نگاهی به چند محور مهم نقض‌ حقوق بشر در آمریکا

نگاهی به چند محور مهم نقض‌ حقوق بشر در آمریکا

نگاهی به پنج محور که نمایشی از حقیقت معنا و اجرای حقوق بشر از سوی مقامات امریکایی است.

نگاهی به چند محور مهم نقض‌ حقوق بشر در آمریکا

فارس پلاس؛ دیگر رسانه‌ها – ایران نوشت: امریکا اگرچه همواره تلاش کرده تا در مجامع و نهادهای بین‌المللی به‌عنوان دولتی طرفدار و پیشرو در حوزه حقوق بشر به‌نظر برسد، اما در اصل این کشور یکی از ضعیف‌ترین پیشینه‌ها و ساختارهای حقوق بشری را داراست. پنج محور زیر نمایشی است از حقیقت معنا و اجرای حقوق بشر از سوی مقامات امریکایی.

زندانیان و بازداشت خودسرانه

ایالات متحده دارای بالاترین تعداد زندانی در جهان است. نزدیک به 2 میلیون نفر در زندان‌های ایالتی و فدرال محبوس هستند و میلیون‌ها نفر دیگر در آزادی مشروط قرار دارند. ایالات متحده با نرخی خیره‌کننده از هر 100 هزارساکن، 573 نفر را زندانی می‌کند. افراد سیاهپوست با تعداد 61064 نفر (38.5درصد) همچنان در زندان‌ها حضور بیشتری دارند. تنها در فوریه 2022، بیش از 9400 کودک مهاجر بدون همراه توسط مجریان قانون مرزی ایالات متحده بازداشت شدند و حدود 4000 نفر از آنها بیش از 72 ساعت در بازداشتگاه مرزی نگهداری شدند. بیش از 600 هزارنفر در زندان‌های ایالات متحده به ویروس کرونا مبتلا شده و بیش از 2900 نفر بر اثر آن جان خود را از دست داده‌اند. به‌رغم توصیه گروه کاری بازداشت‌های خودسرانه در گزارش سفر خود به ایالات متحده امریکا از 11 تا 24 اکتبر 2016، مطابق دستور اجرایی شماره 13492 مبنی بر بسته شدن بدون تأخیر بازداشتگاه گوانتانامو، بر اساس گزارش عفو بین‌الملل 35 مرد مسلمان هنوز به طور خودسرانه و نامحدود در این بازداشتگاه با نقض قوانین بین‌المللی بازداشت هستند.

فروش تسلیحات به کشورهای ناقض حقوق بشر

ایالات متحده با فروش بیش از 100 میلیارد دلار تسلیحات، خدمات و آموزش در سال بزرگترین تاجر تسلیحات در جهان است. تنها در سال 2020، فروش تسلیحات از سوی دولت به 175 میلیارد دلار رسید. ایالات متحده به کشورهایی که سوابق ضعیف حقوق بشری دارند از جمله مصر، رژیم اسرائیل و عربستان سعودی تسلیحات فروخته و کمک‌های امنیتی کرده است. در سال 2021، دولت جو بایدن، فروش 735 میلیون دلار تسلیحات هدایت‌شونده دقیق به اسرائیل را تأیید کرد. به گفته دیده‌بان حقوق بشر، مصر سالانه 1.3 میلیارد دلار دریافت می‌کند.همچنین ایالات متحده بیش از هر کشور دیگری به عربستان سعودی تجهیزات نظامی می‌فروشد و به‌رغم سوءاستفاده‌های مستند حقوق بشری فیلیپین، بیشترین کمک‌ها و وام‌های نظامی را در آسیا به این کشور می‌دهد.

نیجریه نیز با وجود اینکه نیروهای امنیتی این کشور مرتکب تخلف شدید حقوق بشری می‌شوند، از امریکا کمک نظامی قابل توجهی دریافت می‌کند.

فقر و نابرابری

ایالات متحده دارای درجه بسیار زیادی از نابرابری اقتصادی است. 20 درصد خانواده‌ها با کمترین درآمد، تنها 3.8 درصد از درآمد کشور برخوردار هستند و یک پنجم یا 20 درصد خانواده‌ها با بالاترین ثروت از 53.2 درصد درآمد کشور برخوردار هستند. برای بیان این موضوع می‌توان گفت که 20 درصد ثروتمندترین جمعیت به اندازه 80 درصد باقی مانده از جمعیت درآمد دارند. با توجه به سن، تقریباً 21درصد از کودکان زیر 18 سال فقیر هستند (بیش از 15 میلیون کودک). نرخ فقر برای کودکان ایالات متحده بالاترین میزان در جهان غرب و 1.5 تا 9 برابر بیشتر از نرخ‌های مربوطه در کانادا و اروپای غربی است. همچنین 8.9درصد از افراد 65 ساله یا بالاتر فقیر هستند (حدود 3.4 میلیون سالمند). با توجه به این ارقام حدود 36درصد از کل افراد فقیر در ایالات متحده کودکان هستند و حدود 8درصد از فقرا افراد 65 سال یا بیشتر هستند. بنابراین، حدود 44 درصد از امریکایی‌هایی که در فقر زندگی می‌کنند، جزو کودکان یا سالمندان هستند.

