فارس من| هزینههای آزمایش غربالگری جنین را کاهش دهید
موضوع غربالگری در سالهای اخیر و دغدغه خانوادهها برای ضرورت انجام دادن این مرحله جهت داشتن فرزندی سالم بسیار بحثبرانگیز و پرچالش بودهاست. یک هموطن همدانی با ثبت پویشی با عنوان «لزوم کاهش هزینههای آزمایش غربالگری»، از بالا بودن هزینههای این آزمایشها گلهمند است.
به گزارش خبرنگار گروه زندگی خبرگزاری فارس، موضوع غربالگری در سالهای اخیر بسیار بحثبرانگیز و پرچالش بوده و دغدغه خانوادهها برای ضرورت انجام دادن این مرحله جهت داشتن فرزندی سالم سبب شدهاست تا علیرغم برخی بازخوردهای منفی، به گذراندن این مرحله پرهزینه تن دهند.
«حسن تقیزاده»، هموطن همدانی است با ثبت پویشی با عنوان «لزوم کاهش هزینههای آزمایش غربالگری» از بالا بودن هزینههای این آزمایشها گلهمند است. تقیزاده که سومین فرزندش به دلیل مشاهده خطا در سونوگرافی به انجام آزمایش و پیگیری دقیقتر تأکید شدهاست با طرح این پرسش که
چرا این آزمایشات توسط بخش دولتی و با هزینه کمتر انجام نمیشود؟! پس قانون حمایت از فرزندآوری کجاست؟! میگوید:« متأسفانه گاهی رجوع به آزمایشگاههای خاصی توصیه میشود که هزینههای بالایی را به خانوادهها تحمیل میکنند و اگر پدر و مادری دیرتر از زمان مقرر جهت انجام آزمایش اقدام کنند باید مبلغ بالاتری را بپردازند.همچنین پرداخت هزینه چندقلوها قطعاً برای بسیاری از خانوادهها دشوار خواهد بود.»
او به اضطراب خانوادهها برای داشتن فرزندی سالم و انجام این مرحله با توجه به تأکید برخی پزشکان اشاره میکند و میگوید:« خیلیها مسألهدار نیستند ولی گاهی با شنیدن این جملات که اگر فرزندتان مشکلی داشته باشد پای خودتان است در معرض اضطراب قرار میگیرند و مجبور میشوند با وجود هزینههای بالا این مرحله را طی کنند.»
او معتقد است غربالگری میتواند در امر سلامت جمعیت نقش بسیار مؤثری داشته باشد اما باید پذیرفت مشکلات مالی در مسیر انجام آن، سبب افزایش نگرانی مادران باردار و تأثیرات منفی حاصل بر روی مادر و فرزند خواهد بود.
ثبتکننده پویش در فارس من با اشاره به طرح حمایت از فرزند آوری، به توصیه مقام معظم رهبری در این امر اشاره میکند و میگوید:« با توجه به اینکه جمعیت ایران در حال پیشروی به سوی کهنسالی است و مقام معظم رهبری به این مسئله تأکید فراوان فرمودهاند، ما هم اطاعت امر کردیم و با اینکه بهعنوان یک معلم، دریافتی زیادی از دولت ندارم سعی کردیم حامی این طرح باشیم. اما باید بپذیریم هزینههایی که در مسیر فرزند آوری وجود دارد برای خانوادههای ضعیف از جمله کسانی که درآمد کمی دارند و یا تحت پوشش بیمههای تکمیلی نیستند بسیار دشوار خواهد بود.»
این معلم همدانی و پدر سه فرزند، امیدوار است در این موارد تجدید نظر شود تا شاهد افزایش علاقمندی جهت تشکیل خانواده و تلاش زوج ها برای رفع بحران جمعیت باشیم.
پایان پیام/