آینده جنگ جمعیتی در سرزمین فلسطین
میزان شگفتی عملیات طوفان الاقصی تا حدی بود که با وجود گذشت دو هفته، هنوز صهیونیستها در تحیر و دستپاچگی ماندهاند و این را به خوبی میتوان از نوع عمل آنها فهمید.
فارس پلاس؛ محمدجواد اخوان در یادداشتی نوشت: میزان شگفتی و اعجاب عملیات طوفان الاقصی در بامداد ۱۵ مهر تا حدی بود که با وجود گذشت دو هفته، هنوز صهیونیستها در تحیر و دستپاچگی ماندهاند و این را به خوبی میتوان از نوع عمل آنها فهمید. اما سؤال مهمی که وجود دارد آن است که در ادامه چه روی خواهد داد و آیا صهیونیستها موفق خواهند شد ورق جنگ مغلوبه را برگردانند.
چیزی که واضح است نیروهای نظامی و امنیتی رژیمصهیونیستی هنوز در شوک و بهت ناشی از حمله اولیه حماس به سر میبرند و تا این لحظه فقط به سادهترین اقدام ممکن، یعنی حمله به مراکز تجمع مردم عادی روی آوردهاند. البته آنها از این نوع حملات دو هدف را نیز تعقیب میکنند؛ نخست، آرام کردن بدنه صهیونیستهای ناراضیای که از شکست ۱۵ مهر خشمگین و سرخوردهاند و از مسئولان رژیم طلبکارند. دوم، تلاش برای احیای پروژههای قدیمی جابهجایی جمعیتی برای پاک کردن صورت مسئلهای به نام فلسطین.
شایان ذکر است که تلاش صهیونیستها برای پاکسازی نژادی در فلسطین قدمتی به درازای اشغال فلسطین دارد و از همان ابتدای اشغال و تأسیس این رژیم برنامه راهبردی آنها کوچاندن فلسطینیان از طریق خشونت و تخریب خانههایشان بوده است. جالب است بدانیم درصد بالایی از ساکنان امروز غزه، از شمار آوارگان یا فرزندان آوارگانی هستند که پیشتر در داخل سرزمینهای موسوم به ۱۹۴۸ ساکن بودهاند و به زور سرنیزه صهیونیستها شهر و دیار خود را ترک کرده و اکنون در غزه هستند. در کرانه باختری و نیز سایر کشورهای عربی نیز چنین است. در طول ۷۵ سال گذشته نبرد جمعیتی مهمی در سرزمین فلسطین رخ داده و صهیونیستها تلاش کردهاند با واردات مهاجران یهودی از اقصینقاط عالم و اخراج اعراب فلسطینی اکثریت جمعیتی را به سود خود شکل دهند. اما به رغم هزینه کرد میلیاردها دلار و خشونتی بیحدومرز، عملاً این نبرد جمعیتی ناموفق بوده و همین الآن هم جمعیت کل اعراب فلسطینی در کل این سرزمین (از بحر تا نهر) از یهودیان بیشتر است. از این رو، در سالهای اخیر برای صهیونیستها روشنشده که در صورت برگزاری یک همهپرسی آزاد از همین کسانی که امروز در این محدوده ساکناند (حتی بدون در نظر گرفتن بازگشت آوارگان خارج از فلسطین) طومار رژیمصهیونیستی در هم خواهد پیچید.
از طرفی نبرد جمعیتیای در داخل صهیونیستها بهطور ضمنی در حال شکلگیری بوده و جریانات یهودی افراطی تلاش کردهاند با افزایش زادوولد خود را در جامعه صهیونیستی به سمت اکثریت پیش برند. در نتیجه برآیند کلی این تحولات صهیونیستها نه تنها به برگزاری همهپرسی تن نخواهند داد، بلکه حتی به راهحل موسوم به دو دولتی نیز دیگر پایبند نیستند و از سال ۲۰۱۸ با یهودی اعلام کردن رژیم «اسرائیل»، عملاً ۲ میلیون فلسطینی ساکن در درون مرزهای ۱۹۴۸ را از حیات سیاسی و اجتماعی ساقط کردهاند و در پی آن به دنبال حذف باقی فلسطینیان یعنی ساکنان غزه و کرانه و باختری نیز هستند.
تلاش برای کوچاندن اهالی غزه به مصر و اهالی کرانه به اردن، در واقع آخرین قطعه پازل پاکسازی نژادی در فلسطین است و اکنون خود فلسطینیان نیز فهمیدهاند که اگر این بار غفلت کنند، طرف مقابل چگونه کار فلسطین را برای همیشه یکسره میکند. از این رو اهالی غزه و کرانه باختری نهتنها در مقابل این سناریو کوتاه نمیآیند بلکه با اتخاذ رویکرد تهاجمی (مشابه آنچه در صبحگاه ۱۵ مهر رخ داد) به معکوس کردن این روند ادامه خواهند داد. غلاف غزه تا مدتها ناامن خواهد ماند و وحشت از تکرار آن صبح پاییزی، مانعی مهم بر سر راه اسکان جمعیت یهودی در پیرامون آن خواهد بود. کرانه باختری نیز اکنون چندین سال است که در روند «تسلیح» قرار گرفته و روزانه شاهد وقوع چندین عملیات اعم از مسلحانه و غیرمسلحانه در آن هستیم. اعراب ساکن در مرزهای ۴۸ نیز چند سالی است در مسیر احیای خیزش انقلابی قرار گرفتهاند و هر از چندگاهی در حساسترین نقاط امنیتی رژیم به آن ضربه وارد میکنند.
در مجموع باید گفت هرچند صهیونیستها با کشتار غیرنظامیان بهویژه کودکان و زنان تلاش میکنند نبرد جمعیتی را به سود خود به پیش برند، اما عامل تعیینکننده در آینده این سرزمین «برهم خوردن موازنه وحشت» به سود فلسطینیان است. نهتنها خواب آشفته نابودی حماس تعبیر نخواهد شد، بلکه حماسه حماس در بامداد ۱۵ مهر، در اندازههای مختلف از جبهههای گوناگون تکرار و کل سرزمینهای اشغالی برای فلسطین ناامن خواهد شد.
پایان پیام/غ