در روزهایی که کرونا ویروس به عنوان مهمترین عامل مسری عفونی تنفسی در دنیا مطرح و شیوع آن در کشور ثبت شده آشنا شدن با شیوههای تغذیه و مواد مغذی موثر در پیشگیری از ابتلا، یک ضرورت است.
یک کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این خصوص گفت: لازم است بدانیم افراد با کمبود مواد مغذی و ضعف سیستم ایمنی بیشتر در معرض ابتلا به عفونت های ویروسی و تشدید این بیماری قرار دارند. با این حال با تغذیه مناسب می توان تا حدود زیادی به تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر این ویروس کمک کرد.
شبنم باقری در گفت و گو با ایسنا ادامه داد: برخی مواد غذایی به علت داشتن ویتامین C، در تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی دارند. انواع میوهها و سبزیها مانند انواع لیمو، مرکبات، گریپ فروت، انواع توت، کیوی، فلفل دلمهای، سیب زمینی و سبزی های برگ سبز از قبیل انواع کلم به دلیل داشتن ویتامین C می توانند در تقویت سیستم ایمنی موثر باشند.
او ادامه داد: کمبود روی در بدن از طریق کاهش سلول های ایمنی باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود. در این زمینه مصرف منابع غنی روی شامل غلات کامل، لبنیات و منابع پروتئین حیوانی مانند تخم مرغ، گوشت قرمز، ماهی و ماکیان توصیه می شود. برای بالا بردن ایمنی بدن از خوردن لبنیات و به ویژه ماست پروبیوتیکدار نباید غافل شد.
این کارشناس تغذیه با اشاره به ضرورت پخت کامل منابع غذایی حیوانی، خاطرنشان کرد: مصرف کافی «سلنیوم» به کمک کاهش التهاب و افزایش سلول های سیستم ایمنی، سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. منابع غنی سلنیوم شامل منابع پروتئین حیوانی، موز، لبنیات، قارچ هستند.
او ادامه داد: ویتامین E یکی دیگر از مواد مغذی است که عملکرد آنتی اکسیدانی قوی داشته و به بدن در تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با عوامل بیماری زا کمک می کند. منابع غنی این ویتامین شامل مغزها مانند بادام، بادام زمینی، فندق و روغن های گیاهی هستند.
به گفته این کارشناس تغذیه یکی دیگر از منابع غذایی موثر در تقویت ایمنی بدن، مواد غذایی دارای ویتامین A مانند تخممرغ، هویج، انبه، سیب زمینی، زردآلو، کدو حلوایی و سبزی های برگ سبز تیره مانند اسفناج است.
باقری گفت: مصرف غلات سبوس دار و حبوبات که منابع خوبی برای ویتامینهای گروه B هستند نیز از بروز عفونت های مکرر دستگاه تنفسی فوقانی پیشگیری میکند. مواد غذایی غنی از امگا ۳ نیز مانند ماهی قباد، قزلآلا، ماهیهای روغنی، دانه کدو حلوایی و روغن شاهدانه که غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند، توصیه می شود.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه کم آبی بر عملکرد مخاط بدن تاثیرگذار است، گفت: باید با تامین آب کافی برای بدن لایه های مخاطی (موکوز) را آماده نگاه داشت تا بتوانند به بهترین شکل از ورود ویروس ها و باکتری ها به بدن جلوگیری کنند. به طور میانگین نوشیدن روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب توصیه می شود، زیرا هیدراته بودن به بدن برای دفع سموم و حفظ ایمنی مناسب کمک می کند.
منبع خبرگزاری ایسنا