خبر خوب| بریز و بپاش«ننه کلثوم»برای زائران امام رضا(ع)
در بسته امروز برایتان یک بغل خبر خوب آوردهایم؛ از سنگ تمام دولت برای زائران اربعین تا ایثار یک معلم. مژدهای هم برای دانشجویان و دانش آموزان داریم. اما گل سر سبد خبرهایمان از هشت سال میزبانی ُ«ننه کلثوم» است.
گروه خبر خوب: بزرگان رنجها را گنجهای زندگی میدانند، میدانید چرا؟ چون حیات دنیا بهگونهای است که «اگر انسان در دنیا رنج نکشد، فاسد میشود.» همانطور که اگر جسم انسان مدتی بیتحرک بماند، ضعیف و مریض میشود.
یک بذر را تصور کنید. در دل خاک آن قدر صبر میکند تا آب سیرابش کند و بعد جوانه میزند. اولین رنج او سر از پوسته خشک خود درآوردن است. اما بذر، راضی و خشنود به سفرش ادامه میدهد تا به سنگی سخت برخورد میکند. با تلاش و صبوری سنگ را دور میزند و خود را به سطح زمین میرساند. برای اولین بار خورشید و آسمان را میبیند و رنج راه را فراموش میکند، اما وقتی درختان تنومند و بزرگ را بالای سرش میبیند، وحشت میکند و غصهاش میگیرد که چگونه به آنها برسد و رنجی عظیم بر دوشش سایه میافکند.
گویی هرسال رنجش با قدش بزرگتر میشود تا وقتی که هم قد درخت تنومند و کهن سال میشود و آن جاست که متوجه میشود رنجش هم که به همان اندازه بزرگ است، دیگر رنج نیست، بلکه گنج گرانبهایی است ارزنده و عزیز. امام صادق علیه السلام در این باره میفرماید: «خداوند انسان را با سختیهای طبیعی زندگی، مشغول کرده است تا از بیکاری و طغیان و فساد دور شود؛ یک نمونه از این سختیها، دشواریِ تهیۀ نان است.» پس قدرِ گنجهای زندگیتان را بدانید. با همین حال خوب برویم سراغ خبرهای خوب امروز:
اربعین امسال مسیر برای ایرانیان هموارتر بود.
*سنگ تمامِ رئیسجمهور برای زائران
زائرانی که از جاده عاشقی برگشتند، خستهاند. برخیها هم بیمار شدهاند، برخی هم هنوز زخم و زیلیاند، اما حالِ دلِ همهشان بدون استثنا کوکِ کوک است. از هر کدامشان بپرسی با ذوق و شوق برایتان از خوبیهای این مسیر میگویند. امسال هم مسیر زوار برای رفتن به پابوس ارباب هموارتر بود، از تهیه پاسپورت تا نحوه انتقال و توزیع ارز و .. دولت مردمی ظرفیتهای لازم را برای سفر عشاق فراهم کرده بود. مخاطبان فارس من هم در پویشی از خدمات دولت در ایام اربعین تشکر کردند.
در این پویش آمده: «رئیسجمهور از شما ممنونیم که همه ظرفیتها را پای کار اربعین آوردید. باز شدن پایانههای مرزی مختلف برای اعزام زوار، آسفالت بیش از ۱۰۰ کیلومتر جاده مرزی، پای کار آوردن تاکسیهای اینترنتی برای انتقال زوار، توزیع ارز با قیمت دولتی در شهرهای ایران و… از خدماتی بود که دولت شما برای تسهیل زیارت اربعین انجام داد.» خدا را شکر!
دانش آموزان و دانشجویان در مهر رایگان مهمان مترو هستند.
*دانش آموزان و دانشجویان «رایگان» سوار مترو شوید
اما بشنوید از یک خبر خوب دانشجویی و دانش آموزی. جانم برایتان بگوید که دانش دوستان و دانش پژوهان عزیز مهر از رگ گردن به شما نزدیکتر است. همه کشور برای راحتی شما بسیج شدهاند. نمونهاش اینکه به منظور افزایش آمادگی ناوگان متروی تهران برای ارائه خدمات حداکثری در مهرماه، تعمیرات قطارها و تأسیسات ایستگاهها مانند پلههای برقی در حال انجام است. اما خبر خوبتر اینکه دانشآموزان و دانشجویان میتوانند در ماه مهر به صورت رایگان از مترو استفاده کنند. خوش خبر باشید!
