در رویداد شب علم دانشگاه تربیت مدرس چه گذشت؟
رویداد «شب علم» در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.
گروه دانشگاه خبرگزاری فارس ـ رویداد «شب علم دانشگاه تربیت مدرس» در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد. از سمت خیابان انقلاب در هوای آلوده تهران به سمت دانشگاه تربیت مدرس رفتم در ابتدای راه، تنها چیزی که به چشم میخورد آلودگی هوایی بود که در کل مسیر میزبان آسمان شده بود. به سر در دانشگاه تربیت مدرس رسیدم، وارد دانشگاه شدم و در ابتدای راه از سمت میدان دانشگاه به سمت رویداد شب علم رفتم.
از ابتدای اینکه حرف آمدن به دانشگاه تربیت مدرس شد در ذهنم علامت سوالهایی جریان داشت که شب علم چیست؟ از ابتدای راه تابلوهایی مسیر را مشخص کرده بودند تا به غرفههای شب علم هدایت شویم.
با نشانه گذاریهایی که در جای جای دانشگاه انجام شده بود به راحتی مسیر را پیدا کردم و بالاخره بعد از پیادهرویهای بسیار به جایگاهی که رویداد برگزار میشد، رسیدم.
در بدو ورود نگاهی اجمالی به محیط و دیدن جنب و جوش دانشجویان، دلم میخواست مانند تک تک آنها در این غرفهها باشم. ابتدای مراسم از فرهاد دانشجو رئیس دانشگاه تربیت مدرس خواستند تا در باغچه کنار رویداد نهال درختی در خاک بپروراند.
بعد از کاشت نهال توسط رئیس دانشگاه تربیت مدرس به سمت سالن هدایت شدیم و طولی نکشید تا بر روی صندلیهای قرمز رنگ مستقر شدیم.
پرده سن سالن کنار رفت و متوجه گروه سرود و آواز شدیم که با نوای زیبای خود سرود ملی را به اجرا درآوردند. مگر میشود ایرانی باشی و با نوای سرود ملی از جای بلند نشوی؟
صدای بلند شدن از صندلی به گوش میرسد و همه یکصدا و با غرور ملی سرود ملی کشورمان ایران را می خوانند.
در ادامه امیر عبداله زاده معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه تربیت مدرس در رویداد شب علم دانشگاه تربیت مدرس، گفت: بسیار خوشحالیم که امشب میزبان شما هستیم. رویداد شب علم برای اولین بار در دانشگاه تربیت مدرس برگزار میشود و یکی از مهم ترین اهداف شب علم ایجاد و اشاعه بینش و نگرش علمی در جامعه است. اینکه علم چه تاثیری در زندگی ما دارد برای همه روشن شده است و به توسعه فرهنگی، اقتصادی و رفاهی کشور کمک میکند.
معاون پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس گفت: قبل از اشاعه علم باید علم را تولید کنیم، تولید علم ایران در رتبه ۱۵ قرار دارد و این رتبه برای ما باعث افتخار است و دانشگاه تربیت مدرس نقش مهمی در این رتبه دارد.
وی افزود: در بعضی رشته های تخصصی رتبه زیر ۱۰۰ را داریم. دانشگاه تربیت مدرس از نظر تعداد دانشمندان رتبه دوم را دارد. تولید مقالات در رتبهبندی دانشگاه اثر دارد و باید ابتدا علم را تولید و ترویج و استفاده کنیم. در این دانشگاه قراردادهای بسیار کاربری را در ارتباط بین دانشگاه و صنعت داشتیم.
به سمت غرفههای شب علم رفتم تا با دانشجویان گفتوگو کنم.
امیرمحمد بیدمشکی دانشجوی فرآوری مواد معدنی دانشگاه تربیت مدرس در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس گفت: در این غرفه ما فرآیند استتار نقره را انجام میدهیم که حاوی ۸ تا ۱۰ درصد نقره است و به وسیله فرایند لیچینگ نقره وارد فاز محلول میشود و به وسیله اسید، اسیدشویی میکنیم و فلز نقره تبدیل به یُن میشود و وارد محلول میشود.
رضا ماهمنظر دانشجوی دیگری که در غرفه بود، گفت: ما از طرف انجمن ترویج علم ایران آمدیم و در غرفه به ۳ موضوع زیستشناسی به همراه دیدن نمونههای واقعی رزینی پرداختیم و در هر کدام از نمونهها مراحل مختلفی از موجودات را داریم. برای مثال مراحل تکمیل جنین جوجه مرغ را داخل رزین داریم و چرخه زندگی ۱۲ مدل از حشرات را داری که این نمونهها مرده بودند و ما آنها را جمعآوری کردیم.
وی گفت: این نمونهها را از کشور چین سفارش دادیم ولی فقط نمونههای حشرات از کشور خودمان است.
به سمت غرفه کشاورزی رفتم و با عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس صحبت کردم.
عبدالعلی شجاعیان عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: بنیاد علمی ایران با همکاری دانشگاه تربیت مدرس یک رویداد علمی گذاشته است و خانوادهها و افراد مبتدی در سطح جامعه با عمق رویدادهای علمی آشنا شوند و در قالب علوم پایه، علوم کشاورزی، علوم پزشکی و منابع طبیعی غرفههای متعددی اینجا تدارک دیده شده است و خانوادهها و دانشجویان نیز میتوانند از این فرصت استفاده کنند.
با رئیس دانشگاه تربیت مدرس در حاشیه رویداد شب علم به گفتوگو پرداختم.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس گفت: یک ضعفی که وجود داشته است، دانشگاهها با فضای محیطی خودشان خیلی ارتباط نداشتند، اگر دانشگاه ما اینجا است به عنوان مثال خانم و اقایان با فرزند خودشان در این دانشگاه هستند، گاها نمیدانند که در دانشگاه چه میگذرد و چگونه است.
وی افزود: ما بین دانشگاه و جامعهمان را نه از باب درآمد زایی بلکه از باب اینکه نشان دهد علم چقدر مهم است ارتباط برقرار میکنیم، این رویداد برای اولین بار است که در کشور اتفاق میافتد که رویدادی با عنوان شب علم را برگزار کردیم. برای درک شب علم نیاز به درک علمی بالایی نیست.
به گزارش فارس، این رویداد با تمام کم و کاستیهای خود به پایان رسید و امیدواریم این شب علم را در تمام دانشگاهها برگزار کنیم تا با وجههای بیشتر علم در دانشگاهها آشنا شویم.
پایان پیام/