دانشگاه براون آمریکا: 60 میلیون آواره، نتیجه حضور آمریکا در غرب آسیا

دانشگاه براون آمریکا: 60 میلیون آواره، نتیجه حضور آمریکا در غرب آسیا

دانشگاه «براون» آمریکا طی یک پروژه علمی با نام «Cost Of Wars»، نتایج حضور آمریکا در غرب آسیا از ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ تاکنون را بررسی کرد. در این گزارش آمده است که «جنگ‌های ایالات متحده در عراق، افغانستان، سوریه، یمن و پاکستان، منجر به ۴.۵ میلیون کشته، ۳۸ تا ۶۰ میلیون آواره و ۷.۶ میلیون کودک گرسنه و قحطی‌زده، شده است.»

دانشگاه براون آمریکا: 60 میلیون آواره، نتیجه حضور آمریکا در غرب آسیا

فارس پلاس؛ روایت روز – دانشگاه «براون» آمریکا طی یک پروژه علمی با نام «Cost Of Wars»، نتایج حضور آمریکا در خاورمیانه از ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ تاکنون را بررسی کرد. در این گزارش به طور خلاصه آمده است که «جنگ‌های ایالات متحده در عراق، افغانستان، سوریه، یمن و پاکستان، منجر به ۴.۵ میلیون کشته، ۳۸ تا ۶۰ میلیون آواره و ۷.۶ میلیون کودک گرسنه و قحطی‌زده، شده است.»


گزارش دانشگاه «براون» از جنایات آمریکا در منطقه غرب‌آسیا

سوء تغذیه

بر اساس این پژوهش، «امروزه ۷.۶ میلیون کودک زیر ۵ سال از سوء تغذیه حاد رنج می‌برند؛ به این معنی که غذای کافی دریافت نمی‌کنند و «پوستشان به استخوان چسبیده» است و در معرض مرگ قرار دارند. این وضعیت، در افغانستان و یمن حدود ۵۰ درصد و در سومالی حدود ۶۰ درصد از کودکان را شامل می‌شود.»

نمودار زیر بر اساس داده‌های سازمان ملل و یونیسف رسم شده است. بر اساس این نمودار، در افغانستان بیش از ۳ میلیون کودک به دلیل سوء تغذیه در معرض مرگ قرار دارند و حدود ۲ میلیون کودک به دلیل سوء تغذیه، رشد کافی نداشته اند. در سوریه نیز این اعداد به ترتیب حدود ۲ میلیون و ۱ میلیون نفر است.

طبق این نمودار، تعداد کودکانی که در آمریکا از سوء تغذیه رنج می‌برند و در معرض مرگ قرار دارند، بسیار اندک است. به عبارتی دیگر، کشوری که برای کودکان خود سوء تغذیه را نمی‌پذیرد، کودکان کشورهای دیگر را، از شدت سوء تغذیه کشته است.

آوارگی

بر اساس نمودار بعدی، در خوشبینانه‌ترین حالت، ۳۸ میلیون نفر در خاورمیانه در نتیجه جنگ‌های آمریکا، آواره شده اند. این آمار در افغانستان ۵.۹ میلیون و در عراق ۹.۲ میلیون نفر است. نکته جالب توجه این است که میزان آوارگان در کشورهایی بیشتر است که آمریکا بیشترین حضور را داشته است.

در ادامه پژوهش علمی دانشگاه براون آمده است: «علاوه بر ۴.۵ میلیون کشته در طول جنگ‌های آمریکا در منطقه، تعداد زیادی از غیرنظامیان به دلیل پیامدهای ناشی از جنگ، هنوز هم در حال تلف شدن هستند. اگر چه آمریکا در سال ۲۰۲۱ از افغانستان خارج شد، اما مردم این کشور بیش از هر زمان دیگر، از پیامدهای جنگ رنج می‌برند و می‌میرند.»

در این گزارش تاکید شده است که علاوه بر چند میلیون کشته، میلیون‌ها غیرنظامی در جنگ زخمی شده و از سختی‌های باور نکردنی رنج می‌برند. همچنین به دلیل جنگ، دسترسی مردم به آب آشامیدنی و تاسیسات تصفیه زباله از بین رفته و به خاطر بیماری‌های منتقل شده از آب، علاوه بر کشته، بیماران زیادی برجای مانده است. نکته دیگر آنکه بیشتر زنان و کودکان از این مشکلات رنج می‌برند.

فقر اقتصادی شدید

این گزارش تاکید می‌کند که «جنگ‌های بعد از ۱۱ سپتامبر، مشکلات اقتصادی گسترده‌ای برای مردم مناطق جنگی ایجاد کرده و فقر به نوبه خود، منجر به تشدید ناامنی غذایی و مرگ‌ومیر ناشی از بیماری شده است؛ خصوصا برای کودکان زیر ۵ سال.»

محققان دانشگاه براون معتقدند که در جنگ، مرگ‌ومیرهای غیرمستقیم، اکثریت کشته‌ها را شامل می‌شود. به عنوان مثال، در منطقه جنگی احتمال مرگ کودکان بر اثر بیماری اسهال، ۲۰ برابر بیشتر از خود درگیری است.

در این گزارش تاکید شده است که دو دهه اشغال نظامی افغانستان توسط آمریکا، منجر به بحران اقتصادی شده است. بیش از نیمی از مردم افغانستان در فقر شدید زندگی می‌کنند و روزانه کمتر از ۱.۹ دلار درآمد دارند و ۹۵ درصد مردم افغانستان غذای کافی ندارند. در یمن نیز بیش از ۱۷.۴ میلیون نفر در ناامنی غذایی هستند و ۸۵ هزار کودک زیر ۵ سال از گرسنگی جان خود را از دست داده اند.

حملات پهپادی آمریکا به یمن و سومالی، تاثیر بسزایی بر منابع زیستی مردم داشته و منجر به کشته شدن کارگران و تخریب مزارع شده است. محققان می‌گویند که قوانین ضدتروریستی آمریکا، در سومالی منجر به جلوگیری از ارسال کمک‌های بشردوستانه به مردم این کشور شده و قحطی را تشدید کرده است و صدها هزار کودک جان خود را از دست داده اند.

این آمارها، تنها گزارش منتشر شده از جنایات‌های آمریکا در منطقه نیست. در سال ۲۰۱۵، گروهی از پزشکان بین‌المللی طی پژوهشی، میزان کشته‌ها در نتیجه جنگ‌های آمریکا به بهانه تروریسم را بررسی کردند. این پژوهش که برنده جایزه صلح نوبل شد، می‌گوید که حداقل ۱.۲ میلیون نفر در طول ۱۲ سال جنگ آمریکا در عراق و افغانستان، کشته شدند.

نکته قابل ملاحظه آن است که یکی از بهانه‌های اصلی آمریکا برای حمله به کشوری همچون عراق، «وجود سلاح‌های کشتار جمعی» و «گسترش دموکراسی» بود. اما بعد از ۲ دهه جنگ و برجا گذاشتن میلیون‌ها کشته و آواره، نه سلاح کشار جمعی پیدا شد و نه دموکراسی ایجاد گردید.

پایان پیام/.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *