فارس من| مشکلات زائران برای تهیه بلیت اربعین را چه کسی حل می‌کند؟

فارس من| مشکلات زائران برای تهیه بلیت اربعین را چه کسی حل می‌کند؟

در حالی که مسؤولان برای تهیه بلیت پرواز، قطار و اتوبوس اربعین برنامه‌هایی را اعلام کرده بودند، با آغاز عملیات اربعین بسیاری از زائران در تهیه بلیت با مشکلاتی مواجه هستند.

فارس من| مشکلات زائران برای تهیه بلیت اربعین را چه کسی حل می‌کند؟

خبرگزاری فارس ـ گروه حج و زیارت ـ مریم سادات آجودانی: در اربعین امسال علاوه بر اختلال در سامانه سماح و بروز مشکلاتی برای ثبت‌نام در این سامانه، بسیاری از زائران برای تهیه بلیت پرواز، قطار و حتی اتوبوس هم با مشکلاتی مواجه هستند.

مشکلات برای تهیه بلیت اربعین را گزارش دهید

با توجه به بروز مشکلات در زمینه تهیه بلیت اربعین، شهریار افندی‌زاده، معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی به نظارت بر فعالیت دستگاه‌های مختلف و جلوگیری از تخلف‌ها اشاره کرده و می‌گوید: این مشکلات مربوط به سازمان خاص خود است که باید در این زمینه پاسخگو باشند. افراد می‌توانند برای موضوعات بلیت اتوبوس‌ها با شماره ۱۴۱ مربوط به سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، درباره بلیت پروازها با شماره‌های ۶۶۰۷۸۷۰۰ داخلی ۲۲۹، ۳۲۹ و ۲۹۰ مربوط به سازمان هواپیمایی و شماره ۵۱۰۰۱ و ۵۱۰۰۶۶۶۶ شهر فرودگاهی امام خمینی (ره)، برای قطار اربعین با شماره ۵۱۴۹ مربوط به شرکت راه آهن تماس بگیرند. همچنین نرم افزاز هوای اربعین برای آگاهی از وضعیت هوا در دسترس قرار دارد.

عرضه بلیت پرواز اربعین از روزهای گذشته آغاز شده است، اما بسیاری از زائران هنوز موفق به تهیه بلیت نشده‌اند. محمد محمدی‌بخش، رئیس سازمان هواپیمایی می‌گوید: بلیت پرواز اربعین به صورت متناوب در حال عرضه است.

تاکنون کم‌تر از ۱۰ ایرلاین برای اربعین فعال شده‌اند

با وجود اینکه سازمان هواپیمایی از همراهی ۱۸ ایرلاین در اربعین امسال خبر داده بود، تاکنون تعداد شرکت‌های هواپیمایی فعال در اربعین کم‌تر از ۱۰ ایرلاین است. برخی از شرکت‌های هواپیمایی نیز خارج از ضوابط اعلام شده در حال فروش بلیت هستند.


مشکل در بروزرسانی پرواز اربعین در برخی سایت‌های رسمی عرضه بلیت

جعفر یازرلو، سخنگوی سازمان هواپمیایی کشوری هم گفته است: تاکنون شرکت‌های هواپیمایی آتا، ایران ایر، قشم‌ایر، ایرتور، هواپیمایی کیش، پویا و ساها مجوز فوق‌العاده پروازهای اربعین را گرفته‌اند.

نحوه خرید بلیت پرواز اربعین

همچنین با توجه به اطلاعیه سازمان هواپیمایی کشوری، شرکت‌های هواپیمایی نسبت به فروش بلیت‌های اربعین باید از سایت رسمی فروش خود اقدام کنند. در صورتی‌که ایرلاین‌ها از زیرساخت‌های لازم برای فروش بلیت برخوردار نباشند، صرفاً مجاز به عرضه بلیت در بازه زمانی اربعین ۲۷ مرداد تا ۲۰ شهریور از طریق شرکت‌آرا جهان‌نوین گستر اطلس، شرکت آبنوس گشت تهران، شرکت سفرهای علی بابا هستند.

در تاریخ ۳۰ مرداد، هیچ بلیت پروازی تا ۲۰ شهریور در یکی از سایت‌های مصوب عرضه نشده است

هزینه بلیت پرواز اربعین برای هر مسیر چهار میلیون تومان است؛ به طوری که هزینه مصوب بلیت پرواز رفت و برگشت هشت میلیون تومان اعلام شده است. این رقم برای سفر از مشهد هر طرف چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین شده که رفت و برگشت ۹ میلیون تومان می‌شود.

با وجود عرضه قطره‌چکانی و البته تلاش برای ضابطه‌مندی در عرضه بلیت پروازهای اربعین، بسیاری از زائران نسبت به این نوع فروش بلیت اعتراض دارند. البته با این روش بسیاری از افراد سودجو هم در حال رزرو بلیت و عرضه آن با قیمت بالاتر از نرخ مصوب به زائران هستند.

عرضه بلیت پرواز اربعین در فرودگاه!

علاوه بر این، قرار بود در بازه زمانی اربعین بلیت پرواز اربعین در فرودگاه عرضه نشود و محمد حبیب‌اللهی، مسؤول قرارگاه اربعین شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران نیز به این موضوع تأکید کرده بود، اما در روزهای اخیر که عملیات اربعین آغاز شده است، برخی از افراد پای پرواز، بلیت نجف را با قیمت بیش از ۶ میلیون تومان خریداری کرده‌اند.

