این جوانان آینده دور ذهن‌هایشان را به مقابل چشمان‌شان آورده‌اند

این جوانان آینده دور ذهن‌هایشان را به مقابل چشمان‌شان آورده‌اند

پای صحبت و تلاش های رتبه‌های برتر کنکور نشستیم و از آن‌ها درباره رسیدن به دانشگاه مادر پرسیدیم.

این جوانان آینده دور ذهن‌هایشان را به مقابل چشمان‌شان آورده‌اند

گروه دانشگاه خبرگزاری فارس ـ از کنکور و سختی‌هایش که بگذریم به انتخاب رشته و قبول شدن دانشگاه میرسیم؛ رویایی که در تمام دوران آرزویش را داریم تا به آن برسیم. کار کردن و درس خواندن در رشته مورد علاقه، هدفی است که ذهن هر نوجوانی را درگیر خودش کرده است و حال به سراغ دانشجویانی می‌رویم که به «دانشگاه مادر» رسیده‌اند.

«مهدی نیکوکار» متولد سال ۱۳۸۴ در اسفراین از استان خراسان شمالی، بی‌شک یکی از پدیده‌های امسال کنکور سراسری ایران است؛ رتبه یک علوم انسانی کل کشور از شهری کوچک در منطقه سه و از خانواده‌ای کم‌برخوردار. پدرش کارگر است و مادرش خانه‌دار و هر دو هم بدون تحصیلات دانشگاهی. نیکوکار اما از چندسال پیش از کنکور، برنامه کار بزرگی در سر داشت و آن‌طور که خودش می‌گوید با تلاش هدفمند نخست اطرافیان را وادار کرد که باید رتبه‌اش تک‌رقمی شود.

مهدی نیکوکار می‌گوید: معدل نهایی من ۱۹/۷۳ بود که فکر می‌کنم معدل خوبی است و تاثیر مثبت بر رتبه کنکورم داشته است. درباره شرایط درسی‌ام، از همان ابتدایی علاقه به درس داشتم ولی آن‌قدر جدی نبودم ولی برای متوسطه اول و خیلی جدی‌تر شدم و معدلم همیشه خوب بود. دبیرستان هم کلا نگرشم کنکوری شد و از همان سال اول با نگاه کنکوری درس می‌خواندم و هدفم هم رتبه تک‌رقمی بود. همه کادر مدرسه و دبیران این انتظار را از من داشتند و بقیه شاگردها هم همین را می‌گفتند. به نظرم با توجه به شرایط خانواده‌ام و ارزشی که خودم برای علم قائلم، مطمئن بودم که درس خواندن بهترین راه پیشرفت من است.

وی می‌افزاید: الان در رشته حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران مشغول به تحصیل هستم و از اوایل تحصیل خود هدف‌های بزرگی داشتم و یکی از آن‌ها مشغول شدن در دانشگاه‌های بزرگ مانند تهران بود. حس و حالم غیرقابل توصیف است و آینده دوری که در قبل می‌دیدم، حالا جلوی چشمم است و از این بابت خیلی خوشحال هستم.

نیکوکار می‌گوید: من می‌خواهم در همین رشته حقوق در چهار سالی که مشغول به تحصیل هستم، بتوانم جز دانشجویان برتر باشم.

هما دادگر رتبه ۵ کنکور گروه آزمایشی هنر نیز می‌گوید: من در رشته گرافیک یا ارتباطات تصویری در دانشگاه تهران قبول شده‌ام و حالا تلاش‌های من به نتیجه رسیده و می‌توانم در رشته مورد علاقه‌ام در دانشگاه تهران درس بخوانم و من در دوران تحصیلی خود در مدرسه غیرانتفاعی درس خواندم و برای رسیدن به این جایگاه به بسیار تلاش کرده‌ام.

وی می‌گوید:‌ روزی حداقل ۱۰ تا ۱۲ ساعت درس می‌خواندم و در نظر دارم تا گرافیک را ادامه دهم ولی هنوز برای شغلم تصمیمی ندارم.

حال سید محمدمقیمی رئیس دانشگاه تهران به دانشجویان توصیه هایی را می‌کند و می‌گوید: شما دانشجویان چه بخواهید یا نه. وارد دانشگاهی شدید که رهبری فرایندهای اجتماعی را بر عهده خواهد گرفت و من فکر می کنم برای اینکه بتوانیم با این نهاد و خانواده بزرگ مواجهه درستی داشته باشیم باید مرحله اجتماعی شدن و جامعه پذیری را از ابتدا دنبال کنیم.

مقیمی بر ضرورت رعایت هنجارها، قوانین و ارزش های حاکم در دانشگاه توسط دانشجویان تاکید کرد و می‌گوید: این دانشگاه برخی قوانین نوشته و برخی قوانین نانوشته دارد. مطالعه آیین نامه های مدون کمک می کند مواجهه درستی با این هنجارها داشته باشیم.

وی می‌افزاید: برخی قوانین دانشگاه تهران نیز نانوشته است که از طریق سایر دانشجویان و اساتید منتقل خواهد شد. تاکید من که ۳۳ سال در دانشگاه تهران در کسوت های معلمی، دانشجویی و مدیریت کسب تجربه کرده‌ام این است که دانشجویان ابتدا دنبال حقیقت باشند. آن‌ها قطعا داده‌هایی که در جامعه مواجه می‌شوند یا از جنس حقیقت است یا از جنس واقعیت. این دو متفاوت است.

به گزارش فارس، امید است تا دانشجویان همانطور که برای خواسته‌های خود جنگیدند و به این دانشگاه رسیدند، این الگو را برای آینده خویش نیز داشته باشند تا به پله‌های موفقیت نزدیک و نزدیک‌تر شوند.

پایان پیام/

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *