خبر خوب| امت حسین بپاخاست
امروز فریاد «یا لَثاراتِ الحسین» رساتر شنیده میشود، میخواهد در کربلای معلی باشد یا در حرم حضرت عبدالعظیم (ع). این همان ندایی است که دشمن را به وحشت انداخته است. چرا که در اربعین حسینی امت حسین (ع) بپاخاسته است.
گروه خبر خوب: امروز «اربعین حسینی» برابر بیستمین روز ماه صفر است، ۱۳۸۴ سال در چنین روزی کاروان اسرا از شام به کربلا رسیدند، همچنین در نقلهای تاریخی آمده است جابر بن عبدالله انصاری، صحابی رسول خدا (ص) از مدینه به کربلا آمد تا اولین زائر مزار امام حسین (ع) لقب بگیرد. با این وجود ابوریحان بیرونی در کتاب «الآثار الباقیة عن القرون الخالیة» مینویسد: «در روز بیستم صفر، سر حسین (ع) به بدنش ملحق و در همان مکان دفن شد و زیارت اربعین درباره این روز است».
در واقع میتوان گفت در اولین اربعین شهادت امام حسین (ع)، پیادهروی اربعین هم اتفاق افتاد و از آن روز تا کنون، این سنت حسینی انجام میشود، شاید در برههای از زمان زوار حسینی به صورت مخفیانه و با تحمل مشقتهای زیاد پیادهروی اربعین را انجام میدادند، اما از زمان سقوط صدام حسین، پیادهروی اربعین رنگ و بویی دیگر گرفت. این روزها شاهد حضور بیش از ۲۷ میلیون زائر حسینی در کربلای معلی هستیم که بیشتر آنها مسیر نجف تا کربلا را با پای پیاده پیمودهاند.
حسین (ع) محور زمین است
اما این حضور امت حسین در اربعین حسینی تنها محدود به کربلا نیست، برخی عاشقان ثارالله که نتوانستهاند خودشان را به کربلا برسانند، مراسم نمادینی را در شهر و روستای خودشان برگزار میکنند تا بگویند: عشق به حسین (ع) زمان و مکان نمیشناسد. آری! امروز در جای جای این دنیا، امت حسین (ع) بپاخاسته است و در تهران پایتخت ایران اسلامی نیز مراسم جاماندگان اربعین از میدان امام حسین (ع) تا حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) برگزار میشود. در واقع این روز در تقویم، روزی است که دشمنان اسلام را به اوج ناراحتی و عصبانیت میکشاند، چون جلوهای از اتحاد امت اسلامی و انسانهای آزاده است.
خب! با همین حس و حال عزای اربعین حسینی به سراغ خبرهای خوب امروز میرویم که سه خبر اول مربوط به این ایام است و دیگر خبرها هم مربوط به پیشرفتهای اقتصادی و پزشکی است، برای خواندن خبرهای خوب امروز با ما همراه باشید:
بینالحرمین بوی قرآن گرفت
طبق سنت هر ساله در ۱۹ صفر، در محدوده بینالحرمین دسته بزرگ عزاداری قبیله «بنی عامر» که با پای پیاده از بصره به کربلای معلی رسیده، به عزاداری پرداختند. اما این بار نوع عزاداری آنها بسیار متفاوت از سالهای گذشته بود. ماجرا از این قرار است در سایه اهانتهای مکرر برخی معاندان به قرآن کریم در برخی کشورهای غربی، عزاداران حاضر در این موکب، حمایت مسلمانان از قرآن کریم و تمسک به آن را برای جهانیان بسیار زیبا و پرشور به نمایش گذاشتند.
