اینجا شیعه و سنی نداریم
اینجا شیعه و سنی نداریم؛ همه با هم برای میزبانی از زوار سرور و سالار شهیدان آستینهای همت و غیرت را بالا زده و از جان و دل مشغول ارائه خدمت هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان، چند سالی است که مراسم پیاده روی اربعین جانی دوباره گرفته است و میلیون ها عاشق از سراسر جهان سختی ها را به جان بر خورد هموار می کنند تا بتوانند سهمی کوچیک در این حماسه عظیم داشته باشند.
از زمانی که امام حسین (ع) توفیق خدمت گذاری به زوار پاکستانی را نصیب مردم سیستان و بلوچستان کرده، شیعه و سنی در مقام والای حب آل رسول و در عرصه وجاهت آفرینی برای نظام جمهوری اسلامی سنگ تمام گذاشته و مدال «ما خادم حسینیم» را بر حسینه های خود نصب کردند.
اینجا در مرز ریمدان خستگی برای خادمان و موکبداران معنا ندارد، وقتی زائران را تا موکبها راهنمایی میکنند، وقتی در چادرها اسکانشان میدهند و با پذیرایی مختصر به آنها خوش آمد میگویند و لبخند رضایت آنان را به تماشا مینشینند، تازه شوق خدمت بیشتر میشود.
شاهد جلوههای زیبای حضور خادمان از مجموعههای نظامی، بهداری ها، موکبهای مردمی و حضور پررنگ برادران اهل سنت و تشیع در کنار هم به عشق اباعبدالله الحسین(ع) در پذیرایی از زوار اربعین حسینی هستیم.
در چند روز گذشته حجم بسیار زائران را از مرز ریمدان شاهد بودیم که به دلیل نبود وسیله حمل و نقل با تریلی به کنارک منتقل و از آنجا به صورت هوایی به اهواز منتقل می شدند.
استاندار سیستان و بلوچستان در این زمینه اظهار کرد: با توجه به توافقات صورت گرفته با کشور پاکستان در زمینه جابجایی زوار، برنامهریزی و هماهنگیهای لازم با نیروی هوایی ارتش، ستاد کل و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام شده است.
محمد کرمی ادامه داد: برنامهریزی و هماهنگی لازم برای سفرهای هوایی، تهیه اتوبوس و ون از استان های همجوار، سفرهای ریلی از طرف استان کرمان و انتقال زوار با خودروهای شخصی صورت گرفته است.
وی نسبت به کنترل ورود و خروج وسایل نقلیه، ساماندهی جابجایی زوار و انتقال زوار به محض ورود به استان و راهنمایی زواری که قصد سفر به شهرهای قم و مشهد دارند، تاکید کرد.
استاندار سیستان و بلوچستان از اعضای ستاد اربعین خواست: آمار دقیق ورود و خروج زوار، وسایل نقیله در حال تردد و مایحتاج مورد نیاز روزانه زوار بررسی گردد.
بازدید نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان از مرز ریمدان
آیتالله مصطفی محامی نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان ضمن حضور در گذرگاه مرزی ریمدان از زیرساختها و خدمات مربوط به میزبانی از زائران پاکستانی بازدید به عمل آورد.
وی در این بازدید به صورت مستقیم با موکبداران، خادمان شیعه و اهل سنت که از سراسر استان و کشور در گذرگاه ریمدان حاضر شده بودند، گفتوگو کرد.
امام جمعه زاهدان در گفتوگو با خبرنگار فارس در مرز ریمدان بیان کرد: بر حسب گزارشات ارائه شده از جانب مسئولان امر سطح پیشرفت خدمات در مرز ریمدان نسبت به سال گذشته پیشرفت داشته اما اینها خدمات اولیه است و باید به تدریج گسترش یابد.
آیتالله محامی گفت: در گفتگویی که با زوار پاکستانی داشتم آنها از سطح خدمترسانی راضی بودند اما ما به عنوان میزبان با وجود تشکر از خدمات صورت گرفته اما از سطح خدمات ارائه شده رضایت نداریم و باید به تدریج به دنبال گسترش خدمات باشیم.
وی گفت: هر یک از دستگاههای دستاندر کار باید به ارزیابی فعالیتهای خود پرداخته و نقاط قوت و ضعف را مشخص کنند تا با تلاش بیشتر در سالهای بعد کار را بهتر پیش ببرند.
حمل و نقل زوار به وسیله قطار از زاهدان تا خرمشهر
از مرز میرجاوه نیز زوار روزانه وارد کشور میشوند در زائر سرای امام رضا (ع) در کوتاه مدت ساکن و پس از پذیرایی راهی استانهای مرزی میشوند، به دلیل حجم بالای زوار برخی از آنان به وسیله قطار روز یک شنبه پنجم شهریور به مقصد خرمشهر حرکت کردند.
همچنین راه آهن جمهوری اسلامی ایران در راستای رفاه حال مردم تعدادی ریل باس در مسیر خرمشهر به شلمچه به صورت شبانه روزی برنامه ریزی کرده و زوار می توانند به صورت رایگان تا شلمچه بروند.
پروازهای فوقالعاده اربعین فرودگاه بینالمللی زاهدان
پروازهای فوقالعاده اربعین فرودگاه بینالمللی زاهدان نیز به منظور تسهیل تردد زوار پاکستانی اربعین حسینی، از روز دوشنبه ۶ شهریور ماه برقرار شده و در اولین پرواز ، ۱۹۲ زائر پاکستانی به فرودگاه اهواز منتقل شدند تا از آنجا به کربلای معلی جهت شرکت در راهپیمایی عظیم اربعین حسینی بروند.
