۱۳ آبان، روزی برای فریاد و برائت از استکبار

۱۳ آبان، روزی برای فریاد و برائت از استکبار

۱۳ آبان نقطه عطفی در مبارزه ملت ایران با استکبار جهانی و در راس آن آمریکای جهانخوار است که به فرموده رهبر معظم انقلاب این روز به یک معنا روز دانش‌آموز، به یک اعتبار روز دانشجو و به معنای دیگر روز استواری ملت ایران در مقابل توطئه‌های استکبار جهانی است.

۱۳ آبان، روزی برای فریاد و برائت از استکبار

فارس پلاس؛ دیگر رسانه‌ها – ایرنا نوشت: سیزدهم آبان که در تقویم کشور به عنوان "روز ملی مبارزه با استکبار جهانی" نام‌گذاری شده، یادآور سه واقعه مهم در تاریخ معاصر ایران است که در سه دوره مختلف رخ داده و به همین دلیل این روز را در تاریخ کشور به عنوان روزی به یادماندنی به ثبت رسانده است.

۱۳ آبان ۱۳۴۳، مأموران رژیم شاه، امام خمینی (ره) را در قم دستگیر و به دستور آمریکا، به ترکیه تبعید کردند. در ۱۳ آبان ۱۳۵۷، دانش آموزان تهرانی در اعتراض به دخالت های آمریکا در ایران، راهپیمایی کردند، ولی دژخیمان شاه، به آنان حمله کرده و آنان را به خاک و خون کشیدند و در ۱۳ آبان ۱۳۵۸، دانشجویان مسلمان پیرو خط امام، لانه جاسوسی آمریکا را در تهران تسخیر کرده و جاسوسان آمریکایی را به گروگان گرفتند و بدین ترتیب، مبارزه ضد آمریکایی مردم ایران، ابعاد جدی‌تری پیدا کرد.

در این راستا ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد خراسان رضوی به عنوان پایگاه فرهنگی بچه های مسجدی و دانش آموزان، ضمن تبریک روز دانش آموز، از همه اقشار برای شرکت در راهپیمایی روز ۱۳ آبان دعوت به عمل آورد تا در روزگاری که تمام استکبار به حمایت از رژیم غاصب صهیونیستی برخاسته است، همراه با همه آزاداندیشان و آزادی خواهان، دست حمایت خود را به سوی جبهه مقاومت دراز کرده و مستضعفان فلسطین را یاری نمایند.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خراسان رضوی با گرامیداشت روز مبارزه با استکبار جهانی گفت: یکی از آموزه‌های دین، حس تنفر و حس عشق و دوست داشتن و نداشتن و به عبارتی تبری و تولی است.

حجت الاسلام محمدحسین ایزدی، ۱۳ آبان را سالروز نمایش تنفر از استکبار دانست و افزود: تبری مقدم بر تولی است، در لا اله الا الله ابتدا تنفر از خطوطی است که در مقابل توحید است و پس از آن ابراز عشق به توحید می‌آید.

وی ادامه داد: در زیارت عاشورا یکصد بار زمزمه می‌کنیم "اللهم العن اول ظالم" و بعد از آن ابراز عشق و محبت به سیدالشهدا(ع) است. تبری و تولی باید در رفتار مومنان موج بزند.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خراسان رضوی اظهار کرد: وقتی حوادث ۱۳ آبان را نگاه کنیم هر کدام بیانگر نوعی از جنایات استکبار است. یکی از حوادث تبعید امام(ره) است که به تصمیم استکبار بر می‌گردد.

وی افزود: لایحه کاپیتولاسیون هم طرح و ریشه استکباری داشت و امام(ره) در خصوص آن روشنگری کرد. تسخیر لانه جاسوسی که پس از انقلاب انجام شد ابراز تنفر از تصمیمات استکبار در ایران بود.

حجت الاسلام ایزدی گفت: امروز تمام دنیا، مظلومیت فلسطین را در مواجهه با استکبار می‌بیند، اینکه جبهه حماس و مقاومت در طوفان الاقصی کاری کارستان کرد به خاطر حمایت از مقاومت در راهپیمایی های مختلف از جمله راهپیمایی قدس است که از ایران آغاز شد.

