آیا آمریکا و صهیونیست‌ها برای اغتشاش جدید در ایران آماده می‌شوند؟

آیا آمریکا و صهیونیست‌ها برای اغتشاش جدید در ایران آماده می‌شوند؟

رصد تحرکات جدید مقامات نظامی و امنیتی آمریکا و رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد گویا واشنگتن و تل‌آویو در حال پیاده‌سازی توطئه و فتنه‌ای جدید در غرب آسیا و در داخل ایران هستند.

آیا آمریکا و صهیونیست‌ها برای اغتشاش جدید در ایران آماده می‌شوند؟

فارس پلاس؛ دیگر رسانه‌ها – مهر نوشت: در آستانه سالگرد اغتشاشات در برخی شهرهای ایران و بن‌بست در مذاکرات احیای برجام، سفر اخیر «رونالد مولتری»، معاون وزیر دفاع آمریکا به سرزمین‌های اشغالی و دیدار او با مقامات ارشد رژیم صهیونیستی و هم‌زمان اعلام خبر اعزام ۳ هزار نیروی نظامی آمریکا به غرب آسیا، برخی تحلیل‌گران را به این سمت سوق داده است که تحرکات جدید، در راستای هدف شوم واشنگتن برای ناامن‌سازی منطقه و ایجاد ناآرامی‌های جدید در داخل ایران است.

تل‌آویو، مرکز کلیدزنیِ فتنه جدید

وبسایت وزارت دفاع آمریکا روز چهارم آگوست (۱۴ مرداد) اعلام کرد «رونالد مولتری» معاون وزیر دفاع آمریکا در امور اطلاعاتی و امنیتی در رأس هیأتی از اعضای ارشد وزارت دفاع این کشور، از جمله ژنرال «اسکات بریر» مدیر سازمان اطلاعات نظامی آمریکا در سفری ۴ روزه وارد تل‌آویو شدند و با «درور شالوم» مدیر سیاسی-نظامی وزارت جنگ رژیم صهیونیستی و برخی از مقامات ارشد وزارت جنگ و نیز مسئولان اطلاعاتی این رژیم دیدار و گفت‌وگو کرد.

به نوشته وزارت دفاع آمریکا، در این دیدارها مقامات دو طرف «درباره افزایش همکاری دوجانبه برای امنیت منطقه‌ای بیشتر و دستیابی به تفاهم بنیادی درباره چالش‌هایی که تل‌آویو با آنها مواجه است» رایزنی کردند و همچنین «بررسی تهدید حزب‌الله لبنان و تلاش‌ها برای مقابله با فعالیت‌های ایران در منطقه، و راه‌های تقویت بیشتر همکاری‌های اطلاعاتی و دفاعی دوجانبه» از دیگر محورهای گفت‌وگوهای مقامات نظامی و اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی بوده است.

همچنین برخی رسانه‌های داخلی با استناد به «منابعی در دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی» گزارش دادند که اخیراً ژنرال «فرانک مکنزی»، فرمانده سابق نیروهای تروریستی آمریکا در غرب آسیا (سنتکام) در نشستی محرمانه در سرزمین‌های اشغالی به ژنرال‌های آمریکایی و صهیونیستی توصیه کرده که برای تضعیف اقتدار ایرانیان و جلوگیری از پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران باید دانشمندان هسته‌ای ایران را ترور کرد.

نیروهای نظامی جدید آمریکا در منطقه

خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس روز پنجشنبه ۱۲ مرداد به نقل از چهار مقام آمریکایی اعلام کرد که ارتش این کشور در حال بررسی استقرار نیروهای نظامی مسلح در کشتی‌های تجاری است که از مسیر تنگه هرمز عبور می‌کنند. بنابر ادعای این مقامات آمریکایی «هدف از این اقدام احتمالی، جلوگیری از توقیف یا مزاحمت برای کشتی‌ها از طرف ایران است.»

این خبر را نیروی دریایی آمریکا روز دوشنبه با انتشار بیانیه‌ای تأیید و اعلام کرد ۳ هزار نیروی نظامی آمریکا هم‌اکنون در دریای سرخ مستقر هستند. به نوشته «دوویچه وله» اهمیت این خبر در این است که آمریکا حتی در طول «جنگ نفتکش‌ها» که با نبرد دریایی یک روزه نیروهای دریایی آمریکا و ایران در سال ۱۹۹۸ به اوج خود رسید و بزرگترین نبرد نیروی دریایی از زمان جنگ جهانی دوم بود، چنین اقدامی انجام نداد.

تحرکات آمریکا در مثلث مرزی عراق، سوریه و اردن

در هفته‌های اخیر تحرکات و اقدامات مشکوک نیروهای آمریکایی در سوریه و برخی مناطق دیگر افزایش یافته است.رسانه‌های عراقی روز چهارشنبه گزارش دادند که «علی الزبیدی»، نماینده پارلمان عراق و از اعضای «ائتلاف فتح» نسبت به تحرکات جدید نیروهای آمریکایی در سوریه هشدار داد.

الزبیدی دراین‌باره تشریح کرد که «تحولاتی در مثلث مرزی عراق، سوریه و اردن جریان دارد، به ویژه که این منطقه شامل زندان‌هایی است که خطرناک‌ترین عناصر تروریستی داعش را در خود جای داده است. نظامیان آمریکایی این مثلث مرزی را تحت کنترل دارند و اقتدار خود را بر زندان‌های مستقر در آن، تحمیل و برای حمایت از برخی شبه نظامیان و تروریست‌های داعش تلاش می‌کنند و بنابراین یک نیروی مسلح تحت اختیار اشغالگران آمریکایی در این مثلث مرزی حضور دارد.

این نماینده عراقی همچنین به دولت عراق هشدار داد و گفت که «دولت عراق باید تدابیر احتیاطی فوری را در واکنش به تحرکات آمریکا در مثلث مرزی سوریه، اردن و عراق اتخاذ کند، به ویژه اینکه این اقدامات ممکن است در صورت بروز هرگونه تنش با اشغالگران آمریکایی در این منطقه، حاکمیت عراق را تحت تأثیر قرار دهد.»

شواهدی برای باور به «تئوری توطئه»

برخی همیشه تلاش دارند نقش دولت‌ها و عوامل خارجی در بروز و همچنین مشارکت مستقیم آنها در تحولات منطقه و سازماندهی اعتراضات اجتماعی در ایران و تغییر جهت حرکت آنها به سمت منافع و مطلوب‌های مدنظر را منکر شوند و آگاهانه یا ناآگاهانه «توهم تئوری توطئه» را مطرح و سعی می‌کنند با نادیده‌گرفتن عامل خارجی، بیشتر ریشه‌های داخلی و بومی اعتراضات را برجسته کنند و حتی به شکلی عجیب تشدید ناآرامی‌ها و بروز خشونت‌ها را تماماً به عوامل داخلی نسبت می‌دهند.

علی‌رغم اینکه شواهد و تجربه تاریخی نشان می‌دهد، دولت آمریکا به عنوان دشمن اصلی انقلاب و مردم ایران، در دهه‌های گذشته و دست‌کم در سال‌های اخیر یکی از حامیان اصلی ایجاد ناآرامی‌ها و خشونت خیابانی در ایران بوده، در اینجا بدون استدلال و اشاره به دلایل روشنِ دخالت و نقش فعال دولت‌ها و عوامل خارجی و گروهک‌های معاند در اعتراضات پارسال و تبدیل آنها به شورش‌های کور و ساختارشکنانه و سوق‌دادن آنها به سمت اقدامات تروریستی، تنها با استناد به برخی منابع انگلیسی نشان می‌دهیم عوامل خارجی و به‌ویژه آمریکا چگونه برای بروز ناآرامی‌ها و اغتشاشات خیابانی در ایران و تداوم آنها برنامه‌ریزی می‌کنند.

اندیشکده آمریکایی «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» یا FDD، که نقش مهمی در شکل‌دهی سیاست خارجی واشنگتن در قبال ایران دارد در ۲۳ می ۲۰۲۲(۲ خرداد ۱۴۰۱)، یعنی نزدیک به چهار ماه قبل از اغتشاشات شهریوماه پارسال و در بحبوحه اعتراض‌های پراکنده به افزایش قیمت‌ها در گزارشی با عنوان «اعتراضات در ایران اوج گرفته، دولت بایدن می‌تواند کمک کند» به دولت و مقامات آمریکا توصیه می‌کند این نوع اعتراض‌ها را جدی بگیرند و از آنها حمایت کنند.