دومین پرواز ویژه اربعین در فرودگاه بین المللی زاهدان نیز در روز سه شنبه 7 شهریور ماه انجام و ۲۱۰ زائر پاکستانی از فرودگاه زاهدان به اهواز اعزام شدند.
ورود بیش از ۱۷ هزار مسافر پاکستانی از طریق پایانه مرزی میرجاوه در سیستان و بلوچستان
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان سیستان و بلوچستان از ورود ۱۷ هزار و ۶۰۸ نفر مسافر به کشور از طریق پایانه مرزی میرجاوه درشمال این استان طی بازه ی زمانی ۲۱ تیرماه تا ۳ شهریور ۱۴۰۲ خبر داد که این میزان حاکی از افزایش ۱۶۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
به گزارش روابط عمومی راهداری و حمل و نقل جاده ای استان سیستان و بلوچستان ایوب کرد با بیان اینکه جابجایی این تعداد مسافر توسط ۳۶۰ دستگاه اتوبوس ایرانی و ۷۹ دستگاه اتوبوس پاکستانی به مقاصد شهر های زیارتی ،صورت گرفته است اظهار کرد:۱۴ هزار و ۳۹۶ نفر نیز به صورت پیاده از طریق پایانه مرزی میرجاوه وارد کشور شدند.
وی در ادامه ضمن اشاره به اینکه اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای سیستان و بلوچستان بابهره گیری از تمام ظرفیت های موجود برای خدمات رسانی مطلوب تر به زائران اربعین حسینی استفاده می کند افزود:تکمیل سالن مسافری درپایانه مرزی میرجاوه ،افزایش گیت های ورود و خروج ، کلیه امکانات رفاهی شامل سیستم های سرمایشی و استقرار در زائر سرای امام رضا(ع) این پایانه از جمله اقدامات صورت گرفته در این پایانه مرزی جهت رفاه زائرین ورودی به کشور می باشد.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای سیستان و بلوچستان تصریح کرد: تمام تلاش مجموعه سازمان راهداری با همکاری دیگر نهادها و ارگان ها تسهیل در تردد زائران و سلامت و خدمات رسانی مطلوب و شایسته به زائران اربعین حسینی(ع) است.
زائران پاکستانی و افغانستانی با «مدارک لازم» به مرزها بروند
فرمانده یگان های ویژه فراجا گفت: زائران پاکستانی و افغانستانی برای عبور از مرز ایران و شرکت در راهپیمایی اربعین حسینی باید مدارک لازم را به همراه داشته باشند؛ در غیر اینصورت از مرز بازگردانده میشوند.
سردار حسن کرمی فرمانده یگانهای ویژه فراجا که در حال حاضر در مرز شلمچه حضور دارد به موضوع برگرداندن برخی از زائران افغانستانی و پاکستانی از مرز شلمچه اشاره و تصریح کرد: مشکلی که در حال حاضر در شلمچه با آن مواجه هستیم این است که زائران افغانستانی و پاکستانی که فاقد مدارک لازم هستند برای خروج از مرز اصرار دارند.
فرمانده یگانهای ویژه انتظامی کشور گفت: اتباع پاکستانی و افغانستانی که ساکن ایران هستند باید حتماً دفترچه اقامتی به روز داشته باشند تا بتوان برای آنها اجازه خروج از کشور را داد؛همچنین سایر اتباع پاکستانی و افغانستانی که از مرز وارد ایران شدهاند باید علاوه بر گذرنامه، مانیفست هم داشته باشند.
وی گفت: در حال حاضر ما با حدود ۵ تا ۶ هزار نفر از اتباع افغانستانی و پاکستانی مواجه هستیم که فاقد مدارک لازم بوده و اصرار به خروج از کشور دارند اما طبق مقررات نمیتوانیم به آنها اجازه خروج دهیم و مجبور هستیم آنها را سوار اتوبوس کرده و بازگردانیم.
سردار کرمی با بیان اینکه ماموران یگان ویژه در راستای تأمین امنیت و انتظام بخشی به مرزها در پایانههای مرزی مستقر بوده و ۲۰۰ تا ۳۰۰ متر جلوتر از گیتها حضور داشته و مدارک را کنترل میکنند تصریح کرد: مأموران ما اجازه خروج افراد فاقد مدارک را نمیدهند چرا که کشور عراق نیز اجازه ورود نمیدهد.
وی گفت: مساله دیگر این است که مرز شلمچه برای اتباع خارجی مقیم ایران در نظر گرفته شده و این افراد با دفترچه اقامتی به روز میتوانند تردد کنند اگرچه تعداد زیادی از اتباع افغانستانی و پاکستانی که از مرز شرقی وارد کشور شدهاند نیز برای خروج به جای اینکه به مرز چذابه بروند به مرز شلمچه آمدهاند اما مشکل اصلی نداشتن مانیفست و گذرنامه و دفترچه اقامتی به روز است که مانع از خروج آنها میشود.
این روزها عاشقان و دلدادگان مکتب عاشورا از اقصی نقاط جهان در تلاشاند تا خودشان را به این کاروان عظیم برسانند و خادمان نیز در خدمتگذاری به آنها از یکدیگر سبقت میگیرند.
تماشای این شور و حال به ویژه در مرزهای سیستان و بلوچستان حال و هوای دیگر دارد، خادمانی که در موکبهای مختلف با خستگی بیگانهاند، اینجا شیعه و سنی نداریم همه با هم برای میزبانی از زوار سرور و سالار شهیدان آستینهای همت و غیرت را بالا زده و از جان و دل مشغول ارائه خدمت هستند.
پایان پیام/3139/د