تبلیغ قرآنی قبیله «بنی عامر» در بینالحرمین
خیر مقدم خاص یک عراقی به زوار ایرانی
همه آمدهاند تا به نوعی عشق و علاقهشان را به مولا و مقتدایشان اعلام کنند، حال میخواهد زائر باشد یا خادم، مهم این حلقه وصل حسین است که همه را پای کار آورده است. این روزها چشمانتان صحنههای زیبا از محبت، فداکاری، خودگذشتگی و هزاران فضایل اخلاقی را میبیند. حال این پیرمرد عراقی که ساعتها در جلوی منزلش نشسته است، تابلویی را در دست گرفته است و روی آن نوشته است: «خوش آمدی»؛ بلکه با این کار نامش در زمره خادمین حسین (ع) ثبت شود و البته نمایانگر برشی از تحقق تمدن اسلامی در آینده نزدیک است.
«خوش آمدی» زائر حسین
غذای نذری با چاشنی تربت امام حسین (ع)
همزمان با ایام پیادهروی اربعین در شهر مقدس کربلا بیش از یک هزار و ۲۰۰ موکب ایرانی به فعالیت مشغول هستند. یکی از این موکبها، موکب «هیأت محبیالحسین» در خیابان باب بغداد است که در مساحتی بالغ بر ۲۵۰ متر در هر ساعت از شبانهروز به زائران غذای نذری میدهد. این موکب فعالیتش را پس از سقوط صدام آغاز کرده و هر سال با توجه به افزایش تعداد زائران، برنامههای خود را نیز توسعه داده است. خادمان این موکب روزانه در هر وعده غذایی به بیش از ۱۰ هزار نفر خدمات ارائه میشود. راز خوشمزگی غذاهای این موکب این است که خادمان با یاد خدا غذا درست میکنند و مقداری هم در ادویه غذاها تربت سیدالشهدا (ع) میریزند، در واقع غذاهای نذری این موکب با چاشنی تربت امام حسین (ع) است.
موکب «هیأت محبیالحسین»
افزایش ۱۵ درصدی صادرات محصولات فولادی
یکی از بخشهای مهم اقتصادی کشورمان، تولید محصولات فولادی است که بسیار هم برای کشور ارز آوری دارد. خب! حدود ۵ ماه از آغاز سال ۱۴۰۲ گذشته است و صادرات محصولات این بخش هم روی دور تند ایستاده است. به گونهای که صادرات تیرآهن در این مدت ۷۸ هزار تن بوده است که با توجه به صادرات ۴۴ هزار تنی در ۵ ماهه نخست سال گذشته صادرات این محصول ۷۷/۳ درصد رشد داشته است. همچنین صادرات میلگرد در پنج ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷/۵ درصد رشد داشته است. در مجموع صادرات کل مقاطع طویل فولادی از جمله تیرآهن، میلگرد، نبشی، ناودانی و سایر مقاطع در ۵ ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۲/۶ درصد رشد داشته است.
واردات و صادرات فولاد میانی و محصولات فولادی در پنج ماهه سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ (واحد هزار تن)
سفرههای آب زیرزمینی تقویت میشوند
اگر از اهالی قسمت مرکزی ایران به خصوص استان اصفهان و حتی شهر کاشان هستید به خوبی با واژه فرونشست زمین آشنا هستید. اینکه گودالهای بزرگی در دل زمین ناگهان ایجاد میشود، ناشی از برداشتهای زیاد از منابع زیرزمینی است. حال ممکن است در چند سال آینده زیاد این خبرها به گوششتان برسد، اما گروهی از مهندسان وزارت نیرو دست به اقدامی بزرگ زدهاند تا از این فاجعه زیست محیطی جلوگیری کنند.
حال خوش به سفرههای آب زیرزمینی بر میگردد
خبر خوب اینکه در راستای احیا و تعادلبخشی سفرههای آب زیرزمینی فعالیتهای سختافزاری و نرمافزاری گستردهای در دستورکار قرار گرفته که یکی از انواع این فعالیتها طرحهای تغذیه مصنوعی آبخوان است. برای همین تاکنون ۳۱۸ پروژه تغذیه مصنوعی به ظرفیت ۷۰۰ میلیون مترمکعب تزریق آب در سرتاسر کشور اجرا شده است. البته هماکنون وزارت نیرو ۳۰ پروژه تغذیه مصنوعی با ظرفیت ۱۰۷ میلیون مترمکعب در دست اجرا دارد. همچنین ۶۸ پروژه تغذیه مصنوعی نیز در دست مطالعه است که ظرفیت این پروژهها ۱۳۸ میلیون مترمکعب تزریق آب به سفرههای زیرزمینی را فراهم میکند.
