احیاء مزرعه پرورش ماهی راکد در بازنشستگی
امید رضایی از آن دسته آدمهایی است که قبل از اینکه بازنشسته شود به فکر راه اندازی کسب و کاری برای زمان بازنشستگی میافتد، او یک مزرعه پرورش ماهی را که راکد بود خریداری و احیا میکند.
خبرگزاری فارس لرستان- نسرین صفربیرانوند؛ امید رضایی افسر بازنشسته ارتش است و ۵۶ سال سن دارد، او برنامهریزی میکند تا هنگام بازنشستگی بیکار نباشد.
این کارآفرین معتقد است: انسان تا لحظه آخر نباید دست از تلاش و کار بکشد و یا ناامید شود.
رضایی میگوید: هر چند من به اصطلاح حقوق بگیر بودم، اما دوست داشتم زمانی که بازنشسته شوم نه تنها برای خودم درآمدی داشته باشم، بلکه میخواستم در حوزه تولید و اشتغالزایی هم کاری انجام داده باشم.
این کارآفرین و تولید کننده حوزه شیلات که چند بار به عنوان پرورش دهنده برتر در سطح استان و کشور معرفی شده است، رمز موفقیت خود را علاقه، پشتکار، مدیریت و همراهی همسرش عنوان میکند.
با این فعال حوزه شیلات گفتوگویی ترتیب دادهایم که در ادامه میخوانید.
فعالیت شما در ارتش بود، چطور شد به اصطلاح سر از مزارع پرورش ماهی درآوردید؟
بله همانطور هم که خودتان گفتید، من افسر بازنشسته ارتش هستم و قبل از این هم تجربهای در حوزه پرورش ماهی نداشتم.
اواخر بازنشستگی، مشغول نصب سنگ قبر مادرم بودم که خواهر زادهام پیشنهاد راهاندازی مزرعه پرورش ماهی را مطرح کرد، در واقع جرقه از اینجا زده شد.
یکسال بعد با پیگیریهای زیاد توانستم در منطقه آبسرده بروجرد به طور شراکتی فعالیت خود را در یک پرورش ماهی ۲۰ تنی شروع کنم، چند سالی به طور شراکتی کار در مزرعه را ادامه دادم و ظرف این مدت تجربه زیادی کسب کردم.
حدود دو سال قبل از بازنشستگی بود که کار را شروع کردم. دوست نداشتم زمانی که بازنشسته شوم صرف اینکه حقوقی دارم وقتم را به بطالت بگذرانم.
از طرفی هم به تولید علاقه داشتم، به همین دلیل پرورش ماهی را دنبال کردم. من معتقد هستم انسان تا لحظه آخر باید تلاش کرد و نباید ناامید شد.
کار مزرعه پرورش ماهی آبسرده را به طور شراکتی ادامه دادید؟
حدود سه سال در همان مزرعه آبسرده فعالیت داشتم تا اینکه سال ۹۳ یک مزرعه پرورش ماهی راکد و ورشکسته را در الشتر خریداری کردم، برای خرید این مزرعه که پروانه آن ۶۵ تنی بود خانه و ماشین را فروختیم.
نگران نبودید که نتوانید کار را خوب پیش ببرید، به قول خودتان خانه و ماشین را فروخته بودید؟
به هر حال من همه زندگیم را پای این مزرعه گذاشته بودم، قطعا نگران هم بودم، اما با پشتکار و مدیریت و البته همراهی همسرم نه تنها با چالشی مواجه نشدیم بلکه توانستیم یک مزرعه راکد را هم احیا کنیم و برای چند نفر شغل ایجاد کنیم.
در مجموع با چقدر شروع کردید؟
من با ۲۰۰ میلیون تومان شروع کردم، اما مزرعهای که احیا کردم در حال حاضر بیش از یکصد میلیارد تومان ارزش دارد.
به عنوان پرورش دهنده نمونه نیز انتخاب شدهاید؟
سال ۹۶ به عنوان پرورش دهنده نمونه استان و سال ۹۷ به عنوان کارآفرین و پرورش دهنده نمونه کشوری انتخاب شدم، امسال هم به عنوان پرورش دهنده نمونه از طرف استان به کشور معرفی شدم.
شاخصهایی که باعث شد شما به عنوان مزرعه دار نمونه انتخاب شدید؟
آب یک دست و سالم، کیفیت و اشتغالزایی باعث شد که بین هزاران مزرعه دار به عنوان پرورش دهنده نمونه معرفی شوم.
به نظرتان چه عواملی باعث شد که شما بدون اینکه تجربهای داشت باشید از قبل در این حوزه موفق باشید؟
پشتکار، علاقه و حمایت همسرم نقش مهمی در موفقیتم داشت، همسرم در همه امور هم پای من است و همین خود انگیزه را برای ادامه کار بیشتر کرد.
زمانی که خانه را فروختیم خیلیها به همسرم گفته بودند چرا این کار را کردید، ورشکست میشوید، اما او اعتماد کرد و جواب همراهی و اعتمادش را هم گرفت.
در حال حاضر چند نفر در مزرعه شما مشغول کار هستند؟
۴ نفر به طور مستقیم و ۲۰ نفر هم به طور غیر مستقیم مشغول فعالیت هستند، تعاونی هم که خانوادگی است متشکل از ۷ نفر است.
برای اینکه در حوزه شیلات بتوانی موفق باشی، چه فاکتورهایی نیاز است؟
آب با کیفیت، خوراک مطلوب، مراقبت خوب و مدیریت فاکتورهایی هستند که باید مورد توجه قرار بگیرد.
ما برای اینکه تولید با کیفیتی داشته باشیم برای مداوای ماهیان از داروی گیاهی شامل سیر، آویشن و آبلیمو استفاده میکنیم و همین خود باعث افزایش کیفیت هم شده است.
راضی هستید از اینکه این مسیر را انتخاب کردید؟
بله همانطور که گفتم مدیریت باشد، فعالیت در حوزه پرورش ماهی هم پردرآمد و هم اشتغالزا است.
اگر در پایان صحبتی دارید، مطرح کنید.
انتظار ما این است که مسوولان از تولید کنندگان به خصوص تولیدکنندگانی که موفق هستند حمایت کنند تا انگیزه کافی برای رقابت داشته باشند.
پایان پیام/