در برخی از سایت‌های متفرقه نیز همچنان بلیت پرواز اربعین با قیمت بالاتر در حال عرضه است و بر اساس بررسی خبرنگار فارس و تماس با برخی از دفاتر، این بلیت‌ها به صورت محدود با قیمت‌های بالاتر از نرخ مصوب فروخته می‌شود. مسؤول یکی از دفاتر عرضه بلیت می‌گوید: در حال حاضر بلیت پرواز به صورت محدود برای اول و پنجم و هشتم شهریور را داریم که هزینه آن هم از ۴ میلیون و ۶۰۰ تا ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است!

مسؤولان ستاد مرکزی اربعین از زائران می‌خواهند که نسبت به خرید بلیت پرواز عجله نکنند. اما با بررسی خبرنگار فارس، برخی از شرکت‌های هواپیمایی بلیت پرواز را خارج از ضوابط عرضه می‌کنند و برخی دیگر از ایرلاین‌ها هم که هنوز وارد جمع پروازهای اربعین نشده‌اند، در حال فروش بلیت بالاتر از نرخ مصوب هستند و نظارت مناسبی هم به عملکرد آنها نمی‌شود. با این وجود، مسؤولان سازمان هواپیمایی از برخورد با متخلفان و جریمه آنها خبر داده‌اند.

بلیت قطار اربعین از کجا بخریم؟

یکی دیگر از راه‌ها برای تشرف به زیارت اربعین، مسیر ریلی است. امسال قطار اربعین در مسیر تهران ـ کربلا هم راه‌اندازی شده و در روزهای مختلف این قطار با ظرفیت ۳۵۰ نفر زائران را منتقل می‌کند. بر اساس برنامه شرکت راه‌آهن، عرضه بلیت قطار اربعین از یکشنبه از طریق سایت Sale.raheparvaz.com آغاز شد که البته از همان ساعات اولیه، این سایت با مشکلاتی مواجه بود.


عرضه بلیت قطار اربعین در سایت راه آهن

زائرانی که قصد سفر با قطار از تهران به کربلا را دارند، می‌توانند با مراجعه به سایت شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، در بخش خرید بلیت، مسیر تهران ـ کربلا را انتخاب و بر اساس زمان‌بندی موجود، بلیت قطار را در زمان‌های پیشنهادی موجود تهیه کنند.


زمان بندی قطار اربعین

قیمت بلیت قطار تهران ـ کربلا با توجه به تنوع واگن‌ها در مسیر بصره تا کربلا، برای هر نفر با احتساب واگن اتوبوسی (در خاک عراق) ۹۶۰ هزار تومان، با واگن‌های اتوبوسی وی‌آی‌پی (در خاک عراق) یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و با قطار چهار تخته (در خاک عراق) یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است.


قطار اربعین که ۱۸ ساعت در خاک ایران و ۸ ساعت در خاک عراق طی مسیر می‌کند

گرانی بلیت اتوبوس اربعین در برخی مسیرها و توصیه به زائران

در کنار مشکلات در زمینه بلیت پروازهای اربعین، زائران برای تهیه بلیت اتوبوس اربعین هم دچار چالش‌هایی هستند. در برخی از سایت‌ها بلیت اتوبوس در مسیر تهران ـ مهران تا بیش از ۸۰۰ هزار تومان نیز عرضه شده؛ در حالی که قیمت مصوب بلیت اتوبوس اربعین در این مسیر از ۴۵۰ تا ۶۸۰ هزار تومان اعلام شده است.

البته مشکلات در تهیه بلیت اتوبوس همواره از ۱۰ روز قبل از اربعین آغاز می‌شود و بسیاری از زائران که قصد زیارت اربعین را دارند، در ترمینال‌ها سردرگم می‌شوند. داریوش باقرجوان، مدیرکل حمل‏ و نقل مسافری سازمان راهداری و حمل‏ و نقل جاده‌‏ای از زائران اربعین خواسته است از خدمات حمل و نقل خارج از پایانه‌ها استفاده نکنند.


قیمت بلیت اتوبوس اربعین از تهران به مرزهای زمینی

رضا نفیسی، دبیر کمیته حمل و نقل و سوخت ستاد مرکزی اربعین نیز با بیان اینکه ما با همه ظرفیت برای اربعین وارد عمل می‌شویم، می‌گوید: امسال هفت هزار اتوبوس در سیستم حمل و نقل عمومی در اختیار زائران اربعین فعالیت می‌کنند و اتوبوس‌هایی نیز از پاکستان و ترکیه اجاره شده تا زائران را جابجا کنند.

به گزارش فارس، تاکنون بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر برای زیارت اربعین در سامانه سماح نام‌نویسی کرده‌اند که بیش از ۶۵ درصد آنها متقاضی خروج از مرز مهران هستند. بر همین اساس، مرز مهران امسال هم به عنوان پردترددترین مرز خروجی اربعین شناخته خواهد شد. عملیات اربعین از ۲۷ مرداد آغاز شده است و تا ۲۰ شهریور ادامه دارد.

پایان پیام/

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *