30 توصیه کاربردی به زائران اربعین
در آستانه اربعین، جمعی از زائران کشورمان کولهبار سفر را بسته و عازم زیارت اربعین شدهاند. در این گزارش 30 توصیه کاربردی برای داشتن سفری ایمن و خاطرهانگیز ارائه شده است.
به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس پیادهروی اربعین از هفتههای گذشته آغاز شده و هر لحظه بر تعداد زائران افزوده میشود. در ایام اربعین موکبهایی برای پذیرایی از زائران راهاندازی میشود و مردم عراق هر چه دارند، خالصانه در اختیار زائران قرار میدهند.
در یک دهه اخیر با تشرف زائران ایرانی در حماسه پیادهروی اربعین، موکبهایی توسط ایرانیان در کنار موکبهای عراقی برپا شده است. اما همانطور که مجید نامجو، دبیر کمیته اسکان و تغذیه ستاد اربعین گفته است مردم عراق میزبان اصلی زیارت اربعین هستند و موکبهای ایرانی به عنوان پشتیبان فعالیت میکنند.
در آستانه اربعین بسیاری کولهبار سفر را بسته و آماده تشرف به عراق هستند تا در بین زائران ارباب به سوی کربلا قدم بردارند. با توجه به تشرف حدود ۲ میلیون ایرانی به زیارت اربعین از ابتدای ماه صفر تاکنون، لازم است زائران در سفر به عراق به برخی از نکات توجه کنند که در ادامه به برخی از آنها میپردازیم:
۱. قبل از سفر حتماً در سامانه سماح ثبتنام کنید تا از خدمات بیمه بهرهمند شوید.
۲. با توجه به گرمای هوا، لباس خنک و گشاد بپوشید و از همراه داشتن وسایل اضافه بپرهیزید.
۳. سعی کنید به صورت گروهی و خانوادگی به زیارت اربعین بروید.
۴. کفش مناسب بپوشید و چند جفت جوراب همراه داشته باشید.
۵. قبل از سفر اعتبار گذرنامه خود را بررسی و اصل گذرنامه را همراه داشته باشید. عکس آن را نیز در تلفن همراه داشته باشید.
۶. اگر قصد سفر زمینی به عراق را دارید، قبل از حرکت، مسیر را بررسی و در طول مسیر در موکبها دقایقی توقف و استراحت کنید.
۷. اگر قرار است به صورت هوایی عازم زیارت اربعین شود، به یاد داشته باشید که در پرواز عراق همراه داشتن پاوربانک چه در چمدان و چه در کیف دستی ممنوع است. همچنین بلیت پرواز را چاپ کرده و همراه داشته باشید.
۸. کوله پشتی بهترین وسیله برای پیادهروی طولانی مدت است. آن را طوری بچینید که وسایل سنگین در ابتدا و انتهای کوله نباشند. شارژر و رابط سه شاخه برق به همراه داشته باشید.
۹. در وسایل خود مقداری آبلیمو، عسل و خاکشیر و تخم شربتی قرار دهید تا در صورت گرمازدگی استفاده کنید.
۱۰. زیارت اربعین سفری رایگان نیست و عراقیها موظف نیستند همه هزینهها را تقبل کنند. بر همین اساس، دینار عراقی یا دلار به اندازه کافی به ویژه برای حمل و نقل همراه داشته باشید.
۱۱. تفاوتی بین موکبهای ایرانی و عراقی قائل نشوید و به میزبانی عراقیها در پیادهروی اربعین تأکید داشته باشید.
۱۲. از اسراف و زیادهخوری در مسیر بپرهیزید و با ایجاد تنوع در غذاها، حس رقابت در پذیرایی از زائران ایجاد نکنید.
۱۳. تیم خدماتی در مسیر زائران مستقر است. با این وجود، در تمیز نگه داشتن مسیر کوشا باشید و زبالههای خود را در سطل بریزید.
۱۴. عراق کشوری جنگ زده است که هنوز برخی از زیرساختهای آن آمادگی پذیرش میلیونها زائر را ندارد. بر همین اساس، نباید منتظر سفری لاکچری باشید.
۱۵. وقتی عراقیها به شما غذایی تعارف میکنند، آن را برداشته و تشکر کنید. حتی اگر آن غذا را دوست ندارید، به روی آنها نیاورید و از میزبانی آنها قدردانی کنید.
۱۶. با توجه به گرمای هوا در صورت امکان به سایر زائران کمک کنید و به یکدیگر احترام بگذارید تا سفری خاطرهانگیز را رقم بزنید.
۱۷. زمان سفر خود به ویژه اسکان در خانههای عراقیها را کوتاه کنید و بدانید آنها موظف به ارائه خدمات شبانهروز و طولانی مدت به شما نیستند.
۱۸. به موکبهای کوچک هم سر بزنید و به کودکان هدیه دهید.
۱۹. هنگام خروج از موکب یا خانه عراقیها ضمن تشکر و انداختن عکس یادگاری، از آنها دعوت کنید که به ایران بیایند.
۲۰. از این حماسه عظیم برای ایجاد اتحاد بیشتر دو کشور استفاده کنید و به هیچ عنوان موضوعات تفرقهانگیز را مطرح نکنید.
۲۱. بسیاری از دشمنان اسلام در کنار بایکوت خبری اربعین حسینی، به دنبال ایجاد تفرقه بین زائران هستند. بر همین اساس، در کنار انتشار تصاویری از زیباییهای مسیر با هشتگهای انگلیسی در فضای مجازی، از بحث کردن و نظر دادن درباره امور داخلی عراق بپرهیزید و به بنر و تبلیغات جریانها یا حتی فرقههای خاص واکنشی نشان ندهید و حتی اگر دیگران سعی در ایجاد مشاجره داشتند، شما آن محل را ترک کنید.
۲۲. فراموش نکنید که این مسیر با خون شهدا احیا شده است. هر قدم را به یاد شهیدی بردارید و در مسیر یاد آنها را گرامی بدارید.
۲۳. بانوان در کنار پوشش مناسب، از آرایش غلیظ بپرهیزند. چرا که در فرهنگ عراق آرایش در ایام عزاداری تقبیح شده است.
۲۴. ممکن است با راه رفتن طولانی دچار تاول شوید. آن را نترکانید و چندین بار در روز محل تاول را شستوشو دهید. همچنین میتوانید از روغن بنفشه یا پماد A+D بزنید.
۲۵. اگر داروی خاصی مصرف میکنید، به اندازه لازم آن را همراه داشته باشید.
۲۶. در موکبها مواظب وسایل خود باشید و مقداری پول در جیب و همچنین کیف خود داشته باشید.
۲۷. مصرف مایعات را فراموش نکنید و در طول پیادهروی ساعاتی استراحت کنید.
۲۸. وقتی به کربلا رسیدید، زیارت را کوتاه کنید و به کشور بازگردید.
۲۹. برای حمل و نقل داخل عراق از ماشینهای عتبه استفاده کنید از در سیطرهها راحتتر رد شوید.
۳۰. ماسک همراه داشته باشید و در صورت بروز گرد و خاک یا حتی در شلوغیها ماسک بزنید. همچنین کلاه لبهدار برای جلوگیری از تابش مسقیم آفتاب میتواند از بروز گرمازدگی جلوگیری کند.
به گزارش فارس، عملیات اربعین تا ۲۰ شهریور ادامه دارد و مرزهای زمینی مهران، شلمچه، خسروی، چذابه، تمرچین و باشماق برای تردد زائران اربعین باز است.
پایان پیام/