83 درصد مساجد تهران نماز جماعت صبح ندارند+نشانی مساجد برگزارکننده
شاید ابتداییترین کارکرد یک مسجد، برپایی نمازجماعت باشد، اما همین کارکرد ابتدایی در بسیاری از مساجد کشور وجود ندارد و در 83 درصد مساجد تهران نماز صبح خوانده نمیشود.
خبرگزاری فارس ـ حوزه مسجد و هیأت ـ امیرحسین کسائی: در روایات اهل بیت(ع) برای نماز جماعت به خصوص نماز جماعت صبح تأکید فراوان شده و ثواب بسیاری برای آن پیشبینی شده است. امام صادق علیهالسلام در روایتی فرمودهاند: هرکس نماز صبح و عشاء را با جماعت بجا آورد، تحت نگهبانی و ذمه خدا قرار میگیرد و هرکس به او ستم کند، مانند آن است که خدا را ستم کرده است. هرکس او را تحقیر کند، همانا خدا را تحقیر کرده است. ایشان در روایت دیگری فرمودهاند: هرکس نماز مغرب و عشاء و صبح را در مسجد با جماعت بخواند، گویا تمام شب را احیاء نگه داشته است.
۹۰ درصد مساجد رشت نماز صبح ندارند
مرکز استان گیلان با ۱۱۶ مسجد در سطح رشت، تنها در ۱۱ مسجد و بقعه نماز صبح اقامه میشود و این در حالی است که یکی از شروط مساجد در تراز مسجد اسلامی، فعال بودن تمام وقت است، اما کمکاری متولیان مذهبی و فرهنگی وضعیت ۹۰ درصد مساجد رشت را بهخصوص برای اقامه نماز صبح به حالت تعطیل درآورده است.
وضعیت برپایی نماز جماعت صبح در مساجد رشت
۸۳ درصد مساجد تهران نماز جماعت صبح ندارند
در سطح استان تهران صبحها برای آن که نماز صبح را به جماعت بخوانید، حتماً باید از قبل جویای برگزاری آن شوید. در تهران هم مساجد بسیاری هستند که نماز جماعت صبح را اقامه نمیکنند، دلیل آن هم کمبود امام جماعت است. البته در برخی از مساجد هم به دلیل استقبال کم مردم اقامه نماز تعطیل شده است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع ائمه جماعات استان تهران در سال ۹۵ باز بودن دَرِ مسجد در هر سه وقت و رسیدن به هدف «مسجد برقرار» را مطالبه کردند که از آن سال این موضوع در دستور کار متولیان مساجد بوده است، اما به گفته حجتالاسلام یوسف اصغری، سرپرست مدیریت هماهنگی نواحیِ هجدهگانه مرکز رسیدگی به امور مساجد، در همین تهران از میان ۳۵۰۰ مسجد استان، تنها نماز جماعت صبح در ۶۲۷ مسجد برگزار میشود. به این معنا که ۸۳ درصد مسجد استان تهران نماز صبح را اقامه نمیکنند.
۱۰۰۰ مسجد تهران کلاً غیرفعال است
پیشتر حجتالله ذاکر، معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران گفته بود: براساس آمارهای غیررسمی حدود ۶۵ هزار مسجد شیعی در کشور وجود دارد؛ البته چند هزار مسجد از این آمار در مناطق فاقد سکنه یا محل عبور و مرور مسافران و یا مناطق کمجمعیت هستند که در مجموع اقبالی در همه فصول سال به آنها نیست. بیش از ۵۰ درصد این مساجد به دلیل نبودن طلّاب واجد شرایط، فاقد امام جماعت هستند. در استان تهران هم از میان ۳۵۰۰ مسجد موجود بیش از ۲۵۰۰ مسجد فعال است و سایر مساجد به دلایل مخالف در تمام فصول سال فعال نیستند.
البته دلیل غیرفعال بودن برخی از این مساجد به دلیل وجود تعداد زیاد مسجد در یک منطقه، حضور در محیطهای اداری و … است، اما برخی از آنها هم به دلیل نبود امام جماعت غیرفعال شده است.
کدام مساجد استان تهران نماز جماعت برگزار میکنند؟
بررسی میدانی خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس نشان میدهد که مساجد انصارالمهدی (عج) جنت آباد، ولی الله الاعظم (عج) جنت آباد، جامع لویزان، نظام مافی آیتالله کاشانی، امام سجاد علیهالسلام اشرفی اصفهانی، امام علی علیهالسلام شهران، صاحب الزمان (عج) شهرک محلاتی از جمله مساجدی هستند که نماز جماعت صبح در آنها برپا میشود، اما مساجد سراج الملک کوچک محله بهارستان، محمدی در محله سلسبیل خیابان خوش جنوبی، حیدری در خیابان ولیعصر(عج) پل امیر بهادر و مهدیه در خیابان شهید جهانآرا از جمله مساجدی هستند که نماز جماعت صبح ندارند.
مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران، نشانی بیش از ۲۰۰ مسجد این استان را که نماز صبح در آن برپا میشود، در اختیار ما قرار داده است که میتوانید از دریافت کنید.
مطالب خبرگزاری فارس در پرونده احیای کارکردهای مسجد را بخوانید:
آمار غیررسمی از وضع مساجد/ طلبهها دوست ندارند امام جماعت شوند!
با امام جماعت پارهوقت، نمیشود مسجد را احیا کرد
ذاکر: ۱۰۰۰ مسجد در تهران غیرفعال است/ نیمی از مساجد کشور امام جماعت ندارند
طلبهای که با ماهی ۲ میلیون تومان حقوق، مسجدی را بعد از ۵ سال تعطیلی احیا کرد
سند ملی مسجد؛ نسخه شفابخشی که روند تصویبش کُند پیش میرود
پایان پیام/