چه شد که ژرمن‌ها به یاد صلح افتادند!

چه شد که ژرمن‌ها به یاد صلح افتادند!

دولت آلمان بارها در مواضع رسمی در قبال جنگ غزه، با وقاحت تمام شهادت هزاران کودک بی‌گناه فلسطینی را طبیعی و جزء تبعات ذاتی آنچه دفاع مشروع اسرائیل می‌خواند، عنوان کرده است.

چه شد که ژرمن‌ها به یاد صلح افتادند!

فارس‌پلاس؛ دیگر رسانه‌ها – نورنیوز نوشت: اخیرا «آنالنا بربوک» وزیر خارجه ژرمن‌ها در مصاحبه با خبرگزاری آلمان از کشورهای عربی خواسته با تشدید درگیری‌های جدید در نوار غزه، برای یک راه‌حل صلح‌آمیز میان رژیم اسرائیل و فلسطینی‌ها به طور سازنده با یکدیگر همکاری کنند!

این اظهارات در حالی صورت می‌گیرد که «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان، طی هفته‌های نخست جنگ غزه، مخالف انعقاد هرگونه آتش‌بس و صلحی در نوار غزه بود.

فراتر از آن، دولت آلمان بارها در مواضع رسمی در قبال جنگ غزه، با وقاحت تمام شهادت هزاران کودک بی‌گناه فلسطینی را طبیعی و جزو تبعات ذاتی آنچه دفاع مشروع اسرائیل می‌خواند، عنوان کرده است.

حتی کار به جایی رسید که شولتز در مواضعی تند و مشمئز کننده، مدعی پای‌بندی اسرائیل به همه قوانین حقوق بشری و بین‌المللی در جریان بمباران غزه شد؛ ادعایی که حتی نتانیاهو و بن‌گویر نیز آن را قبول نداشتند!

با این وجود؛ اکنون ژرمن‌ها سخن از صلح در منطقه و برگزاری مذاکرات مستمر میان اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب می‌گویند.

در تحلیل سخنان وزیر خارجه آلمان، دو نکته اساسی باید مدنظر قرار گیرد:

نخست اینکه؛ تصور آلمان از جنگ غزه با آنچه در واقعیت می‌گذرد در تعارضی آشکار قرار دارد. برلین تصور می‌کرد به واسطه حمایت مطلق غرب و انفعال برخی دولت‌های عربی، غزه در عرض دو یا سه هفته سقوط خواهد کرد و حماس نیز مطابق وعده نتانیاهو از بین خواهد رفت.

مهم‌تر آنکه؛ موج ضد صهیونیستی در برلین و دیگر شهرهای آلمان تبدیل به پدیده‌ای غیرقابل کنترل برای صاحبان قدرت در این کشور اروپایی شده و در چنین شرایطی آنها ناچار شده‌اند به کلیدواژه «صلح» استناد کنند!

نکته دوم اینکه؛ درخواست آلمان از اتحادیه عرب و به صورت خاص سه کشور عربستان سعودی، امارات و مصر معطوف به همان راه‌کار دودولتی است که واشینگتن در صدد است شکست میدانی صهیونیست‌ها را در عرصه سیاسی با رسمیت‌بخشی به آن کتمان سازد.

این در حالی است که دامنه و تبعات شکست صهیونیست‌ها در متن و فرامتن جنگ غزه به مراتب فراتر از حد تصور شولتز و بربوک است!

آخرین نظرسنجی‌ها در فلسطین نشان می‌دهد که مخالفت با طرح دودولتی در جریان جنگ غزه بیش از پیش تبلور پیدا کرده و اکثریتی قابل توجه از ساکنان غزه و کرانه باختری اساسا با برگزاری چنین مذاکراتی مخالف هستند.

استیصال و بحران‌زدگی ژرمن‌ها در چنین معادله‌ای قابل توجه است، چه، آنها از یک‌سو باید هزینه حمایت‌های خود از نسل‌کشی فلسطینیان توسط رژیم اشغال‌گر قدس را پرداخت کنند و از سوی دیگر، در ترسیم اهداف سیاسی مدنظر کاخ سفید و تل‌آویو نیز موفقیتی به دست نخواهند آورد.

برلین را می‌توان بازنده‌ای همه‌جانبه در جریان جنگ غزه قلمداد کرد که در قمار دو سرباخت خود توجهی به حداقلی‌ترین واقعیات منطقه و جهان نکرده است.

پایان پیام/ت

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *