قیام رسانههای مدعی غرب علیه آزادی بیان ؛ بیطرفی درجنگ غزه ممنوع!
رسانههای غربی که همواره بر ادعای خود برای استقلال در نوع روایت رخدادها و رعایت ارزشهای خبری پافشاری میکنند، امروز اجازه اظهارنظر به نیروهای باسابقه خود در منطقه غرب آسیا درباره اسرائیل را نمیدهند.
خبرگزاری فارس ـ گروه هنر و رسانه: جان دانیسون، خبرنگار بیبیسی، در جریان گزارشهای زنده از حمله جنگندههای رژیم صهیونیستی به بیمارستان المعمدانی یا بیمارستان الاهلی در غزه که به شهادت بیش از 500 نفر از ساکنان این بیمارستان منجر شد، گزارش داد که «حمله هوایی اسرائیل باعث این اتفاق شده و ارتش این رژیم مسئول حمله موشکی به بیمارستانی در غزه بوده است.»
سرویس جهانی بی بی سی اما پس از گزارش خبرنگار این رسانه، جان دانیسون، مبنی بر قتل عام مردم غزه در پی حمله هوایی جنگندههای اسرائیلی، در اطلاعیهای از این که در ابتدا اسرائیل را مسئول این حمله دانست عذرخواهی کرد و اعلام شد که یکی از خبرنگاران بی بی سی در پوشش زنده کشتار بیمارستان المعمدانی به اشتباه گمانه زنی کرده است که حمله هوایی اسرائیل مسئول حمله موشکی به بیمارستانی در غزه بوده باشد.
بی بی سی همچنین مدعی شده صرفا ادعاهای هر دو طرف درباره انفجار بیمارستان المعمدانی را مطرح کرده و «قبول داریم در این وضعیت سریع، گمانه زنی به این شکل اشتباه بوده است.»
سانسور همه جانبه حقیقت
البته بی بی سی تنها رسانهای نبود که این خبر را مخابره کرد. حمله جنگندههای ارتش رژیم صهیونیستی به بیمارستان المعمدانی توسط بسیاری از رسانههای آمریکایی از جمله نیویورک تایمز نیز منعکس شد.
نیویورک تایمز نیز مدعی شده بود که ادعاهای حماس برای مقصر دانستن اسرائیل برای انفجار بیمارستان المعمدانی غزه «نادرست» بوده است. این رسانه آمریکایی مدعی شده بود که پوشش این رسانه در خصوص قتل عام بیمارستانی در غزه متکی به ادعاهای مقامات دولتی حماس بوده که حمله هوایی اسرائیل را به عنوان علت کشته یا زخمی شدن افراد اعلام کرده است. 2 مورد بیبیسی و نیویورک تایمز تنها واکنشهای رسانههای بلوک غرب برای وارونه سازی حقیقت نسبت به منتقدان حملات رژیم صهیونیستی نیستند.
همچنین در روزهای ابتدایی جنگ غزه در رسانهها اعلام شد بیبیسی عربی در اقدامی بی سابقه شش خبرنگار خود را به علت «لایک کردن» توییتهای همدلی با فلسطین از کار تعلیق کرده است.
مهرداد فرهمند، خبرنگار سابق شبکه بی بی سی، در شبکه اجتماعی «ایکس» درباره این اتفاق نوشته است که «شش خبرنگار بی بی سی عربی صرفاً به سبب لایک کردن توییتهایی در همدلی با فلسطینیان از کار معلق شدهاند». با دو تا از این شش همکار سالها کار کردهام و شهادت میدهم از بهترینهای بی بی سی عربی اند: سالی نبیل (خانم باحجاب در گوشه پایین سمت راست) که سه سال و نیم در دفتر قاهره میزهایمان کنار هم بود و ندا عبدالصمد (گوشه پایین سمت چپ عکس) که بیش از هفت سال با او در یک دفتر کار کردم. ندا از روزنامه نگاران قدیمی و سرشناس لبنان است و جالب اینجاست که فیلمی درباره یهودیان لبنان ساخت که به عنوان نمونه بی طرفی در روزنامه نگاری مثال زده میشود و جایزه برده است. بی بی سی لایکهای این خبرنگاران را نقض بی طرفی قلمداد کرده اما اگر بی بی سی این ضابطه را عادلانه اجرا کند باید بیش از نیمی از کارکنان بخشهای زبانهای خارجی از کار معلق شوند.
بیطرفی ممنوع!
گاردین نیز کاریکاتوریست خود را به دلیل ادعای اینکه یک کاریکاتور ضد یهود کشیده اخراج کرده است. استیو بل، خبرنگار باسابقه روزنامه گاردین است که به دلیل یک نقاشی که در آن نتانیاهو را مشغول تتو کردن یک نقشه بیسرانجام روی بدن خودش نشان میداد، از کار اخراج شد. بل گفته بعد از ترسیم این کاریکاتور از دفتر روزنامه با او تماس گرفته و گفتهاند که تصویر نتانیاهو یادآور عبارت «یک پوند گوشت» از شخصیت «شایلاک رباخوار» در داستان «تاجر ونیزی» اثر ویلیام شکسپیر است. او در مصاحبهای با بیبیسی گفته که تفسیر گاردین «با عقل جور در نمیآید» چون کاریکاتور او نتانیاهو را درحال انجام یک عمل جراحی روی خودش نشان میدهد که تبعات فاجعهبار آن هنوز مشخص نیست.
اخراج این روزنامهنگار در بحبوحه حملات رژیم صهیونیستی علیه زنان و کودکان غزه نشان میدهد کشورهای غربی بر حمایتهای همهجانبه خود از این رژیم تا چه اندازه مصمم هستند. همچنین سه تن از مجریان سرشناس و مسلمان شبکه آمریکایی «MSNBC» هم به دلیل پرداختن به جنایات جنگی رژیم صهیونیستی تعلیق شدند!
مخابره جنایات اسرائیل جرم است!
رسانههای غربی که همواره بر ادعای خود برای استقلال در نوع روایت رخدادها و رعایت ارزشهای خبری پافشاری میکنند، امروز اجازه اظهارنظر به نیروهای باسابقه خود در منطقه غرب آسیا درباره اسرائیل را نمیدهند. حرف زدن یا مخابره جنایات صهیونیستها جرم محسوب شده و حملات ارتش رژیم اشغالگر به مراکز غیرنظامی نظیر بیمارستانها و مدارس غزه توسط رسانههای جریان اصلی غرب سانسور میشود.
در ماجرای جنگ غزه نیز هرچند رسانههای غربی در حال توجیه کشتار کودکان، زنان و غیر نظامیان هستند و یا علت جنایات اخیر صهیونیستها را عملیات 7 اکتبر رزمندگان حماس اعلام میکنند، نهایتا همین واکنشهای خشونت طلبانه و رفتار متفاوت شبکههای غربیها در مواجهه با مسئله فلسطین، بیش از پیش حقانیت و مظلومیت مردم غزه را در میان آزادیخواهان نمایش خواهد داد.
پایان پیام/