اف‌دی‌دی برای افزایش ناآرامی‌های گسترده در ایران و مشارکت فعال دولت آمریکا برای جهت‌دهی آنها به سمت منافع واشنگتن، ضمن تأکید بر افزایش تحریم‌ها علیه ایران در حوزه‌های مختلف، مجموعه توصیه‌هایی مشخص به دولت بایدن ارائه داد که در جریان اغتشاشات در رفتار دولت آمریکا کاملاً مشخص بود.

همچنین «کیت کلارنبرگ» روزنامه‌نگار تحقیقی انگلیسی ۱۲ مهرماه پارسال و در اوج اغتشاشات با انتشار گزارشی با عنوان «رمزگشایی از جنگ آنلاین پنتاگون علیه ایران» نوشت، ناآرامی‌های اخیر در ایران از خارج تحریک و مهندسی می‌شوند و با استناد به تحقیقات جدید استدلال می‌کند که چگونه «کلیک یک دکمه در آمریکا، موجب بروز خشونت در خیابان‌های تهران می‌شود».‌

کلانبرگ با استناد به بررسی‌ها و پژوهش‌های دو اندیشکده مؤسسه گرافیکا (Graphika) و نظارت اینترنتیِ استَنفورد (the Stanford Internet Observatory) استدلال می‌کند که چگونه پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) با استفاده از «ارتش بات‌ها و ربات‌ها» و ایجاد گسترده حساب‌ها و شخصیت‌های جعلی در فضای مجازی، فضای فکری و روانی مردم ایران را دستکاری می‌کند و آنها را به سمت اقدامات ساختارشکنانه سوق می‌دهد.

بهره سخن

در آستانه سالگرد اغتشاشات در ایران، سفر اخیر مقامات نظامی و امنیتی آمریکا به سرزمین‌های اشغالی و هم‌زمان اعلام خبر اعزام ۳ هزار نیروی نظامی آمریکا به غرب آسیا، برخی تحلیل‌گران و ناظران را به این سمت سوق داده که تحرکات جدید در راستای هدف شوم واشنگتن برای ناامن‌سازی منطقه و ایجاد ناآرامی‌های جدید در داخل ایران است؛ همچنان که رسانه‌ها و برخی مقامات منطقه نیز نسبت به تحرکات مشکوک نیروهای نظامی آمریکا و فعال‌سازی تروریست‌های داعشی در منطقه هشدار داده‌اند.

در روزهای اخیر عربستان، امارات، قطر، عمان و بحرین نیز بدون ارائه توضیحی روشنی از اتباعشان خواستند لبنان را ترک کنند و به شهروندانشان هشدار دادند که تا اطلاع ثانوی به این کشور سفر نکنند؛ هشداری که با توجه به تحرکات نظامی اخیر آمریکا در مناطقی از عراق و سوریه و لبنان، شاید معنی‌دار باشد.

هم‌اکنون تمام دشمنان درجه یک مردم ایران اعتراف می‌کنند که ایران در سطح نظامی به بازدارندگی کامل رسیده و سال‌هاست که گزینه حمله نظامی از روی میز دشمنان ایران خارج شده؛ مکنزی در نشست اخیرش با مقامات نظامی رژیم صهیونیستی می‌گوید «چالش خنثی‌سازی تأسیسات هسته‌ای ایران به روش نظامی، نسبت به سال ۲۰۱۲ میلادی، بسیار دشوارتر شده و یک حمله، می‌تواند سرعت حرکت ایران به سمت تسلیحات هسته‌ای را افزایش دهد.» و به جای حمله نظامی، ترور دانشمندان هسته‌ای ایران را توصیه می‌کند.

سالهاست که آمریکا و رژیم صهیونیستی به شیوه‌های مختلف از ترور دانشمندان هسته‌ای تا اعمال تحریم‌های شدید و بی‌سابقه علیه مردم ایران زورگویانه تلاش دارند تا مانع پیشرفت برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران شوند. با توجه به بن‌بست گفت‌وگوها برای احیای برجام به علت زیاده‌خواهی‌های آمریکا و غرب و ایستادگی ایران در برابر خواسته‌های نامشروع آنها و هم‌زمان تلاش‌های ایران برای خنثی‌سازی عملی تحریم‌ها، به‌نظر می‌رسد با توجه به تحرکات اخیر در منطقه باید هشدارها نسبت به تلاش آمریکا و غرب برای فعال‌سازی گسل‌ها و شکاف‌های داخلی ایران در آستانه سالگرد اغتشاشات را جدی گرفت.

پایان پیام/غ

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *