واکنش یکسان BBC و روزنامه غربگرا درباره یک «خبر خوب»
روز گذشته یک خبر خوب منتشر شد. فاز ۱۱ پارس جنوبی پس از ۲۰ سال وقفه به دست مهندسان ایرانی طی دو سال تکمیل شد و به بهرهبرداری رسید. این خبر خوب بازتاب گسترده ای در رسانه ها داشت.

فارس پلاس؛ خط ویژه – خط ویژه، رصدی است روزانه از لابهلای روزنامههای داخلی و عملیات رسانهای پایگاههای خبری رسانههای ضد انقلاب، در این رصد برآنیم که بتوانیم خطوط مشترک میان بعضی از رسانههای داخلی و ضد انقلاب را بررسی و تحلیل کنیم.
*******
واکنش یکسان روزنامه غربگرا و BBC درباره یک «خبر خوب»
دیروز یک خبر خوب منتشر شد و آن اینکه فاز ۱۱ پارس جنوبی پس از ۲۰ سال وقفه، به دست مهندسان ایرانی ظرف مدت دو سال تکمیل شد و به بهرهبرداری رسید. پیش از این قرارداد فاز ۱۱ پارس جنوبی با شرکت توتال فرانسه منعقد شده بود که بدون پرداخت خسارت آن را نیمهکاره رها کرد.
با بهرهبرداری کامل از طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، ظرفیت تولید گاز از این میدان مشترک به میزان ۵۶ میلیون مترمکعب در روز افزایش مییابد که میتواند به بهبود تراز گاز کمک شایان توجهی کند.اجرای فاز ۱۱ پارس جنوبی به دست متخصصان داخلی ۸۰۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی برای کشور به همراه داشت. با توسعه کامل این فاز، سالانه ۵ میلیارد دلار درآمد عاید کشور خواهد شد.
لازم به ذکر است که در دولت قبل از وعده ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی، فقط قرارداد ۴.۸ میلیارد دلاری با شرکت توتال امضا شد که آن هم میراثی جز سرقت اطلاعات ایران و نقض قرارداد، بر جا نگذاشت!
مالک شریعتی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی پیش از این گفته بود: تاخیر در برداشت از فاز ۱۱ پارس جنوبی که به دلیل رها کردن پروژه از سوی توتال رخ داده بود کشور را با ضرر ۴۰ میلیارد دلاری مواجه ساخت.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در سال ۱۳۹۸ با انکار توانمندیهای داخلی مدعی شده بود که تجهیزات پارس جنوبی را فقط سه شرکت در جهان میتوانند بسازند و ایرانیها قادر به انجام آن نیستند.
جابهجایی سکوی فاز ۱۲ به فاز ۱۱ برای ایران تجربه نخستین جابهجایی از دریا به دریا بود و گفته میشد که این کار بدون مشاوران خارجی شدنی نیست. اما در نهایت، مهندسان و متخصصان ایرانی بدون حضور مشاوران خارجی موفق شدند این عملیات پیچیده را انجام بدهند.
این خبر خوب بازتاب گسترده ای در رسانه ها داشت. به عنوان نمونه خبرنگار المیادین در نشست خبری صبح سه شنبه با رئیس جمهور گفت: من در افتتاح فاز ۱۱ پارس جنوبی حضور داشتم؛ به عنوان یک خارجی مبهوت شدم؛ این تحریم های آمریکایی پس کجاست؟
در سوی مقابل، رسانههای معاند از جمله بی بی سی فارسی، صدای آمریکا، اینترنشنال، رادیو فردا و…یا این خبر خوب را سانسور کرده و یا آن را تخطئه کردند.
نکته قابل تأمل اینجاست که برخی رسانه های منتسب به جریان غربگرا در داخل، دقیقا همین خط خبری را در پیش گرفتند. این رسانه ها یا این خبر خوب را سانسور کردند و یا آن را کم اهمیت جلوه دادند.
تلاش یک جریان سیاسی خاص برای «شرطی سازی اقتصاد»
یکی از نقاط ضعف دولت قبل این بود که با شرطی سازی اقتصاد، مشکلات عدیده ای را برای اقتصاد و معیشت مردم ایجاد کرد.
اکنون در دولت سیزدهم به رغم اینکه تلاش های زیادی برای شرطی نشدن اقتصاد صورت گرفته اما یک جریان سیاسی خاص در پی آن است تا به هر نحوی شده، فضای شرطی شده اقتصاد را مجددا احیا کند. یکی از شگردهای این طیف، تاکید بر احیای برجام است. با اینکه در دولت سیزدهم اقدامات متعددی بدون برجام و FATF صورت گرفته است، اما این طیف مدعی است که شرط اصلی بهبود اوضاع اقتصادی، بازگشت ایران به برجام است.
نکته قابل تأمل اینجاست که رسانه های معاند نیز به طرق مختلف و حتی با دروغ هایی از جمله احتمال دستیابی ایران به بمب هسته ای، خواستار احیای برجام هستند.
پایان پیام/.