وی با بیان اینکه امام علی(ع) ما را به دشمنی با ستمگران و یاوری مظلومان خوانده اند، افزود: وظیفه داریم بی تفاوت نباشیم و ابراز عشق و علاقه به مظلومان داشته باشیم و در کنار همدیگر از استکبار اظهار تنفر کنیم.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خراسان رضوی گفت: اظهار تنفر و راهپیمایی انزجار از استکبار، باعث قوت قلب همه ملتهای مظلوم و ستمدیده به خصوص فلسطین و سرآغاز تحرکی جهانی است که اگر همه متحد شده و ابراز تنفر داشته باشند و از ظرفیتها استفاده کنند باعث پیروزی هر چه زودتر مردم فلسیطن خواهد شد.

وی گفت: ما به عنوان مسلمان وظیفه داریم مثل هر سال همگام با دیگر ملتها حضور در صحنه داشته و حامی مظلومان باشیم.

۱۳ آبان یادآور ایثارگری نسل جوان

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی نیز گفت: روز ۱۳ آبان که در فرهنگ و تقویم جمهوری اسلامی ایران به عنوان روز مبارزه با استکبار نامگذاری شده، همواره یادآور حماسه ها و ایثارگری های ملت ایران در سه دوره زمانی مختلف است که سبب جاودانه شدن این روز به یادماندنی شده است.

حجت الاسلام حسن افکار افزود: در روزگار خفقان ستمشاهی و زمانی که به دستور شاه، مجلس فرمایشی وقت لایحه کاپیتولاسیون یا همان لایحه مصونیت قضایی اتباع آمریکایی را تصویب کرد، نخستین نفری که از علما و بزرگان دینی در سخنرانی معروف خود با آن مخالفت کرد حضرت امام خمینی(ره) بود که در روز ۱۳ آبان ۱۳۴۳ توسط رژیم شاه به ترکیه تبعید شدند.

وی ادامه داد: بر مبنای قانون کاپیتولاسیون، به اتباع بیگانه حقی داده می‌شد که آنها را از شمول و پیروی قوانین کشور ایران مستثنی می‌کرد و در صورت ارتکاب جرمی توسط آنها در ایران، دولت و ملت ایران حق محاکمه آنان را نداشتند و مجرم باید در کشور خودش محاکمه می‌شد.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی گفت: این قانون استعماری که سالیان درازی توسط استعمارگران به کشورهای ضعیف تحت سلطه تحمیل شده بود، در ایران با مقاومت امام(ره) و مردم مواجه شد و سبب تبعید امام خمینی به ترکیه گردید.

وی اظهار کرد: حادثه دوم در سال ۱۳۵۷ و در جریان انقلاب به رهبری امام خمینی(ره) که همه اقشار مردم حضور داشتند، دانش آموزان با تعطیلی مدارس و شرکت در راهپیمایی اعتراضی در دانشگاه تهران با شعار آزادی خواهی و استقلال طلبی اجتماع کردند که تعدادی از دانش آموزان توسط ماموران شاه به شهادت رسیدند و مقدمات پیروزی انقلاب را فراهم کردند.

حجت الاسلام افکار افزود: حادثه سوم نیز مربوط به تصرف سفارتخانه آمریکا توسط دانشجویان بود که سبب از بین رفتن هیمنه پوشالی ابرقدرتی آمریکا شد. نکته مهم این که پس از تسخیر سفارت، اسنادی به دست آمد که نشان دهنده دخالت ها و جنایات آمریکایی ها بود و این تسخیر لانه جاسوسی آمریکا آن قدر مهم بود که حضرت امام در پیامی این حرکت را ستوده و آن را انقلاب دوم نامیدند که از انقلاب اول بزرگتر بود.

وی ادامه داد: این سه واقعه سبب نامگذاری این روز به عنوان روز مبارزه با استکبار شد و وظیفه همه ما در این روز و در زمان حاضر که مردم مظلوم غزه در فلسطین اشغالی در برابر استکبار در حال مبارزه هستند، این است که در همه ابعاد از جمله با قلم، رسانه، حمایت‌های مادی و معنوی، در راستای تنویر افکار عمومی جهان و مظلومیت مردم فلسطین اقدام کنیم.

سیزدهم آبان به همه مستضعفان آموخت که می توانند چپاولگران را به زباله دان تاریخ بسپارند. این روز به دلهای مومنان قوت بخشید و غروری مقدس و حماسه آفرین را در آنان زنده کرد. پرتوی تابناک از انوار الهی بر آنان تابانید و درس‌هایی بزرگ از شهادت و رشادت و دلیری به آنان آموخت.

سیزدهم آبان، مردم سرافراز ایران به همه مستضعفان جهان نشان خواهند داد که دیوار ستم، شکستنی است.

پایان پیام/غ

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *