ویژگیهای شخصیتی بنیانگذار انقلاب اسلامی و دلیل محبوبیت ایشان چه بود؟
یک کارشناس مذهبی درمورد ویژگیهای شخصیتی بنیانگذار انقلاب اسلامی و دلیل محبوبیت ایشان به عنوان یکی از برجستهترین رهبران جهان توضیحاتی داد.
فارس پلاس؛ دیگر رسانهها- باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: نگاهی به زندگی امام راحل (ره) و موسس جمهوری اسلامی ایران نشان میدهد شخصیت فرهیختهای مثل امام خمینی (ره)، انسان خودساختهای بود که از دوران جوانی، استحکام و پیوند و مودت دلی خود را با عالم ملکوت مستحکم کرده بود و در وجود خود این آمادگی را فراهم میکرد که بتواند بسترساز حکومت امام زمان (عج) باشد و نظام جمهوری اسلامی ایران را به عنوان پیش درآمدی بر حکومت امام زمان (عج) قرار دهد.
سید محمدباقر علم الهدی، کارشناس مذهبی، درمورد ویژگیهای شخصیتی امام خمینی (ره) بیان کرد: در گام اول باید از امام خمینی (ره) به عنوان یک سرباز پیشرو و شخصیت تاثیرگذار در جهان اسلام نام برد؛ سربازی که برای امام زمان (عج) خود آن گونه که باید و شاید سربازی کرد و اول خودش و سپس، جامعه پیرامونی را ساخت و مردم و ملت خود را با حکومت امام زمان (عج) مرتبط کرد. به همین دلیل، بی جهت نیست که روی اعتقادات و رشتههای مستحکم قلبی که با حضرت حق داشت هرگز از چیزی نترسید، چون کسی که از خدا میترسد از غیر خدا هرگز باکی ندارد.
به گفته این کارشناس مذهبی، بارها این جمله امام راحل (ره) را شنیده ایم که ولله تا به حال از کسی نترسیده ام. حتی وقتی عناصر و کارگزاران رژیم رضا و محمدرضا پهلوی به امام خمینی (ره) هشدار دادند کاری نکنید که همان پوتینهایی که بر پا کردید و پیکر پاک مرحوم پدرتان را آماج لگدهای خودمان قرار دادیم بار دیگر، آنها را به پا کنیم و با شما به مبارزه بپردازیم. مرحوم امام خمینی (ره) نیز، فرمودند که آن پوتینها برای پاهای شما بسیار بزرگ هستند و شما لیاقت و این توان را ندارید.
حجت الاسلام علم الهدی تصریح کرد: امام خمینی (ره) یک مهاجر الی الله است حتی وقتی در قم بر فراز منبر، طلبهها را متوجه و متنبه میکرد و بصیرت حوزویان را بالا میبرد از همان زمان مهاجر الی الله شد تا وقتی که نیمه شب در منزل ریختند و مرحوم امام راحل (ره) را دستبندزده بر ماشین سوار کردند و در نیمههای شب، وقتی همه مردم قم در خواب بودند امام خمینی (ره) را به تهران آوردند و او را در زندان محبوس کردند، ولی با این وجود، امام راحل (ره) هرگز از کسی نترسید و حتی در تاریخ آمده است وقتی ایشان را به سمت تهران میآوردند اذان صبح که شد امام خمینی (ره) گفت که ماشین را نگه دارید. میخواهم نماز صبح بخوانم. آن افراد هم گفتند که ما اجازه این کار را نداریم و شما باید داخل ماشین این کار را انجام دهید و امام خمینی (ره) هم گفت که نگه دارید تا وضو بگیرم و آنها دوباره، بهانه آوردند تا این که به ایشان گفتند شما نباید از ماشین پیاده شوید و امام خمینی (ره) در ماشین تیمم کرد و نماز صبح را خواند.
او گفت: روح بلند امام راحل (ره) به حدی عمیق و وسیع بود که با وجود این که در چنگال سربازان محمدرضا پهلوی قرار داشت، اما با روحیه بلند خود دشمنش را به اسارت گرفت و آن چنان دشمن از ایشان ترسیده بود که حتی اجازه بیرون رفتن امام خمینی (ره) از ماشین را نمیدادند و این به خاطر عمق دلدادگی امام خمینی (ره) به حضرت دوست بود.
حجت الاسلام علم الهدی ادامه داد: دشمنان امام خمینی (ره) نام امام را جرم تلقی میکردند چراکه امام خمینی (ره) برای مردم الهام بخش و تعیین کننده بود و آن چیزی که بعد از انقلاب، مردم از مرحوم امام خمینی (ره) دیدند چیزی غیر از اخلاص و توجه به خدا و زهد در دنیا و بی توجهی به ظواهر دنیا نبود تا جایی که هنگام رحلت ایشان، فرزندشان مرحوم حاج احمدآقا خمینی اعلام کرد که چه چیزهایی از پدرشان به جای مانده است و نوشت امام (ره) جز صد متر زمین که از پدر بزرگوارشان در شهر خمین به ارث رسیده بود و یک مقدار لوازم شکسته و قابل استفاده زندگی، چیز دیگری نداشت که مرحوم امام خمینی (ره) همان صد متر زمین را هم به سازمان زمین شهری داده بود تا برای فقرا مسکن ساخته شود. این در حالی است که امکانات مالی زیادی زیر دست امام خمینی (ره) بود و ایشان میتوانست از آنها استفاده کند، اما هرگز این کار را انجام نداد و وقتی هم به جماران رفت در یک منزل اجارهای ساکن شد و دلیلش هم به خاطر شرایط آب و هوایی آن جا بود.
این کارشناس مذهبی بیان کرد: امام به تنهایی تبعید شد و وقتی در سال ۵۷ به ایران بازگشت حجم زیادی از استقبال کنندگان به فرودگاه رفتند و زمانی هم که پس از ۱۱ سال زندگی امام راحل (ره) در میان مردم، ایشان از این عالم به عالم دیگر رفت با وجود این که مردم ۸ سال جنگ خانمان سوز را پشت سر گذاشته بودند و مشکلات مختلفی داشتند، اما بعد از رحلت ایشان، جمعیت انبوهی پیکر امام خمینی (ره) را بدرقه کردند. این لطف عنایت پروردگار الهی بود که مهر این مرجع تقلید را در دل مردم قرار داد و ایشان مصداق این آیه مبارک قرار گرفت: " إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدًّا " " همانا آنان که به خدا ایمان آوردند و نیکوکار شدند خدای رحمان آنها را (در نظر خلق و حق) محبوب میگرداند. "
او ادامه داد: تکلیف پذیری از ویژگیهای بارز امام خمینی (ره) بود و آن چه که احساس میکرد تکلیف زندگی او و رضای خداوند متعال و امام زمان (عج) است را بدون هیچ مصلحت اندیشیهای سیاسی که امروز، گاهی اوقات در میان رهبران دنیا مرسوم است انجام میداد و در زندگانی شخصی خود هرگز اهل اسراف نبود و اطاعت و بندگی خدا را انجام میداد و مردم به خاطر دارند که آخرین نافله شبی که امام خواند در شرایطی بود که کیسه خون به دست مرحوم امام خمینی (ره) وصل بود و حتی یک شب نافله شب ایشان ترک نشد و همه اینها نشان دهنده دلداگی اش به پروردگار بود.
حجت الاسلام علم الهدی افزود: دلیل این که امام خمینی (ره) محبوبیت ویژهای در دل مردم، سایر دولتها و حتی دولتمردان دنیا داشت این بود که آنها از امام راحل (ره) صداقت میدیدند و بر اساس آن چه که میگفت عمل میکرد و هرگز ویژه خواری در ادبیات سیاسی امام راحب (ره) وجود نداشت و حتی فرزندان و عزیزان خود را از دریافت امکانات ویژه کشور محروم کرده بود اگرچه فرزند مرحوم امام خمینی (ره) هرگز به دنبال ویژه خواری نبود و او هم عقیده با امام بود و همانند ایشان عمل میکرد و در نتیجه، امام خمینی (ره) به بهترین شکل از این آزمونهای الهی بیرون آمد.
پایان پیام/غ