عبور از کنکور و سختیهایش و رسیدن به دانشگاه مادر
حال و هوای نوورودانی که از استرس اعلام نتایج کنکور عبور کرده و در دانشگاه آرزوهایشان قدم میزنند، دیدنی است.
گروه دانشگاه خبرگزاری فارس ـ محدثه رمضانعلی ـ از کنکور و سختیهایش که بگذریم به انتخاب رشته و قبول شدن دانشگاه میرسیم؛ وعدهای که در تمام دوران آرزویش را داریم تا به آن برسیم. کار کردن و درس خواندن در رشته مورد علاقه، هدفی است که ذهن هر نوجوانی را درگیر خودش کرده است و امروز به استقبال نو دانشجویان دانشگاه تهران آمدم تا از نزدیک حال و هوایشان را ببینم. از خیابان انقلاب اسلامی به سمت دانشگاه میروم و به سر در «دانشگاه مادر»میرسم.
نسیم خنک پاییزی که به صورتم میخورد و چادرم را به رقص درمیآورد، به سمت ورودی پردیس مرکزی میروم، صدای ذوق و شوق دختران و پسران مرا هم به شوق میآورد، نو دانشجویان به همراه والدین خود در دانشگاه قدم میزنند و و حسی مرا به این وا میدارد تا بخواهم هم پای آنها باشم.
در ابتدای راه چشمم به نو ورودانی میخورد که با شوق به دانشگاه نگاه میکنند و با خانوادههای خود به صحبت میپردازند.
در این بین دانشجویانی هستند که با دوستان و خانواده خود عکس میگیرند و با ذوقی که در چشمانشان حلقه زده است، به سر در دانشگاه نگاه میکنند، از نگاهشان پیداست، که چقدر برای رسیدن به این جایگاه تلاش کردند و حال در این فضا نفس میکشند.
«قدم به قدمی که در دانشگاه برمیدارم ذهنم را به این سمت میکشاند که بالاخره سختیها جواب داد و به دانشگاه مادر رسیدم و بالاخره میتوانم در ساختمان علوم سیاسی نفس بکشم»؛ اینها بخشی از حرفهای دختر ۱۹ سالهای است که از او خواستم تا حالش را توصیف کند.
اسم او زهرا قاسمی است و رشته علوم سیاسی قبول شده؛ زهرا میگوید: رشته علوم سیاسی برایم آرزو بود و همیشه کنجکاو آمور سیاسی بودم و میخواستم از سیاست دانش کافی را داشته باشم.
کمکم به شروع برنامه نزدیک میشویم و به سمت ساختمان پردیس مرکزی میرویم. در اینجا از به دانشجویان کارت ورود میدهند که با آنها دیگر به رسمیت شناخته میشوند.
در ابتدای ورود در سالنی میرویم که سرپوشیده است با صندلیهای سورمهای رنگ وزین شده. دختران و پسران به سمت صندلیها میروند و در جایگاه خود مستقر میشوند. و در وال اصلی که روبه رویمان است افتخارات دانشگاه تهران را به نمایش میگذارد. تا شروع برنامه دانشجویان در سالن دانشجویان به صحبت میپردازند و با شوق خود سالن را هم به هیاهو میکشند.
حال زمانی است که وزیر علوم و رئیس دانشگاه تهران میخواهند وارد سالن شوند. در ابتدا به سمت مزار شهدا در سالن مصلی میروند ادای دین میکنند و سرود ملی پخش میشود و همه به اسم ایران از جای خود برمیخیزند و با سرود ایران و ایرانی همخوانی میکنند.
از یکی از استادان و دانشجویان دانشگاه تهران دعوت میکنند تا میثاقنامهای را بخوانند، در ادامه مراسم وزیر علوم به جایگاه خود میآید و به دانشجویان توصیههایی را میکند.
بعد از وزیر رئیس دانشگاه تهران به جایگاه میآید و صحبت میکند.
سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران میگوید: شما دانشجویان چه بخواهید یا نه. وارد دانشگاهی شدید که رهبری فرایندهای اجتماعی را بر عهده خواهد گرفت و من فکر می کنم برای اینکه بتوانیم با این نهاد و خانواده بزرگ مواجهه درستی داشته باشیم باید مرحله اجتماعی شدن و جامعه پذیری را از ابتدا دنبال کنیم.
مقیمی بر ضرورت رعایت هنجارها، قوانین و ارزش های حاکم در دانشگاه توسط دانشجویان تاکید کرد و میگوید: این دانشگاه برخی قوانین نوشته و برخی قوانین نانوشته دارد. مطالعه آیین نامه های مدون کمک می کند مواجهه درستی با این هنجارها داشته باشیم.
وی میافزاید: برخی قوانین دانشگاه تهران نیز نانوشته است که از طریق سایر دانشجویان و اساتید منتقل خواهد شد. تاکید من که ۳۳ سال در دانشگاه تهران در کسوت های معلمی، دانشجویی و مدیریت کسب تجربه کردهام این است که دانشجویان ابتدا دنبال حقیقت باشند. آنها قطعا دادههایی که در جامعه مواجه میشوند یا از جنس حقیقت است یا از جنس واقعیت. این دو متفاوت است.
با نوورودان به صحبت پرداختیم.
سارا دولتی یکی از دانشجویان جدید میگوید: خیلی ذوق زده هستم که امروز به عنوان دانشجو توانسنتم وارد دانشگاه مادر شوم و از همه بیشتر خوشحالم که توانستم برای خانوادهام غرور آفرین باشم. حقیقتا این روزهایی که نزدیک به ورودمان بود ذوق زده بودم تا هر چه سریعتر وارد دانشگاه شوم.
احمد نیکی از دیگر نوورودان است و میگوید: برای منی که ۲ سال زندگیم را پای کنکور گذاشتم تا برسم به دانشگاه تهران، الان خیلی خوشحال هستم که در اینجا حضور دارم حس و حال الانم قابل وصف شدنی نیست و توصیهای که به کنکورها دارم اینکه برای هدفهایتان بجنگید و اگر هدف شما دانشگاه مادر قطعا میرسید.
ندا کرمی میگوید: در ابتدا تشکر بابت این رویداد دانشگاه تهران میکنم چرا که من به عنوان یک فردی که رشته هنرهای تجسمی را دوست دارم و بسیار خوشحالم از اینکه توانستم با فضای دانشگاه تهران آشنا شوم برای ما اتفاق خوبی است.
وی درباره سال کنکورش و اینکه چگونه روزهای سخت را گذرانده ادامه میدهد: من ۳ سال دبیرستان را به عشق دانشگاه تهران درس خواندهام. داوطلبان کنکور هنر برای کنکور ساعتی درس نمیخوانند، خیلی حسی درسی را مطالعه میکنند، اما من تمام تلاشم را میکردم روزی ۵ تا ۹ساعت درس را مطالعه کنم. گاهی شبها نمیخوابیدم چرا که باید هم درسمدرسه را و هم کنکور را میخواندم.
* دخترانی که آرزوی مهندسی دارند
زهرا مجد میگوید: بودن در دانشگاه تهران برای من آرزو بود و الن به آن رسیدهام و همین که امروز اینجا هستم برای من افتخار بزرگی است و خوشحال هستم که در رشته مهندسی مکانیک قبول شدم.
در همین بین مجری برنامه از وزیر علوم و رئیس دانشگاه تهران دعوت کرد تا از دانشجویان برتر دانشگاه خود تقدیر کنند، دانشجویان را با نام صدا کردند و به هر کدام از دانشجویان برتر بج سینه مخصوص دانشگاه را هدیه دادند.
هر کدام از دانشجویان حال به رسمیت این دانشگاه شناخته شدهاند و هفته آتی کلاسهایشان شروع میشود و به رشته مورد علاقه خود نزدیک و نزدیکتر میشوند.
حال از دانشجویان میخواهند تا در کنار وزیر و رئیس دانشگاه تهران باشند، تا عکس یادگاری بگیرند، تا به عنوان یادگاری ثبت شود.
به گزارش فارس، این جشن هم با تمام نظم و هماهنگی که داشت به پایان رسید و دانشجویان نوورودی که به دانشگاه آمدند باید به پذیرش خوابگاه بروند و بار و چمدانهای خود را از امانات تحویل بگیرند و در خوابگاه خود مستقر شوند.
پایان پیام/