سوت‌زنی| سود 50 میلیون تومانی قاچاقچیان از فروش هر آیفون 15+ فیلم

سوت‌زنی| سود 50 میلیون تومانی قاچاقچیان از فروش هر آیفون 15+ فیلم

در بازار قاچاق آیفون ۱۵ شاهد فروش مدل پرومکس این کالای قاچاق با قیمت حدودی 110 میلیون تومان نیز هستیم، درحالی که تعرفه آن در بازار جهانی حدود 1200 دلار معادل 60 میلیون تومان است، همچنین سودجویان روش‌هایی را برای دور زدن ممنوعیت ریجستر تبلیغ می‌کنند.

سوت‌زنی| سود 50 میلیون تومانی قاچاقچیان از فروش هر آیفون 15+ فیلم

به گزارش خبرگزاری فارس، آخرین مدل از تلفن همراه شرکت اپل ۲۱ شهریور رونمایی شد، به نحوی که مانند آیفون ۱۴ ورود این کالای آمریکایی به کشور ما ممنوع است، اما براساس گزارشات مردمی در سامانه سوت‌زنی خبرگزاری فارس شاهد قاچاق گسترده این تلفن‌های همراه به همراه سود فراوان هستیم.

برای کسب اطلاعات بیشتر با یکی از گزارشگران ارتباط گرفتیم که وی درباره‌ی اختلاف قیمت عجیب آیفون‌های ۱۵ وارد شده اظهار کرد: وقتی برای خرید آیفون ۱۵ پرومکس به فروشگاه‌های اینترنتی مراجعه کردم با اختلاف قیمت ۳۰ میلیون تومانی میان فروشندگان آن مواجه شدم، به‌نحوی که دو قیمت ۷۸ و ۱۰۸ میلیون تومان برای این کالای قاچاق به من قیمت داده شد، درحالی که تعرفه جهانی آن حدود ۱۲۰۰ دلار معادل تقریبا ۶۰ میلیون تومان است، به‌عبارتی فروشنده ۱۰۸ میلیون تومانی از هر گوشی آیفون ۱۵ پرومکس حدود ۵۰ میلیون سود می‌کند.

دور زدن بسیار ساده محدودیت‌های عدم ریجستری

وی به ابتکار متخلفان در دور زدن محدودیت‌های عدم ریجستری آیفون‌های ۱۴ و ۱۵ اشاره کرد و افزود: پس از لغو ریجستر شدن گوشی‌های مسافرتی، قاچاقچیان برای فروش بیشتر آیفون ۱۴ و ۱۵ دست به کارهایی زدند تا محدودیت‌های عدم ریجستری را دور بزنند، به‌نحوی‌که سودجویان پس از پایان دوماه فعالیت عادی دو سیم‌کارت در آیفون با دایورت کردن شماره تلفن و تغییر وضعیت اینترنت همراه به راحتی آنتن آیفون قاچاق خود را برمی‌گردانند.

این گزارشگر از کلاهبرداری در عرضه گوشی‌های کارکرده به‌جای نو خبر داد و گفت: فروش آیفون ۱۴ و ۱۵ زمانی سودآورتر می‌شود که گوشی کارکرده یا حتی آسیب‌دیده را به‌صورت پلمپ شده و در بسته‌بندی تلفن‌های نو به متقاضیان عرضه می‌کنند، به‌گونه‌ای‌که روی کارتن آن‌ها برچسب گارانتی هم زده می‌شود تا اعتماد مشتری برای خرید گوشی نو جلب شود درحالی که گوشی‌های دست دوم هم گارانتی می‌شوند که برای صحت‌سنجی اعتبار کالاها می‌توان به سامانه جامع گارانتی مراجعه کرد.

باتوجه به آنچه مطرح شد، واردات بی‌رویه و قاچاق مدل‌های جدید آیفون که سود فراوانی را برای متخلفان رقم می‌زند موجب خروج مقدار قابل توجهی ارز از کشور می‌شود، همچنین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات لازم است راه‌های دور زدن محدودیت‌های عدم ریجستری را ببندد تا تمایل برای استفاده از کالای قاچاق کاهش یابد.

گروه سوت‌زنی خبرگزاری فارس آماده دریافت گزارشات مردمی فساد در سامانه سوت‌زنی و یا از طریق شناسه تلگرامی Sootzani_Farsnews است.

پایان پیام/

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *