جبران کمبود نیرو در اوکراین با یارگیری از تروریستهای روسیه
روند ناموفق درگیریها در اوکراین موجب شده، ایالات متحده اقدامات بیشتری را برای افزایش جذب نیروهای مایل به جنگ در صفوف نیروهای مسلح اوکراین انجام دهد.
فارس پلاس؛ دیگر رسانهها – ایران نوشت: غرب در ادامه تلاش برای جبران کمبود نیرو در جنگ اوکراین، در تدارک بهرهبرداری از ظرفیت کردهای شمال سوریه و علاوه بر آن گروههای تروریستی آموزش دیده در این کشور است.
خبرگزاری ریانووستی گزارش داد، یک فرد مطلع نظامی-دیپلماتیک در دمشق طی مصاحبهای با این رسانه خبر داده است: «روند ناموفق درگیریها در اوکراین موجب شده، ایالات متحده اقدامات بیشتری را برای افزایش جذب نیروهای مایل به جنگ در صفوف نیروهای مسلح اوکراین انجام دهد.» او با اشاره به اینکه سازمان سیا به همین منظور، در سوریه به طور فعال با نمایندگان واحدهای کرد و شیوخ تعدادی از طوایف عرب مذاکره کرده است، گفت: «در پایان ماه مه، خبرگزاریها به نقل از سرویس اطلاعات خارجی روسیه گزارش دادند که امریکا از پایگاه التنف در سوریه – هاب تروریستی- برای آموزش شبه نظامیان جهت انجام حملات تروریستی در روسیه استفاده میکند.» پیشتر نیز سرگئی ایوانوف، رئیس دفتر مطبوعاتی سرویس فدرال اطلاعات خارجی روسیه خبر داده بود، واشنگتن، از نیروهای داعش که با مشارکت سرویسهای اطلاعاتی امریکا از زندانهای تحت کنترل کردهای سوریه آزاد شدند، برای شرکت در درگیریهای اوکراین به عنوان مزدور استفاده میکند. بیش از یک دهه است، کردهای شمال سوریه و شماری از گروههای تروریستی حاضر در این کشور، تحت آموزشهای ویژه نیروهای امریکایی در سوریه و عراق قرار دارند. آنها بازوهای عملیاتی ناتو و واشنگتن در تنازعات منطقهای هستند که امروزه مناقشه قره باغ و جنگ اوکراین از این موارد محسوب میشوند.
دلایل استفاده از شبه نظامیان حاضر در سوریه در جنگ اوکراین
اصلیترین دلیل تکاپوی امریکا برای استفاده از شبه نظامیان سوریه در جنگ اوکراین، این است که وضعیت ضد حمله کییف شرایط نامطلوبی را پشت سر میگذارد. طبق اظهارات مقامات امریکایی و اوکراینی کمبود تسلیحات لازم و نیرو موجب شده که واقعیتها با پیشبینیهای زمانی لازم در مورد طرح، مطابقت نداشته باشد. بنابراین واشنگتن برای جبران کمبود نیرو در جنگ اوکراین به این شبه نظامیان متوسل شده است.
اما این تنها هدف نیست و واشنگتن اهداف دیگری را نیز دنبال میکند. انتقام از موفقیتهای روسیه در طول جنگ سوریه یکی دیگر از این دلایل بوده است؛ موفقیتهایی که مهمترین آن نقش بر آب شدن طرحهای امریکا برای تغییر رژیم در سوریه بوده است. علاوه بر این روسیه در یک دهه اخیر، یکی از بازیگران مؤثر در مهار نیروهای تروریستی بوده و نیروی هوایی این کشور همچنان اهداف بسیاری از این گروههای تروریستی را در خاک سوریه بمباران و عرصه را برای آنها تنگ میکند. جدیدترین نمونه آن بمباران مواضع تحریر الشام در ادلب و لاذقیه است که اواخر هفته پیش صورت گرفت. همین مسأله باعث شده این گروهها علاقهمند به انتقامگیری از مسکو شوند. این گروهها که جنگ اوکراین را فرصتی برای دور کردن روسیه و گشودن میدان در سوریه به نفع خود قلمداد میکنند و اکنون خلاف آن را در حال تحقق میبینند، تکاپوی امریکا برای فرستادن آنها به جنگ اوکراین را فرصتی برای تقابل با روسیه و تلافی کردن شکستهای خود میبینند. به این ترتیب است که روسیه یک هدف و دشمن مشترک برای دو گروه ناتو و نیروهای تروریستی در دو عرصه سوریه و اوکراین محسوب میشود. در همین رابطه، مقام آگاه مذکور در دمشق در بخشی دیگری از مصاحبه خود با ریانووستی اظهار داشت: همزمان در عراق، افسران اطلاعاتی امریکا و افسران سرویس امنیت اوکراین رایزنیهای مشترک منظمی برای مقابله با حضور روسیه در سوریه انجام میدهند. بهویژه، تصمیمی برای چند برابر شدن تعداد نیروهای تروریستی نیز گرفته شد. آموزش رزمی تروریستها توسط متخصصان اوکراینی که در پایگاههای امریکایی در عراق آموزش دیدهاند، انجام میشود.
همچنین استفاده از نیروهای تروریستی برای ارتقای سطح خشونت و ارعاب نیروهای روسی است.ایجاد یک جنگ روانی یکی از وجوه اصلی اوکراین در جنگ بوده است. حضور مستقیم نیروهای تروریستی از یکسو و پیادهسازی تکنیکهای رزمی و رسانهای آنها از سوی دیگر میتواند این امر را محقق کند. در همین رابطه مجله نیوزویک ماه گذشته خبر داد که تکنیکهای اعمال شده در فیلمبرداریهای جنگی، مشابه نوآوریهای داعش در جنگ سوریه بوده و بینظیر است. طبق این گزارش ویدیوهای حرفهای و گاهی خشونتآمیز بخشی از تلاش گستردهتر برای جذب نیرو و هراس افکنی دشمنان بوده است.
فواید ادعای دروغین جنگ با تروریست ها
هر چند که امریکا و ناتو در بستر تبلیغات فریبنده سعی میکنند دلیل حضور خود در سوریه و منطقه را تقابل با نیروهای تروریستی عنوان کنند اما این گونه اقدامات به صراحت معکوس آن را اثبات میکند. زیرا مبدا شکلگیری نیروهای تروریستی سوریه به اعتراف غرب و همچنین هیلاری کلینتون، ایالات متحده بوده و هدف از آن، تنها به جنگ خشونتبار و تغییر حاکمیت سوریه محدود نمیشود. ایجاد چنین پایگاههای نظامی به منظور استقرار تهدید بالقوه و همیشگی برای کل منطقه و به عنوان مزدوران ذخیرهای امریکا و ناتو بوده است. علاوه بر آن، ادعای جنگ علیه تروریستها، راهی برای نفوذ و چپاول ثروتهای سوریه چون نفت و گاز این کشور و شرطیسازی امنیت منطقه بوده است.
با توجه به انشعابهای مخاطرهآمیز این گروههای تروریستی که امنیت کل منطقه را تهدید میکنند، لزوم مهار این گروهها و همچنین واگذاری کنترل به حاکمیت سوریه، توسط بازیگران اصلی (روسیه و ایران) در خاک سوریه بیشتر عیان میشود. با وجود این امریکا و رژیم صهیونیستی برای تشدید تهدیدات این گروهها عملیاتهای ویژهای را در خاک سوریه اجرایی میکنند.
پایان پیام/غ