فارس من| تمدید پروانه شرکت مخابرات منوط به استخدام ایثارگران است
بر اساس نص صریح قانون تمام دستگاههای دولتی و نهادهای غیردولتی عمومی موظف به استخدام رسمی کارکنان ایثارگر هستند؛ موضوعی که شرکت مخابرات از اجرای آن سرباز زده است و حالا تمدید پروانه فعالیتش منوط به انجام تعهداتش در این زمینه است.
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، هر ساله در سند بودجه که توسط دولت به مجلس ارائه میشود بندی برای استخدام ایثارگران و خانوادههای آنها دیده میشود. قانون جذب نیروهای ایثارگر از گذشته وجود داشته اما تنها شامل نیروهای قراردادی میشد اما به مرور شرایط جذب تسهیل شده تا جایی که نیروهای شرکتی نیز در این دایره قرار گرفتند.
بر اساس قانون تمام دستگاههای دولتی و بخشهایی همچون شهرداری، نهادهای غیردولتی عمومی، بانکها و شرکتهای وابسته که مشمول ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری هستند باید نسبت به تغییر و تبدیل وضعیت کارکنان ایثارگر اقدام کنند؛ همچنین، در تبصره 20 قانون بودجه 1400 و 1401 آمده است که همه دستگاههای اجرایی، سازمان اداری استخدامی و سازمان برنامه و بودجه مکلف به انجام این کار شدند البته به شرط آنکه کارمند در سال ۱۳۹۹ فعال بوده و تا پایان این سال قرارداد داشته و این قرارداد در سال ۱۴۰۰ نیز تمدید شده باشد.
با وجود تمام تاکیدات در خصوص استخدام ایثارگران اما برخی بخشها از این امر سرباز زدهاند؛ یکی از این بخشها شرکت مخابرات ایران است که با وجود اعتراضات کارکنان و پیگیریهای وزارت ارتباطات، هنوز حاضر به اجرای قانون نشده است.
کارکنان مخابرات در کمپینهای فارس من اعتراض خود را در همین خصوص به ثبت رساندهاند. بسیاری از ثبت کنندگان این کمپین اشاره دارند که با سالها سابقه کار و داشتن سابقه ایثارگری، بلاتکلیف هستند.
در کمپین دیگری که در صفحه فارس من خبرگزاری فارس ثبت شده کاربری از تاخیر در اجرای قانون استخدام ایثارگران گفته است « شرکت مخابرات با توجه به گرفتن مدارک در دو نوبت و هر کدام با یک سال فاصله هیچ اقدامی صورت نگرفته و هنوز این نیروها بلاتکلیف و منتظر تصمیم شرکت مخابرات هستند»
پیگیری مطالبات مخاطبان توسط خبرنگار فارس با این پاسخ از سمت یکی از مسئولین مخابرات مواجه شد: «ما یک مجموعه خصوصی هستیم و الزامی برای استخدام رسمی این افراد نداریم.» این در حالی است که عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص استخدام نیروهای ایثارگر در شرکت مخابرات تاکید کرده است: «در مورد اینکه قانون تبدیل وضعیت شامل شرکت مخابرات ایران هم میشود، بحث هایی وجود دارد زیرا در قانون به صراحت این مورد مشخص نشده است، اما با این حال در جلسه مجمع صاحبان سهام شرکت مخابرات ایران، وزارت ارتباطات به نمایندگی از دولت به اجرای قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران در شرکت مخابرات رأی مثبت داده و این موضوع به اتفاق آراء در مجمع شرکت مخابرات تصویب شد. بنابراین مجمع به هیئتمدیره برای اجرای این قانون و تبدیل وضعیت مشمولان ماده ۲۱ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران در آن شرکت، اختیار تام داده شده است.»
شاید این شائبه پیش بیاید که شرکت مخابرات برای جذب و استخدام رسمی کارکنان ایثارگر مشکل تامین بودجه داشته باشد اما وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، خرداد ۱۴۰۱ در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری فارس اظهار کرده بود: « منابع اجرای این قانون را باید سهامداران عمده شرکت و قانونگذار مشخص کنند. در قانون بودجه، رقمی برای این منظور پیش بینی شده است و باید مشخص کنند که از این ردیف بودجه میتوانند برای این کار اختصاص دهند یا خود سهامداران باید اعتبار لازم برای اجرای این قانون را تقبل کنند.»
پیگیری مطالبات ایثارگران با اخطار نهایی به شرکت مخابرات
بیتوجهی شرکت مخابرات به اجرای قانون، در نهایت منجر به اخطار وزارت ارتباطات به این شرکت شد و اعلام شد اگر مخابرات به تعهدات خود به رگولاتوری عمل نکند، پروانه فعالیتش تمدید نخواهد شد.
شروطی که در مرحله اول به مخابرات اعلام شد، عبارت بودند از: اجرای مصوبه بیتاستریم، ارائه بهروز تلفن و دیتا در شهرها، ارائه خدمات به روستاهای قطع ارتباط شده، پرداخت و تعیین تکلیف تعهدات مالی (تسهیم درآمد، جرایم و نامبرینگ)، راهیابی کدهای خدماتی، رانژه برای سایر اپراتورها، تأمین الزامات نظارتی و ایجاد دسترسی برخط، تفکیک ترافیک، خروج از PCM، شکایت ثبت شده در سامانه 195 و تبدیل وضعیت ایثارگران.
عیسی زارعپور در این خصوص تصریح کرد وجود این مشکلات، وزارت ارتباطات پروانهی این شرکت را تمدید نخواهد کرد.
هفته گذشته امیر محمدزاده لاجوردی، رئیس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات نیز یکی از شروط اصلی صدور پروانه شرکت مخابرات را تبدیل وضعیت ایثارگران و مطالبات بازنشستگان اعلام کرد و گفت: «درباره همه موارد گفته شده در نامه مانند تبدیل وضعیت ایثارگران و مطالبات بازنشستگان و پروژه فیبرنوری منازل کسب و کارها تا ۲۷ تیر فرصت دادیم تا شرکت مخابرات وضعیت پروانه را مشخص کند و در حال حاضر توافق شده و شبانه روزی وقت میگذارند و امیدواریم تا ۲۷ تیرماه الحاقیه آن را ارائه کنیم.»
با رسیدن موضوع استخدام ایثارگران به این مرحله، حالا بهنظر میرسد مخابرات در صورتیکه بخواهد به فعالیت خود ادامه دهد، ضروری است مصوبه قانونی در این خصوص را اجرایی کند. طبق اعلام وزارت ارتباطات، این شرکت تا دو روز دیگر فرصت دارد، این موضوع را تعیین تکلیف نماید.
پایان پیام/