طلبه 34 ساله‌ای که مسجد را خانه امید نیازمندان کرد+عکس

طلبه 34 ساله‌ای که مسجد را خانه امید نیازمندان کرد+عکس

حجت‌الاسلام سجاد رضایی امام جماعت 34 ساله مسجدی در راور کرمان، با کمک هیأت امنای مسجد و به تأسی از کریم اهل بیت(ع)، دست رد به سینه نیازمندان نمی‌زنند و در حد توان یاریگرشان هستند و دست خالی آنان را رها نمی‌کنند.

طلبه 34 ساله‌ای که مسجد را خانه امید نیازمندان کرد+عکس

خبرگزاری فارس ـ حوزه مسجد و هیأت ـ امیرحسین کسائی: در خلقت بعضی از افراد که تأمل می‌کنی، احساست این است که عصاره تمام مهربانی‌ها را گرفته‌اند و از آن این شخص را خلق کرده‌اند؛ کسانی که محبت و اخلاص را با تلاش بی‌نظیر خود به تصویر می‌کشند و برای انجام کارهایی که مورد رضایت خداست و به اصطلاح کار خیر نامیده می‌شود، حد و مرزی قائل نیستند. کسانی که نام خود را پای هر کار خیری که به ذهنت خطور کند، ثبت کرده‌اند و به انجام هیچ یک از کارهای خداپسندانه نه نگفته‌اند. حاج آقا رضایی یکی از همین افراد است که کارهای خیرخواهانه بسیاری انجام داده است. البته او می‌گوید تمام کارها با کمک جوانان و اهالی مسجد رقم خورده است.

مسجدی که دست رد به سینه نیازمندان نمی‌زند

حجت الاسلام سجاد رضایی از جمله امام محله‌های جوانی است که از زمان حضورش در مسجد امام حسن مجتبی(ع) شهرستان راور کرمان، محله تبلیغی خود را متحول کرده تا جایی‌که اکنون مسجد تبلیغی او جزو مساجد موفق شهر شناخته می‌شود. او اگرچه متولد سال ۱۳۶۸ است، اما فعالیت‌های بسیاری را برای خدمت‌رسانی به مردم در حوزه‌های مختلف انجام داده است. او مسجد امام حسن را به خانه امید نیازمندان شهرستان راور تبدیل کرده و اکنون فعالیت‌های این مسجد زبانزد کل شهرستان شده است. امام جماعت و هیأت امنای مسجد نیز سعی دارند به تأسی از کریم اهل بیت(ع)، دست رد به سینه نیازمندان نزنند و در حد توان یاریگر آنان باشند و هر فردی که از اوضاع مالی نامناسب‌تری برخوردار باشد، حمایت‌های این مسجد از او بیشتر است.

۳ زوج که بنای طلاق داشتند آشتی کردند

به دلیل آمار بالای طلاق در این منطقه، او در زمینه حل مشکلات خانوادگی ورود کرده و به صورت هفتگی در مسجد کلاس‌هایی برگزار می‌کند و علاوه بر این، دادگاه شهرستان نیز پرونده‌های طلاقی را که مربوط به این محله است، به این مسجد ارجاع می‌دهد. رضایی می‌گوید: «در مسجد گروهی متشکل از معتمدین محل برای ایجاد صلح و سازش میان این زوجین تشکیل شده که با صحبت و گفت‌وگو سعی می‌کنند اختلاف مابین آنان را رفع و میان‌شان صلح و سازش ایجاد کنند. در یک‌سالی که این‌ اقدام انجام شده از حدود سه مورد طلاق در محله جلوگیری شده است.»


برگزاری جلسه قرآن در خانه اهالی محله

برگزاری جلسات هفتگی قرآن در خانه اهالی

یکی از کارهایی که در سه روز آخر ماه مبارک رمضان در این مسجد انجام می‌شود، برگزاری اعتکاف ویژه نوجوانان است که برنامه‌های معنوی بسیار خوبی برای این مراسم عبادی تدارک دیده می‌شود که این‌کار هم با استقبال بی‌نظیر نوجوانان مواجه شده است. او همچنین جلسات هفتگی قرآن را در منازل اهالی محل پایه گذاری کرده تا پیوندی مستمر میان زندگی آنان و کلام خداوند برقرار کند.


