نژادپرستی غرب مستند به نسلکشی در غزه
جنایات اخیر صهیونیستها در نسلکشی فلسطینیها در جنگ غزه را باید اوج این نژادپرستی دانست که ذیل حمایت مطلق سران آمریکا و برخی کشورهای اروپایی صورت گرفته است.
فارس پلاس؛ عباس حاجینجاری در یادداشتی نوشت: مقاومت مردم مظلوم غزه در طول ۵۰ روز گذشته علاوه بر دستاوردهای کمنظیری که برای مقاومت در شکست ماشین نظامی غرب و فروپاشی هیمنه امنیتی، نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی داشت، دروغ بزرگ مدعیان حقوق بشر غربی را نیز به دلیل حمایت از نسلکشی صهیونیستها در جنگ غزه آشکار کرد. این دستاورد نشان داد سران کشورهای معروف و معتبر غربی عاملان اصلی تبعیض نژادی و حامیان اصلی رژیم صهیونیستی در کشتار کودکان و زنان فلسطینی در غزه هستند و در این مدت با تمام توان با ارسال تجهیزات نظامی و حمایتهای بینالمللی و جلوگیری از تصویب قطعنامههای بازدارنده در شورای امنیت، زمینه لازم را برای تشدید جنایات صهیونیستها فراهم کردند تا بهزعم خود آبروی ازدسترفته صهیونیستها و متحدان غربیاش را در این شکست تاریخی جبران کنند.
ریشه این نوع برخورد غرب به ماهیت تاریخی اندیشه و تفکر لیبرالیستی غرب بازمیگردد. دنیای غرب بیش از یک قرن است که با معرفی خود بهعنوان مهد آزادی و دموکراسی، اصول خود را به دیگر بخشهای جهان تحمیل میکند. بااینهمه، در سالهای اخیر، دموکراسیهای غربی در بطن خود با یک چالش اساسی روبهرو شدهاند و ادعاهای دور و دراز غرب در زمینه پیشقراول بودن در عرصه دموکراسی و روایتها و اصول آزادیخواهانه آن را مخدوش کرده که مظاهر آن را در نژادپرستی و کشتن سیاهپوستان به دست سفیدپوستان در غرب و بهویژه در امریکا، به وفور میتوان یافت.
جلوه دیگر این نژادپرستی غربی در رفتارهای غیرانسانی با مهاجران غیربومی است. در عرصهای دیگر برخورد تبعیضآمیز غربی با آفریقایی تباران مقیم اوکراین و جداسازی آفریقاییها از سفیدپوستان، در جریان خروج از اوکراین نماد روشنی از این برخورد نژادپرستانه است. فیلمها و تصاویر منتشرشده در رسانهها و شبکههای اجتماعی در آغاز جنگ اوکراین حاکی از این بود که در جریان انتقال مردم از این کشور، اولویت به شهروندان اوکراینی داده میشود و نهفقط سیاهپوستان و اتباع آفریقایی، بلکه آسیاییتبارها ازجمله هندیها نیز مورد تبعیض قرار گرفتند. برای مثال به آنها بلیت قطار برای خروج از اوکراین فروخته نشده یا به انتهای صفهای طولانی فرستاده میشدند. این اقدامات نژادپرستانه موجب شد که اتحادیه آفریقا در بیانیهای رسمی «بدرفتاریها» نسبت به آفریقاییها را به هنگام ترک اوکراین محکوم کند. به دنبال این مواضع، فیلیپو گرندی، کمیسر عالی پناهجویان سازمان ملل نیز تأیید کرد که در مرز اوکراین، بین اوکراینیها و غیر اوکراینیها تبعیض وجود دارد. شبکه بیبیسی فارسی نیز ویدئویی منتشر کرد که نشان داد مأموران مرزی برای صدور اجازه خروج به دانشجویان ایرانی، آنها را مجبور به جمعآوری زباله کرده بودند. صحبتهای دیوید ساکوارلیدزی، معاون سابق دادستان کل اوکراین در مصاحبهای زنده با بیبیسی مؤید رویکرد نژادپرستانه غربیها و منطق نژادپرستانه غربیها در جنگ اخیر غزه است؛ آنگاهکه میگوید: «من بسیار احساساتی میشوم وقتی میبینم که مردم اروپایی با موهای بلوند و چشمهای آبی هر روز با موشکهای پوتین و هلیکوپترهایش کشته میشوند.» در آن زمان خبرنگاران غربی در گزارشهای خودشان رسماً اعلام کردند اینجا که در حال جنگ و درگیری است، یک کشور جهانسومی یا کشور داخل غرب آسیا نیست، اینجا یک کشور اروپایی است، اینجا چشم آبیها در حال کشتهشدن هستند. این نوع ادبیات سخیف و مبتذل که بهکاربرده شد، چهره واقعی غرب را به جهانیان نشان داد؛ چهرهای که با بهانه و با کلمات زیبای حقوق بشردوستانه و دفاع از حقوق انسانی سالها علیه کشورهای دیگر اعمالنفوذ و باجگیری میکرد، امروز نشان داد که حقوق بشر و حقوق انسانی برای آنها ابزاری بیش نیست.
اما رسوایی غرب در ماجرای فلسطین بیش از دیگر عرصههاست، چراکه بهرغم برخورد دوگانه نژادپرستانه غربیها در جنگ غزه، بر اساس مستندات سازمان ملل، مشکل اصلی فلسطینیها حکمفرمایی یک نظام نژادپرستانه (آپارتاید) در این سرزمین است.
در سال ۲۰۱۴ ریچارد فولک در آخرین گزارش خود بهعنوان گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد اعلام کرد: اقدامات اسرائیل علیه فلسطینیان یک ساختار آپارتایدی به وجود آورده است. او چندی بعد و در سال ۲۰۱۷ با همکاری ویرجینیا تیتلی گزارش مهم دیگری تحت عنوان «اقدامات اسرائیل علیه مردم فلسطین و مسئله آپارتاید» منتشر نموده و این گزارش توسط کمیته اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد در غرب آسیا منتشر شد. در این گزارش تأکید شده اسرائیل یک نظام نژادپرستانه (آپارتاید) تأسیس و آن را بر ملت فلسطین تحمیل کرده و با ایجاد یک ساختار قانونی منظم و اتخاذ سیاست تجزیه استراتژیک آن را پیگیری مینماید. رژیم صهیونیستی ازآنجهت که در پی تعیین سرنوشت یهودیان در فلسطین است دارای سه ویژگی اصلی است که آن را تبدیل بهنظام آپارتاید میکند این سه ویژگی عبارتند از: ۱- نژاد محوری بهعنوان اصلیترین ویژگی، این مسئله در ایدئولوژی صهیونیسم و انگیزه اساسی استعماری صهیونیستی ریشه دارد. ۲- اعتیاد به استفاده از خشونت ۳- رویکرد توسعهطلبانه.
اما جنایات اخیر صهیونیستها در نسلکشی فلسطینیها در جنگ غزه را باید اوج این نژادپرستی دانست که ذیل حمایت مطلق سران امریکا و برخی کشورهای اروپایی صورت گرفته است. نکتهای که روز پنجشنبه گذشته نماینده ایرلندی پارلمان اروپا به آن اذعان و با انتقاد از بیتفاوتی اروپا و امریکا نسبت به کشتار شهروندان غزه توسط رژیم صهیونیستی یادآور میشود که کشتار مردم فلسطین ریشه در ایدئولوژی استعماری دارد.
مقام معظم رهبری در جریان بازدید از نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ریشه اصلی این برخورد غربیها را ناشی از برخورد دوگانه آنها با مسائل انسانی و حقوق بشر دانسته و یادآور شدند: «قضایای غزه بسیاری از حقایق مکتوم را برای مردم دنیا آشکار کرد که یکی از این حقایق، طرفداری سران کشورهای غربی از تبعیض نژادی است. صهیونیستها خود را نژاد برتر میدانند و بقیه آحاد بشر را نژاد پَست بهحساب میآورند و به همین دلیل است بدون احساس ناراحتی وجدان، چندین هزار کودک را به قتل رساندهاند. هنگامیکه رئیسجمهور امریکا، صدراعظم آلمان، رئیسجمهور فرانسه و نخستوزیر انگلیس، باآنهمه ادعا از چنین رژیم نژادپرستی حمایت و به آن کمک میکنند، به معنای طرفداری این آقایان از تبعیض نژادی بهعنوان نفرتانگیزترین مسائل دنیا است. مردم اروپا و امریکا نیز باید تکلیف خود را با این وضعیت روشن کنند و نشان دهند که طرفدار تبعیض نژادی نیستند.»
پایان پیام/غ