زارچی: درخواست تبدیل وضعیت دادم؛ عضو هیات جذب: درخواست نداده است
شریفی زارچی، کسی که در ایام اغتشاشات تلاشهای متعددی در حمایت و افزایش آشوبها انجام داده بود، مدعی شده که او را به دلایل سیاسی، از دانشگاه اخراج کردهاند. اصل ماجرا را، دکتر ابراهیم سوزنچی، عضو هیات علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف که خود در جلسه هیات جذب حضور داشت، توضیح داده است.
فارس پلاس؛ روایت روز – در این روزها، علی شریفی زارچی، کسی که در ایام اغتشاشات تلاشهای متعددی در حمایت و افزایش آشوبها انجام داده بود، مدعی شده است که او را به دلیل مسائل سیاسی، از دانشگاه اخراج کردهاند. اما براساس نامهای که خود او منتشر کرده است، زارچی یک استاد پیمانی در دانشگاه شریف بود نه استاد رسمی و علت عدم ادامه همکاری دانشگاه با او، عدم درخواست زارچی برای تمدید قرارداد یا تبدیل وضعیت استخدامی بوده است. بر اساس این نامه، قرارداد زارچی، ۱۸ ماه است که به پایان رسیده بود. اما او اقدامی در راستای تمدید قرارداد انجام نداده بود. همچنین زارچی وظایف آموزشی و پژوهشی خود را انجام نداده است.
سعید بهزادیپور، دبیر هیات اجرایی جذب اساتید دانشگاه شریف در این رابطه گفته است: «اساتیدی که بهصورت پیمانی همکاریشان با دانشگاه شروع میشود تا مدت ۵ سال فرصت دارند که برای تبدیل وضعیت استخدامی خود از پیمانی به رسمی آزمایشی اقدام کنند. مهلت پنج ساله قرارداد پیمانی دکتر شریفیزارچی بهعنوان استادیار پیمانی دانشگاه، بهمنماه ۱۴۰۰ به پایان رسید که از ۹ ماه پیش از آن، دانشگاه در فواصل مختلف، سه مرتبه با ارسال نامههایی از ایشان دعوت کرد که درخواست تمدید عضویت پیمانی خود را به همراه مستندات فعالیتهای علمی ارائه کند که متاسفانه علیرغم این درخواستها و پیگیریهای شفاهی مکرر، اقدامی از سوی ایشان صورت نگرفت.»
زارچی در واکنش، این موضوعات را تکذیب کرد و با انتشار تصویری از کارتابل خود در دانشگاه، مدعی شد که درخواست تغییر وضعیت استخدامی را داده است، اما «حقیقت فدای سیاست شده است.»
نکته اول این است که حتی اگر ادعای زارچی صحیح باشد، او درخواست را با تاخیر، در ۲۳ اسفند ۱۴۰۰، یعنی بیش از ۶ ماه پیش از شروع اغتشاشات ثبت کرده است و در آن زمان، اصلا موضوع حمایت زارچی از اغتشاشات مطرح نبود که دانشگاه بخواهد او را به دلیل مسائل سیاسی رد کند.
نکته دوم اینکه اگر قرار بود زارچی را به دلایل سیاسی از دانشگاه اخراج کنند، همان زمان که در اوج اغتشاشات از آشوبهای خیابانی حمایت میکرد، این کار را انجام میدادند، نه حدود یک سال بعد از آن. اغلب قراردادها و بررسی آنها، همواره در شهریور ماه و پیش از شروع سال جدید تحصیلی صورت میگیرد. از این رو بررسی وضعیت استخدامی زارچی نیز در این زمان صورت گرفته است.
اما اصل ماجرا را، «دکتر ابراهیم سوزنچی، عضو هیات علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف» که خود در جلسه هیات جذب حضور داشت، توضیح داده است. یکی از کاربران توییتر، سوالی از دکتر سوزنچی مطرح کرد و پرسید: «جناب آقای سوزنچی. ظاهرا در این ماجرا شما هم عضو هیات جذب دانشگاه شریف بودید، آیا تایید میکنید که آقای زارچی هیچ اقدامی برای تغییر وضعیت نکرده؟ چون چیزی که خودشان منتشر کردهاند نشان میدهد که در سیستم ثبت شده ولی در دانشکده و دانشگاه بررسی نشده.»
دکتر ابراهیم سوزنچی در پاسخ گفت: «بله نکرده. تبدیل وضعیت کاغذی است و آن درخواست در سامانه پوچ است. سامانه صرفا برای ترفیع سالانه است. البته این را همه می دانند.»
دکتر سوزنچی در توییتی خطاب به زارچی نوشت: «همه میدانند این سامانه (سامانهای که زارچی تصویر آن را منتشر کرده است) صرفا برای ترفیع است [نه تغییر وضعیت استخدامی] اگر مشکلی ندارید نامههایی که در این مدت تذکر به جنابعالی بوده است را علنی منتشر کنیم.»
به نظر میرسد، کسی که به دنبال هیاهو و جنجالهای سیاسی است، شریفی زارچی است که بر اساس اسناد، اظهارات خلاف واقع دارد و حق دانشگاه شریف است که درباره استاد هتاک، تصمیم گیری کند.
پایان پیام/.