اگر چه هزینه‌های اجتماعی مرتبط با بیماری کووید 19 به کاهش نرخ ملی فقر در دوران همه‌گیری کمک کرده، اما این کاهش در حال معکوس شدن است. بسیاری از برنامه‌های کمکی موقتی بودند و از آن زمان به پایان رسیده‌اند و دولت ایالات متحده نتوانسته اصلاحات ساختاری دائمی‌تری را اعمال کند. به‌عنوان مثال ناکامی دولت در تمدید اعتبار مالیاتی کودکان که در دسامبر 2021 منقضی شد، 3.7 میلیون کودک را به فقر کشانده است. این در حالی است‌که در آغاز سال 2022، انباشتگی ثروت در ایالات متحده به بالاترین سطح خود در بیش از 40 سال گذشته نزدیک بوده است، زیرا بیش از یک درصد از خانوارها تقریباً یک سوم کل ثروت خصوصی را در اختیار داشته‌اند. همچنین نرخ فقر در بین خانواده‌های سیاه‌پوست، لاتین‌تبار و بومیان امریکا بیش از دو برابر خانواده‌های سفیدپوست است.
خشونت مبتنی بر جنسیت

زنان بومی همچنان سطوح بالایی از تجاوز و خشونت جنسی را تجربه می‌کنند و به مراقبت‌های اولیه پس از تجاوز دسترسی ندارند. این در حالی است که نرخ بالایی از ناپدید‌شدن و قتل را نیز تجربه می‌کنند. از سویی دیگر تعداد دقیق زنان بومی قربانی خشونت یا ناپدید‌شده نامعلوم مانده است زیرا دولت امریکا داده‌ها را جمع‌آوری نکرده یا به اندازه کافی با دولت‌های قبیله‌ای هماهنگ نشده است. به گفته عفو بین‌الملل با وجود اینکه ۹۶ درصد از بازماندگان بومی خشونت جنسی، این امر را حداقل توسط یک شریک غیر بومی تجربه کرده‌اند اما قانون فعلی امریکا همچنان دولت‌های قبیله‌ای محلی را از تعقیب قضایی چنین مواردی منع کرده و عملاً سیستمی را ایجاد می‌کند که در آن مرتکبان غیربومی خشونت جنسی هرگز محاکمه نمی‌شوند. گفتنی است این بحران در دانشگاه‌ها نیز وجود دارد. در حقیقت میزان شیوع خشونت جنسی و تجاوز در بین دانشجویان (19 درصد) مشابه زنان در جمعیت عمومی (18.3 درصد) است.

سلامتی و حقوق بشر

در ایالات متحده امریکا، از 3 ژانویه 2020 تا 14 ژوئن 2023، 103,436,829 مورد تأیید شده کووید19 با 1,127,152 مورد مرگ به سازمان بهداشت جهانی گزارش شده است. در طول سال 2022، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های امریکا، میزان هشدارهای مربوط به کووید19 را تغییر داد و در عین حال، اقدامات حفاظتی خود را لغو و خاطرنشان کرد حفاظت از گروه‌های به حاشیه رانده شده در برابر بیماری و مرگ در اولویت قرار نمی‌گیرد. همچنین قیمت‌های سرسام‌آور و بیمه درمانی ناکافی، کمبود و غیرقابل دسترس بودن دارو، باعث بوجودآمدن بحران در ایالات متحده شده است که حق سلامتی را تضعیف و مردم را دچار مشکلات مالی و بدهی کرده است. این امر به طور نامتناسبی بر افراد به حاشیه رانده شده از نظر اجتماعی و اقتصادی تأثیر گذاشته است. گفتنی است تا ماه سپتامبر 2022، از مجموع 1045904 مرگ ناشی از کووید 19 تعداد 157,898 نفر سالمند در مراکز نگهداری مسکونی طولانی مدت ثبت شده است.
تهیه شده در سازمان دفاع از قربانیان خشونت

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *