واقعیت «خانه اندیشمندان» و اهدای دائمی ملک 500 میلیاردی به یک شرکت خصوصی!
بحثها بر سر واگذاری خانه اندیشمندان علوم انسانی ادامه دارد و هر روز ابهامات بیشتری پیدا میکند.
از شایعه تا واقعیت: این روزها اخبار زیادی درباره خانه اندیشمندان علوم انسانی در فضای رسانهای کشور شنیده میشود؛ از یک سو حامیان خانه اندیشمندان مدعی هستند که تصرف آنها قانونی و عملکرد مجموعه تحت اداره آنها قابل دفاع است. از سوی دیگر مدیران کنونی شهرداری تهران معتقدند که علیرغم بودجه سالانهای که برای نگهداشت خانه اندیشمندان اختصاص یافته، وضعیت نگهداشت نامناسب و حتی قسمت اعظمی از مجموعه بلااستفاده است.
شهرداری تهران برای اثبات ادعاهایش فیلمی را از داخل مجموعه منتشر کرده که نشان میدهد بیشتر اتاقها و سالنهای مجموعه خاک خورده است و حتی برخی از اتاقها به انباری وسایل تبدیل شده است.
آن طور که مشخص است طی روزهای اخیر، برنامههای معدودی در این مجموعه ۵ هزارمتری برگزار شده و در باقی روزها، بخش اعظمی از ساختمان بلا استفاده مانده است.
اخبار و حواشی این خانه درحالی ادامه دارد که طی روزهای گذشته روزنامهها و رسانههای اصلاحطلب به همراه شبکههای ماهوارهای فارسی زبان ضدانقلاب، بدون اشاره به روند واگذاری مجموعه و عملکرد ضعیف این خانه در سالهای اخیر، مدعی پلمب این خانه توسط ماموران شهرداری شدند.
اما در این باره عبدالمطهرمحمدخانی سخنگوی شهرداری تهران با رد شایعه پلمب خانه اندیشمندان گفت: رویکرد شهرداری تهران مثل همه ظرفیتهای فرهنگی و نخبگانی شهر تهران، ایجاد یک ظرفیت و بستر برای فعالیت «همه» گروهها، جریانات و ظرفیتهای دانشگاهی، نخبگانی و دانشجویی است. به نحوی که با وضعیت منصفانه و عادلانه همه بتوانند از این ظرفیتها استفاده کنند.
امین توکلیزاده معاون اجتماعی شهردار تهران هم در این باره عنوان کرد: نهایت پس از دو سال همکاری مقرر گردید که خدمات فعلی که در راستای انقلاب اسلامی باشد تداوم یافته و خدمت فراگیرتری به دیگر اندیشمندان داده شود. توکلی زاده همچنین از سرپرست مرکز حقوقی شهرداری خواست تا علیه ناشران خبر کذب «پلمب خانه اندیشمندان علوم انسانی» طرح دعوی قضایی کند.
خانه انجمن اندیشمندان علوم انسانی نیز در بیانیه ای با مستقل خواندن این نهاد مدنی به این موضوع واکنش نشان داد. در یکی از بندها نوشته شده است: موسسه فرهنگی خانه اندیشمندان علوم انسانی دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و هویت این شخصیت حقوقی از مکان و محل استقرار یعنی ساختمان واقع در بوستان ورشو که تحت مالکیت شهرداری تهران است، باید تفکیک شود.
با توجه به خصوصی بودن این شرکت، سوالی که ایجاد میشود این است که چگونه شورای شهر و شهرداری وقت، ملک ۵ هزار متری شهرداری در یکی از بهترین نقاط تهران که قریب به ۵۰۰ میلیارد تومان ارزش دارد را با کدام مصوبه و بند قانونی به صورت دائمی به یک شرکت خصوصی واگذار کرده است؟
خبرگزاری فارس، در روزهای آینده روند واگذاری این ساختمان و در اختیار قرار دادن آن به یک قشر خاص را از نهادهای نظارتی و بازرسی پیگری خواهد کرد.
پایان پیام/