وقتی مِهر امام رضا (ع) خیران تهرانی را غافلگیر میکند
قرار است گروهی از خیران تهرانی راه مشهد مقدس شوند، همان کسانی که تا حرف کار خیر میشود، چکهایشان دست به نقد است، اما گویی مشکلی پیش آمده است و مسؤول گروه آبرویش در خطر است!
گروه زندگی ـ آزاده لرستانی: گاهی اوقات تا مسألهای پیش میآید، میگویند این آدمهای مذهبی فقط به فکر زیارت و برگزاری جلسه هیأت هستند و پولهایشان را برای مستمندان و فقیران خرج نمیکنند و هزاران وصله ناجوری که به این قشر میچسبانند، اما روایت امروز، گوشهای از میلیونها کارهای خداپسندانه و انساندوستانهای است که زیاد در بوق و کرنا نیست، اصولاً همین قشر مذهبی هیچ علاقهای به باخبر شدن بقیه از کارهایشان ندارند، چون برای آنها «خدا» کافی است.
آغاز ماجرای این روایت با چله دعای عهد گره خورده است، ا آن هم کمک به همنوع، خواستهاش را با هم هیأتیهایش مطرح میکند و هنوز جوهر نوشتههایش تمام نشده کمکهای نقدی برای اجرای طرحش سرازیر میشود.
گروه هزار نفری که در قالب گروههای ۳۱۳ نفره که البته ۸۵ درصد اعضایش را بانوان تشکیل میدهند. در ماههای اول وقتی میتوانستند یک جهیزیه آماده کنند خیلی خوشحال میشدند، اما حالا بعد از گذشت ۱۰ سال، آمار تهیه جهیزیه این گروه در سال به عدد سه رقمی رسیده است.
جرقه کار آنها با چله دعای عهد زده شد و بعدها با چهارشنبههای امام رضایی ادامه پیدا کرد
خیری که چله دعای عهد برجای گذاشت
القصه؛ وقتی کمی کار به جلو رفت، در کنار ختمهای قرآن و صلوات، چهارشنبههای امام رضایی آنها را بیشتر پای کار آورد و ثمره ۱۰ سال فعالیت این گروه هزار نفره امروز در سراسر ایران قابل مشاهده است، چرا که با توانمندسازی زنان سرپرست خانوار توانستهاند سفرههای زندگی آنها را رنگین سازند، همچنین با شناسایی نقاط هدف لوازمالتحریرها را به دست دانشآموزان نیازمند برسانند.
برای اینکه به کارهای خیریهشان وجهه رسمی دهد، همزمان با دهه کرامت سال ۱۳۹۵ موسسه خیریه «شمیم مهر سبحان» (شمس) را با دریافت مجوز از سازمان بهزیستی در استان تهران تأسیس کرد و در ادامه هم در سال ۱۳۹۸ با اخذ مجوز گروه جهادی شمس برای اشتغالزایی، توانمندسازی و تأسیس کارگاههای صنایع دستی اقدام کرده است.
«محمد نوریزاده»؛ مدیرعامل مؤسسه خیریه «شمیم مهر سبحان» که به خاطر فعالیتهایش خادم امام رضا (ع) شده است
جدا از این کارها، موقعی هم حوادث غیرمترقبه پیش میآید، مانند حادثه سیل لرستان و خوزستان، همین گروههای دعا در فضای مجازی که حالا شکل خیریه هم به خود گرفته است، همراه با تیمی از پزشکان و کمک خیران کانکسهای درمانی برای خدمت رسانی به سیلزدگان به آن مناطق ارسال میکنند. اما شیرینترین بخش فعالیت خیران «شمیم مهر سبحان» که برخی آنها مفتخر به خادمی آستان قدس رضوی هستند، برگزاری جشن ازدواج و اعزام زوجهای نیازمند به پابوس امام رضا (ع) است.
جلوتر از هر بسته ارزاقی، رزق معنوی آن به آسمان میرود
اگر بخواهیم برخی کارهای این گروه مذهبی ـ جهادی را برایتان سرلیست کنیم، مقداری طولانی میشود، اما برخی فعالیتهایشان در این ۱۰ سال شامل تامین و توزیع بیش از ۲۰۰ هزار بسته نوشتافزار، برگزاری جشن ازدواج برای صدها زوج توانیاب و تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد، برگزاری اردوهای پزشکی ویژه ایام سخت کرونا و تأمین بیش از ۱۰۰هزار ماسک برای مناطق محروم، برگزاری مراسم اطعام افراد بیبضاعت در قالب طرح چهارشنبههای امام رضایی، حمایت و توانمندسازی جوانان نخبه، تأمین و توزیع ۸۰ تبلت و گوشی هوشمند برای دانشآموزان و دانشجویان بیبضاعت، برگزاری دوره آموزش خیاطی، پارچهبافی، حولهبافی، تراش سنگهای قیمتی، رزین، ویترای، فیروزهکوبی، نقاشی روی سفال و سرامیک برای بانوان سرپرست خانوار، افتتاح مرکز کارآفرینی اجتماعی جنوب غرب پایتخت با حضور اکثر کارآفرینان موسسه خیریه، بسترسازی برای استعدادیابی و توانمندسازی ۴۰ هزار نفر از دانش آموزان مناطق محروم با بهرهگیری از ظرفیت استارتاپها و … .
خوشحالی دانشآموزان از دریافت بستههای نوشتافزار
اینها را گفتیم تا دوباره برگردیم سر اصل موضوع، «خیری» که چله دعای عهد و چهارشنبههای امام رضایی برای این خیران و جامعه هدف در پی داشته است، در واقع این گروه جهادی ثابت کردهاند میتوان با تقویت ایمان در دنیای امروزی، بهترین کار که خدمت به خلق خداست را رقم بزنند تا در جامعه مؤمنانه همه شاد زندگی کنند، این گروه تا حالا بیش از ۸۰ میلیون صلوات برای تعجیل در ظهور و سلامتی آقا امام زمان (عج) در میان انجام کارهایشان ختم کردهاند تا با رزقی معنوی در شاد کردن دل مردم سهیم باشند.
وقتی مهر امام رضا (ع) خیران تهرانی را غافلگیر میکند
ایام میگذرد و چهارشنبههای امام رضایی همچنان سرجایش است و هر هفته یک کار خیر و جهادی جدیدی انجام میشود، قرار است در دهه کرامت گروهی از این خیران همراه با زوجهایی به مشهد مقدس اعزام شوند، اما گویی مشکلی در سر راه است و «محمد نوریزاده» چند ساعت مانده به اعزام از آن خبردار میشود، امیدوار است تا هنگام رسیدن به مشهد مشکل مرتفع شود، اما انگار کارها دست به هم داده است تا استرس و اضطراب او فزونی یابد.
برگزاری مراسم اطعام افراد بیبضاعت در قالب طرح چهارشنبههای امام رضایی
زنگها، تماسها و هماهنگیها هیچ کدام افاده نمیکند، او در دلش میگوید: یا امام رضا (ع) این خیران؛ همه دستشان به دهانشان میرسد تا بگویم فلان کار را میخواهیم انجام دهیم، چک را آماده میکنند، من به آنها قول دادم که هماهنگیها را انجام می دهم تا مهمان آستان قدس شده و از غذای حضرتی حرم امام رضا(ع) بهرهمند خواهند شد، حال چه کنم که کارشناس مربوطه به دلیل حجم بالای کار و فراموشی، نامه را آماده نکرده و کار ما را انجام نداده است! آقا جان آبروی ما دارد میرود….. .
درد و دلهای نوریزاده تمامی ندارد، قطار ساعت هفت صبح باید به مشهد برسد، در دلش بلوایی است نمیداند این جمعیت همراه را چطور راضی نگه دارد، با اینکه سوار در قطار پنج ستاره هستند، اما به طور اتفاقی ۲ بار قطار در وسط مسیر خراب میشود، روز ولادت آقا علی بن موسی الرضا (ع) است، قطاری که قرار بود ساعت هفت در ایستگاه راه آهن مشهد باشد، ساعت ۱۱ به مشهد میرسد.
اعزام زوجهای جوان به پابوس امام رضا (ع) از سوی خیران شمس
نوریزاده با خودش میگوید: وقتی جمعیت از قطار پیاده شد، به آنها خواهم گفت که چه اتفاقی افتاده است، تصورش هم خیلی سخت است که بعد از سالها خدمت قرار است آبرویش برود. اما همین که پایش را از پلههای قطار پایین میگذارد، مات و مبهوت خروجی سالن را میبیند، خادمان حرم به استقبال زائران امام رضا (ع) آمدند، به هر مسافری بسته تبرکی همراه با فیش غذای حضرتی میدهند، اشک در چشمان نوریزاد حلقه میزند، محل اسکان خیران یکی از زائرسراهای رضوی میشود، البته در هنگام ورود این گروه به زائرسرا با گلهای باغ آستان قدس رضوی و جعبههای شیرینی از آنها استقبال میشود.
آری! این گونه آبروی او در پیش خیران به لطف آقا علی بن موسی الرضا (ع) حفظ میشود. ساعتی بعد «نوریزاده» برای تشکر از باب الجواد وارد حرم میشود تا عرض ادبی به ساحت ثامن الحجج داشته باشد و این بار متفاوتتر از همیشه میگوید: «السلام علیک یا علی بن موسی الرضا (ع)».
پایان پیام/