درمان سرطان در ۲۰ دقیقه!
قبل از شروع به کار «مرکز جامع سرطان برکت» با تجهیزات روز دنیا، بیماران ناچار باید به خارج از کشور میرفتند و میلیاردها تومان برای درمان سرطان خرج میکردند. اما «برکت» کاری کرده که همه مردم ایران به ویژه محرومان از به روزترین دستگاهها در زمینه درمان سرطان بهره ببرند و این گونه است که با وجود تجهیزات پیشرفته برکت، دیگر هیچ بیمار سرطانی برای درمان محتاج به درمان خارج از کشور نیست.
نمایی از «مرکز جامع سرطان برکت»
نکته جالبی که در «مرکز جامع سرطان برکت» وجود دارد این است که در روش «براکی تراپی» (درمان از نزدیک)، درمان بیمار حداکثر ظرف ۲۰ دقیقه انجام میشود و بعد از ریکاوری، همان روز ترخیص میشود. یعنی بسیاری از سرطانها با این روش، با یک یا حداکثر ۳ جلسه تقریباً به صورت سرپایی درمان میشوند!
مزد ۴۰ روز عزاداری در روز اربعین!
خب! امروز روز اربعین است، در امروز قرار است چه اتفاقی بیفتد، اصلاً چرا باید برای امام حسین (ع) اربعین بگیریم؟ مرحوم آیتالله محیالدین حائری شیرازی از اساتید اخلاق درباره «سر اربعین» میگفت: اربعین یک روز نیست، بلکه به ۴۰ روز میگویند اربعین. به موسی (ع) هم گفت که «وَوَاعَدْنَا مُوسَىٰ ثَلَاثِینَ لَیْلَةً وَأَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِیقَاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِینَ لَیْلَةً»، اربعین به معنای چهلمین روز نیست، به معنی ۴۰ روز است، اما ریشهاش این است که انسان چهل روز وفاداری به خدایش را حفظ کند، در روز چهلم مزدی به او میدهند.
امروز روزی است که مزد عزاداریهایتان را میگیرید
«اربعین» مزد ۴۰ روز سوگواری است. اهمیتش به خاطر این است که نتیجه ۴۰ روز را در روز چهلم دریافت میکند، روایت داریم «مَنْ أَخْلَصَ لِلَّهِ أَرْبَعِینَ صَبَاحاً»، کسی ۴۰ روز خلوص خودش را، ارتباط خودش را، ذکر خودش را، یاد خودش را درباره خدا محفوظ نگه دارد روز چهلم چشمه دلش جوشش میکند و حکمت از قلبش بر زبانش جاری میشود، پس اهمیتی که زیارت اربعین دارد برای این است که آن روز بیایند مزد بگیرند، مزد چهل روز سوگواریشان را بگیرند.
خوشخبر باشید!
و اما سخن پایانی، خبرهای خوبتان را در قالب دلخواه خود (عکس، متن، فیلم، صوت و…) تولید کنید و آن را با هشتگ #خبر_خوب در شبکههای اجتماعی منتشر کنید تا هم دیگران را در حال خوش خودتان شریک کنید و هم ما بتوانیم اخبار شما را بازنشر کنیم. اگر هم تمایل داشتید در هر یک از شبکههای اجتماعی که فعال هستید، خبرتان را از طریق اکانت khabar_khoub_iran@ یا شماره تلفن ۰۹۳۳۰۸۲۶۳۱۲ برای ما بفرستید. در این جشنواره فرقی نمیکند در ایتا و بله و روبیکا و گپ باشید یا در تلگرام و اینستاگرام و توئیتر و واتساپ؛ مهم این است که سهمی در حال خوش اطرافیانتان داشته باشید.
منتظر خبرهای خوب شما هستیم. خوشخبر باشید.
پایان پیام/