آتشبس موقت یا تیر خلاص به رژیم صهیونیستی؟
آتش بس اخیر گواه این مسأله است که جنگ و حملات وحشیانه نتوانسته اهداف اعلامی رژیم صهیونیستی در آغاز تجاوزات گسترده را محقق سازد.
فارسپلاس؛ دیگر رسانهها – ایرنا نوشت: حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه در شرایطی ظهر امروز با ورود به بیروت، بار دیگر سفر منطقهای خود در ارتباط با موضوع فلسطین را آغار کرد که توافق آتشبس بین مقاومت فلسطینی با رژیم صهیونیستی به امضا رسیده است.
توافقی که قرار است از زمان اجرا به مدت چهار روز جنایات و حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه را متوقف کند. علاوه بر این ۱۵۰ اسیر فلسطینی نیز آزاد شده و در مقابل تنها ۵۰ نفر از زنان و افراد زیر ۱۹ سال رژیم صهیونیستی توسط مقاومت فلسطین آزاد شوند.
صدها کامیون حامل کمکهای بشردوستانه نیز اجازه ورود به غزه را پیدا کردند تا برای اولین بار در دوماه گذشته محاصره نوار غزه به طور موقت شکسته شده و بیشترین کمکهای انسان دوستانه به دست مردم این منطقه برسد.
آتش بس اخیر گواه این مسأله است که جنگ و حملات وحشیانه نتوانسته اهداف اعلامی رژیم صهیونیستی در آغاز تجاوزات گسترده را محقق سازد.
صهیونیستها که با ادعای نابودی حماس و آزادی اسرای خود به محاصره زمینی شمال غزه و بمباران هوایی بیمارستانها، مدارس، مساجد، منازل مسکونی و خبرنگاران دست زدهاند در تمام مدت ۴۷ روز گذشته حتی به یک تونل از شبکه پیچیده زیرزمینی مقاومت دست پیدا نکردهاند.
آنها نه یک نفر از اسرای خود را در جریان ورود زمین به غزه یافتهاند، نه حتی یکی از مهرههای اصلی شاخه نظامی حماس را به اسارات یا شهادت رساندهاند؛ بلکه تنها ماشین کشتار مردم را به سرعت به پیش بردهاند.
گفته میشود آمریکاییها نیز در پیامهایی گلایه آمیز به رژیم صهیونیستی اعلام کردهاند که بهرغم حمایتهای بالای نظامی، سیاسی و اطلاعاتی که این کشور در دوماه اخیر انجام داده، پیشرفتهای وعده داده شده توسط مقامات اسرائیلی محقق نشده است.
آمریکاییها با عدم مشاهده چشم انداز مثبت در جنگ غزه رژیم صهیونیستی را برای پذیرش آتش بس ولو محدود تحت فشار قرار دادهاند.
بدیهی است پذیرش آتش بس بدون دستیابی به پیروزی راهبردی در میدان غزه برای مقامات رژیم گران تمام میشود.
افکار عمومی جهان در جنگ اخیر در طرف روایت غربی قرار نگرفته و خیابانهای کشورهای متحد اسرائیل را مملو از اعتراضات به نسل کشی در غزه کرده است.
همین فشار سنگین باعث میشود استمرار جنگ پس از آتش بس با هزینههای بالایی از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی همراه باشد و چه بسا جنگ را به روزهای پایانی خود نزدیک کند.
شواهد دیگر نیز این تحلیل را تأیید میکند. در عرصه دیپلماسی و در جریان سفر وزیر امور خارجه کشورمان به لبنان یکی از محورهای اصلی رایزنیها تثبیت و تداوم آتش بس و همچنین گفتوگوها در خصوص وضعیت اداره غزه در پساجنگ است.
گفتوگوها در خصوص وضعیت این باریکه در فردای جنگ در حالی انجام میشود که سفرهای قبلی دیپلماتهای ایرانی با محوریت تحقق آتش بس اکنون به نتیجه رسیده است.
به نظر میرسد از این به بعد منطقه شاهد سنگینتر شدن کفه مبارزات در میدان دیپلماسی باشد. شکست خوردگان در حمله جنایتکارانه به غزه تلاش دارند تا شاید در این میدان برخلاف جغرافیای غزه به نتایج راهبردی دست پیدا کنند.
هر چند از پیش مشخص است رژیمی که باید با دست خالی از غزه خارج شود نمیتواند پشت میز مذاکراتی هم دست برتر داشته باشد.
پایان پیام/ت