«مرضیه علیزاده» معلم مدرسه ابتدایی
*خانم معلم نمونه
امام خمینی (رضواناللهعلیه) فرمودند: «معلّمی شغل انبیا است»؛ این فقط یک شعار دلخوشکن نیست؛ این یک حقیقت قرآنی است: «وَ یُعَلِّمُهُمُ الکِتابَ وَ الحِکمَة؛ از جمله خصوصیّات پیامبران، تعلیم است.» معلمهای خوب ما هم از این خصوصیت بهره بردهاند.«مرضیه علیزاده»؛ معلم مدرسه ابتدایی دخترانه مهرِ یک، یکی از این معلمهاست. خانم معلمی که تمام تابستان بدون چشمداشت، هر روز به یک مدرسه میرود تا یکی از دانش آموزانشان که دیر آموز و یتیم هستند را درس بدهد. علیزاده با وجود اینکه بچه کوچک داشته و منزلشان تا مدرسه فاصله زیادی دارد، در گرمای تابستان هر روز پیاده این مسافت را طی میکند. خیرتان بیش باد و اجرتان با خدا خانم معلم!
صاحبخانههای منصفی که به خانوادههای دارای فرزند تخفیف میدهند.
* صاحبخانههای منصف
رجبعلی خیاط را که میشناسید؟! عارف و استاد اخلاق که شاگردان بسیاری در مکتب او تربیت شدند . روایت شده مرحوم شیخ رجب علی خیاط مستأجری داشت که زن و شوهر بودند با ۲۰ ریال اجاره، بعد از چند وقت این زن و شوهر صاحب فرزند شدند. شیخ رجبعلی خیاط به دیدنشان رفت و به مرد گفت:« فرزند دار شدی خرجت بالاتر رفته، از این ماه به جای ۲۰ ریال ۱۸ ریال اجاره بده، ۲ ریالش را هم برای فرزندت خرج کن، این ۲۰ ریال را هم بگیر اجاره ماه گذشتهای که بهم دادی، هدیه من باشه برای قدم نوزادت.»
اما قصدمان از این روایت چه بود؟ خواستیم بگوییم در این دوره و زمانه هم هستند کسانی که راه رو رسم او را ادامه میدهند. صاحبخانههایی که خانههایشان را به خانوادههای پرجمعیت زیر قیمت اجاره میدهند!
«ننه کلثوم» هشت سال به زوار امام رضا(ع) صبحانه میدهد
* ننه کلثوم هشت سال میزبان است
خبر آخر امروزمان را یک بانوی مشهدی برایمان رقم زده است. بانویی از روستای بام از توابع خراسان شمالی که هشت سال است خادم میزبان زائران امام رضاست. بانویی که زائران ننه کلثوم صدایش میزنند. مهمانان این مادر هر چند نفر باشند برایشان فطیر محلی درست میکند و به آنها صبحانه میدهد. ننه کلثوم تمام روستا را هم بسیج کرده برای میزبانی زائران و برایشان نهار و شام درست میکنند. او خادمی زوار امام رضا(ع) را عزت دنیا و آخرتش میداند. خیرتان بیش باد مادر!
* چرا غیبت نکنیم؟!
از مرحوم فقیه یزدی مجتهد شیعی و از اساتید حوزه علمیه قم نقل شده است: «روزی مادرم شروع به غیبت یکی از عروسها کرد. گفتم: مادر غیبت نکن. گفت: حقش است و به غیبت ادامه داد. فقیه یزدی سرش را روی پای مادرش گذاشت و شروع کرد به ضجه زدن، که مادر بس کن، مادر دلش به رحم آمد و ادامه نداد، اما فقیه یزدی گفت: باید بروی حلالیت هم بطلبی.
بعدها به فقیه یزدی گفتند چه شد که اینگونه ضجه زدید؟ این ضجهها عجیب بود. فرمود: من در آن لحظه با چشمان خود دیدم که مادرم را داخل آتش بردند. این یعنی همان لحظه که شما غیبت میکنید، در آتش رفته اید، اما آن چشم بینا را ندارید آتش را ببینید؛ در قیامت پرده از روی آتش بر میدارند.» حواستان به گفتارتان باشد…
خوشخبر باشید!
و اما سخن پایانی، خبرهای خوبتان را در قالب دلخواه خود (عکس، متن، فیلم، صوت و…) تولید کنید و آن را با هشتگ #خبر_خوب در شبکههای اجتماعی منتشر کنید تا هم دیگران را در حال خوش خودتان شریک کنید و هم ما بتوانیم اخبار شما را بازنشر کنیم. اگر هم تمایل داشتید در هر یک از شبکههای اجتماعی که فعال هستید، خبرتان را از طریق اکانت khabar_khoub_iran@ یا شماره تلفن ۰۹۳۳۰۸۲۶۳۱۲ برای ما بفرستید. در این جشنواره فرقی نمیکند در ایتا و بله و روبیکا و گپ باشید یا در تلگرام و اینستاگرام و توئیتر و واتساپ؛ مهم این است که سهمی در حال خوش اطرافیانتان داشته باشید.
منتظر خبرهای خوب شما هستیم. خوشخبر باشید.
پایان پیام/