهرانه به این شبهات پاسخ میدهد. یکی از کارشناسان در پاسخ به این سوال ما که وجه مشترک افرادی که به شما مراجعه کردند، چه بوده؟ میگوید اینها جوانان ما هستند که تاکنون شاید به درستی با آنها صحبت نشده و آشنایی کمی با دین دارند در حالی که رسانهها بسیار بر نوع تفکر آنها و ایجاد شبهات موثر بودهاند.
پس از خاتمه یکی از بحثها از دختر خانمی که میگوید نامش مهساست، میپرسم: بحث و گفتوگو با این خانم کارشناس چه نتیجهای برایش داشته؟ میگوید: من بعد از این صحبت شاید همچنان قائل به حجاب نباشم، اما حتما بیشتر در موردش فکر خواهم کرد و رفتار قشنگ آنها نگرش منفی مرا نسبت به برخی از زنان باحجاب که برخورد تند دارند، عوض کرد.
با مشاهیر ایران در قرن جدید سلفی بگیرید!
بعد از حضور در غرفه دانایی همچنان که در میان سالنها راه میرویم، شخصیتهایی را میبینیم که خود را به صورت مشاهیر گذشته ایران درآوردهاند. مثلاً یکی فردوسی است و دیگری سعدی، یکی خود را شبیه جلال آل احمد کرده و دیگری با کتاب در دستش میگوید که حافظ است! به نظر میرسد که این کار ثمره خاصی ندارد و تنها سوژه عکس یادگاری برای حاضران در نمایشگاه را فراهم کرده است.
در کنار غرفههای کتاب، مخاطبان میتوانند در ساعاتی که بین کتابها میگذرانند، دقایقی نیز به غرفه «کوشک کتاب» رفته و از دیدن استندآپ کمدی خستگیشان را به در کنند.
جای حاج قاسم در این نمایشگاه خالی نیست
جای حاج قاسم در این نمایشگاه اصلا خالی نیست. جایی که سعی شده است با یادآوری خاطرات این مرد بزرگ پر شود. تقریبا اکثر غرفهها، حتی آنهایی که حوزهشان ربطی به موضوعات حماسه و مقاومتی ندارند هم سعی کردهاند عکسی یا کتابی را از او در معرض دید مخاطبان قرار دهند، اما به طور خاص سری به غرفه «مکتب حاج قاسم» زدیم تا حال و هوای مخاطبان حاضر در آنجا را بپرسیم.
از مادر یک خانواده که دو پسر کودک و نوجوان خود را به این غرفه آورده میپرسم کتابهای موجود را چطور میبیند؟ میگوید: دوست دارم پسرانم را با چنین شخصیتی آشنا کنم، اما نه به شکل امر و نهی کردن بلکه دوست دارم در قالب خاطرات و مستندات آنها خودشان او را بشناسند. این مادر که پسر بزرگش ۱۱ سال دارد، میگوید: فرزندم بسیار عاشق فوتبال است و حتی در بخش کودکان هر کتابی که به او پیشنهاد میشد، اگر فوتبالی بود میپذیرفت. اما الان که به این غرفه آمده خودش رفته و چند کتاب را انتخاب کرده است.
کتاب «از چیزی نمیترسیدم» خاطرات خودنوشت سردار سلیمانی و «مردی که زبان کودکان را میدانست» روایت عملیات در شهر آمرلی سوریه است که به زبان نوجوانان نوشته شده و این پسربچه با شوق فراوان میگفت دوست دارد زودتر به خانه برود و خواندن کتاب را شروع کند.
تازههای نشر در بزرگترین رویداد فرهنگی کشور
نمایشگاه کتاب همچنان بزرگترین رویداد فرهنگی ـ اجتماعی کشور محسوب میشود که میتواند علاقهمندان به حوزه کتاب و تازههای نشر را با آنچه به تازگی منتشر شده آشنا کند.
پایان پیام/