ضربه طوفان‌الاقصی به اقتصاد صهیونیست‌ها

ضربه طوفان‌الاقصی به اقتصاد صهیونیست‌ها

بیش از دو هفته از عملیات موفقیت‌آمیز طوفان‌الاقصی می‌گذرد که در نتیجه آن، بیش از هزار و ۵۰۰ صهیونیست کشته، بیش از ۳هزار نفر زخمی و البته صد‌ها صهیونیست نیز اسیر شدند.

ضربه طوفان‌الاقصی به اقتصاد صهیونیست‌ها

فارس پلاس؛ دیگر رسانه‌‌ها – قدس نوشت: ​​​​​​​با وجود تلاش‌های فراوان نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی برای حفظ ظاهر و دست‌زدن به اقدامات وحشیانه برای بازسازی موجودیت این رژیم، به‌نظر می‌رسد گذر زمان و فرسایشی‌شدن جنگ به‌نفع مقاومت فلسطین است و در این میان اقتصاد رژیم‌صهیونیستی یکی از مهم‌ترین حوزه‌هایی بوده که آسیب دیده است.

این رژیم مدعی تدارک حمله زمینی به نوار غزه است، اما بر اساس برآوردهای بانک هاپوعلیم در تل‌آویو، هزینه اقتصادی این درگیری می‌تواند به‌حدود ۷میلیارد دلار برسد. همچنین مؤسسه اعتبارسنجی اس‌اندپی‌گلوبال، چشم‌انداز بدهی این رژیم را از شرایط پایدار به منفی تغییر داده است. طبق آمار اتحادیه صنعتگران رژیم‌صهیونیستی نیز بازار کسب‌وکار این رژیم هر هفته که از جنگ می‌گذرد به‌علت کمبود نیروی کار، غیبت کارگران و کارمندان در محل کار و آماده‌باش نیروهای ذخیره بیش از یک‌میلیارد دلار زیان می‌بیند و برآوردها نشان می‌دهد درصورت طولانی‌ترشدن جنگ، خسارتی حدود ۱۸میلیارد دلار یعنی حدود ۵/۳درصد از تولید ناخالص داخلی به اقتصاد این رژیم وارد خواهد شد.
طبق گزارش نیویورک‌تایمز، با توجه به اینکه احضار نیروی ذخیره شامل همه اقشار ساکن در سرزمین‌های اشغالی می‌شود، بنابراین نیروهای شاغل در همه بخش‌های اقتصادی را دربرمی‌گیرد و تخمین زده می‌شود که ۸درصد از جمعیت شاغل به خدمت سربازی فراخوانده شوند. بنابراین با شدت‌یافتن این درگیری، خطر انحراف منابع، کاهش سرمایه‌گذاری و ازدست‌دادن اعتماد سرمایه‌گذاران نیز وجود دارد که چشم‌انداز اقتصادی صهیونیست‌ها را به‌شدت تضعیف می‌کند. طبق برآوردهای نشنال‌نیوز، کسری بودجه کابینه رژیم‌صهیونیستی در سال۲۰۲۳ به‌علت جنگ غزه به ۳درصد از تولید ناخالص داخلی خواهد رسید، درحالی‌که کسری بودجه این رژیم پیش از جنگ حدود ۵/۱درصد بود. رویترز نیز گزارش داده است که از ابتدای درگیری‌های نظامی چندین شرکت جهانی فعالیت خود را در اراضی اشغالی به‌حالت تعلیق درآورده‌اند. بر اساس گزارش فایننشال‌تایمز، ضربه اقتصادی واردشده به رژیم‌صهیونیستی در پی جنگ با مقاومت فلسطین به‌حدی گسترده است که در قیاس با تقابل‌های دهه‌های اخیر بی‌سابقه قلمداد می‌شود. اینک ارزش شیکل در برابر دلار همچنان رو به کاهش بوده و به پایین‌ترین سطح خود از سال۲۰۱۲ رسیده است.

با آغاز عملیات طوفان‌الاقصی و ادعای حمله زمینی به غزه، اهالی سرزمین‌های اشغالی ترجیح می‌دهند پول خود را به‌جز غذا صرف چیز دیگری نکنند. گزارش دیروز روزنامه صهیونیستی معاریو نشان می‌دهد در دو هفته اخیر کار در کارخانه‌های لوازم الکتریکی و الکترونیکی ۴۷درصد، کارخانه‌های پوشاک ۸۰درصد و کارخانه‌های اسباب‌بازی ۶۴درصد کاهش یافته است.

اما جنگ غزه یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی رژیم‌صهیونیستی را بیش از سایر حوزه‌ها تحت‌تأثیر قرار داده است؛ خطوط هوایی بزرگ جهانی صدها پرواز خود به مقصد تل‌آویو و از مبدأ تل‌آویو را در واکنش به ادامه درگیری‌های نظامی به‌حالت تعلیق درآورده‌اند و این یک زیان بزرگ برای صنعت گردشگری این رژیم تلقی می‌شود. به‌نوشته نیویورک‌تایمز، انتظار می‌رود بخش گردشگری بیشترین آسیب را از این جنگ متحمل شود. در روزهای اخیر نیمی از ظرفیت هتل‌ها به ساکنان اراضی اشغالی در مرز غزه اختصاص یافته که از آنجا گریخته‌اند و نیم دیگر اتاق‌ها خالی هستند. برآوردها نشان می‌دهد خسارت‌ بخش هوایی رژیم‌صهیونیستی از ابتدای جنگ تاکنون به‌طور میانگین ۱۰۰میلیون دلار در روز است.

جنگ غزه همچنین بر فعالیت برخی بنادر رژیم‌صهیونیستی که نزدیک نوار غزه هستند، تأثیر گذاشته است. بندر اشدود به‌علت آنکه در معرض حملات موشکی احتمالی مقاومت قرار داد، فقط در حالت اضطراری فعالیت می‌کند و بندر اشکلون به‌همین علت از انجام عملیات عادی ناتوان است. از سوی دیگر، احضار صدهاهزار سرباز ذخیره و کاهش شدید نیروی انسانی در اراضی اشغالی، زنجیره تأمین از بنادر تا فروشگاه‌ها را دچار اختلال کرده است.

صنعت نفت و گاز رژیم‌صهیونیستی نیز از پیامدهای آتش‌افروزی این رژیم علیه مردم غزه بی‌تأثیر نمانده است. فعالیت میدان گاز طبیعی تامار در سواحل شمالی اراضی اشغالی تعطیل شده و اپراتور بندر حیفا، فعالیت‌های این بندر استراتژیک را طبق شیفت‌های کاری کوتاه برنامه‌ریزی کرده است. بر اساس گزارش بلومبرگ، طولانی‌شدن جنگ در غزه سرمایه‌گذاری در حوزه گاز طبیعی در سرزمین‌های اشغالی را با خطر جدی مواجه می‌کند و ضربه‌ای کاری بر جاه‌طلبی صهیونیست‌ها برای تبدیل‌شدن به هاب صادرات گاز طبیعی به اروپا وارد خواهد ساخت.

پایان پیام/غ

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *