آسیبدیدگان چشمی؛ طعمه جدید ضدانقلاب/ تلاش برای احیای اغتشاشات؛ این بار با بیلبورد شهری
این روزها نُقل محافل خبری ضدانقلاب یک طرح کارتونی از بیلبوردهای شهری است؛ طرحی که عدهای آن را توهین به آسیبدیدگان اغتشاشات قلمداد کردند.
از شایعه تا واقعیت: شهرداری تهران به تازگی طرحهای را تحت کمپین «حال خوب زندگی» در سطح پایتخت اکران کرده، در این پویش بیش از ۱۰ حدیث به همراه تصویرسازی استفاده شده است.
اما رسانهها و شبکههای ماهوارهای فارسیزبان روز گذشته به صورت زنجیرهای و هماهنگ به یکی از این طرحها که مجید خسرو انجم سه سال پیش(سال ۲۰۲۰) آنها را کشیده و آن را به اتفاقات این روزها ربط دادند. در این طرح پینوکیویی که در اثر دروغ ها دماغش دراز شده و به چشمان اطرافیان آسیب زده همراه حدیث «در همنشینی با دروغگویان خیری نهفته نیست» چاپ شده است.
طرحی که خسروانجم سال ۲۰۲۰ در اینستاگرامش منتشر کرده بود
رسانههای مخالف و معاند سعی کردند تا وانمود کنند که این طرح، کنایهای است به آسیب دیدگان چشم در اغتشاشات سال گذشته و دروغگو خطاب کردند آنها توسط شهرداری است.
علیرضا ذاکری، پیشکسوت و صاحبنظر در حوزه کاریکاتور در این باره به خبرنگار فارس گفت: از مهمترین ویژگیهای کاریکاتور، صراحت در بیان مفاهیم مورد نظر طراح است. در این طرح، کارتونیست معایب ارتباط و دوستی با فرد دروغگو را به شکل کمیک و خلاقانه به تصویر کشیده است اگر ماموریت کاریکاتوریست دروغگو نشان دادن آسیبدیدگان چشمی بود، میبایست دماغ آسیبدیدگان را دراز میکشید.
عباس حسین نژاد شاعر و مدیر انتشارات پرنده در باره این کجفهمی نوشت: «واقعاً ضعف فهم کارتون و کاریکاتور چهها که نمیکنه… دروغ در این بیلبورد محوره و حدیثش هم گفته هیچ خیری در دروغ نیست! در این تصویر یک فرد دروغگو که پینوکیوست به بقیه آسیب زده از طریق بینی دراز حاصل از دروغگویی»
دهها برنامه و پست اینستاگرامی و تلگرامی از سوء برداشت یک طرح
مطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران هم در این باره توییت کرد: «دروغ بستن کوهها در سالروز شهادت حضرت زهرا، دروغ تفکیک جنسیتی کردن پارکها، دروغ ارتباط یک کاریکاتور به آسیبدیدگان اغتشاشات و دروغ فروش تهران به چین به بهانهی ویدئومپینگ میدان آزادی. بس نیست این همه دروغ؟ مسلمان که هستید! برگردید به همین حدیث مولا: در دروغگویان خیری نهفته نیست.»
چندی پیش BBC فارسی بیلبوردهایی که شهرداری تهران به مناسبت عید سعید فطر و با زبانی ساده از کتاب مناجات خودمانی عباس حسین نژاد انتخاب کرده را به اوضاع اقتصادی ماههای اخیر ربط داده بود(اینجا را بخوانید).
البته ساخت برنامه و گزارش بر مبنای فرضیههای دروغ یکی از پرکارترین روشهای این رسانهها است. به عنوان نمونه بی بی سی فارسی پس از دیدار دانشجویان با آیت الله خامنه ای فیلم دو بخش از سخنان ایشان را با هم به نوعی تدوین کرد تا القا کند در این دیدار تنش ایجاد شده است. اما این تقطیع به حدی ناشیانه بود که سیاوش اردلان خبرنگار بی بی سی در پاسخ به یکی از کاربران توییتر اذعان کرده بود این ویدیو تقطیع شده است.
به نظر میرسد ضدانقلاب این بیلبوردهای شهری را هم بهانه ای برای زنده نگهداشتن شعله اغتشاشات کرده است.
پایان پیام/