ساخت سرویس بهداشتی برای نیازمندان

برگزاری دوشنبه‌های امام حسنی در مسجد

این امام محله علاوه بر این، گروه جهادی خدام الحسن را تشکیل داده که ۳۰ جوان محله، اعضای آن را تشکیل می‌دهند که هر هفته به همت این گروه، دوشنبه‌های امام حسنی برگزار می‌شود. در این برنامه غذا طبخ و درب منازل نیازمندان توزیع می‌شود. او می‌گوید: «افزون بر این، سبد کالا و گوشت گرم نیز تهیه و میان مستضعفان توزیع می‌شود که در چند ماه گذشته قریب به ۳۰ میلیون تومان گوشت تهیه و به خانوارهای نیازمند تحویل داده شده است.» یکی دیگر از اقدامات این گروه جهادی، ساخت سرویس بهداشتی برای نیازمندان محله بوده است که تاکنون حدود ۵ سرویس بهداشتی با اهتمام این گروه جهادی و بچه‌های متخصص محله در زمینه بنایی و برق کشی و لوله‌کشی برای خانواده‌های بی‌بضاعت ساخته شده است.

تربیت طلبه، معلم و قاضی از دل جوانان این مسجد

حجت الاسلام رضایی همچنین وقتی متوجه شد جوانان از معضلی به نام بیکاری رنج می‌برند برای کمک به اشتغال آنان کمر همت بست و چندین کلاس اشتغال‌زایی برای آنان برگزار کرد و از موفقین عرصه اقتصاد دعوت کرد تا راهکارهای درآمدزایی و تجارب ارزشمند خود را با جوانان به اشتراک بگذارند و افزون بر این بازدیدهایی از شهرک صنعتی کرمان را برای آنان برنامه‌ریزی کرد. این اقدامات او نتایج خوبی را به همراه داشت و موجب شد، خیلی از این جوانان به شغل‌های مختلف وارد شوند و حتی از جوانان این مسجد معلم، طلبه و قاضی تربیت شده است.


برگزاری یادواره شهدای شهرستان در مسجد

تکریم زوار امام رضا با ساخت استراحتگاهی برای آنان

امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی(ع)، برای خدمت رسانی به زائران امام رضا(ع) نیز اقداماتی را انجام داده و از آنجایی که منطقه آنان در مسیر زائران مشهد مقدس قرار دارد، استراحت این زائران در پارک و گوشه خیابان‌های شهر به دغدغه حاج آقا رضایی تبدیل شد و موجب شد که او به فکر ایجاد مجموعه‌ای درخور شأن زائران بیفتد که این مجموعه اکنون در حال ساخت است و ۱۰ میلیارد تومان برای تکمیل آن نیاز است که تاکنون دو میلیارد آن تأمین شده است. حجت‌الاسلام رضایی معتقد است تکمیل این پروژه علاوه بر خدمت‌رسانی به زائران امام رضا(ع)، به اقتصاد مسجد و اشتغال‌زایی جوانان شهر نیز کمک شایانی خواهد کرد. این مسجد در قالب هیأت، موکبی هم دارد که در طول سال و در مناسبت‌های مختلف به مردم خدمت‌رسانی می‌کند.

دختران بدحجابی که در مسجد ما چادری شدند

بخش خواهران این مسجد نیز فعال است و در ایامی که برخی از بانوان به دلیل القائات دشمن به کشف حجاب روی آوردند، واحد خواهران مسجد به گفت‌وگو با این بانوان پرداختند و توانستند برخی از دختران را چادری کنند و آنها را به اعضای پای کار مسجد تبدیل نمایند. اکنون با مجموع این اقدامات اثرگذار، مسجد تبلیغی حجت الاسلام رضایی جزو مساجد موفق شهر شناخته می‌شود که هم بخش بانوان و هم بخش آقایان آن فعال است و به فراخور زمان اقدامات مؤثری را انجام می‌دهند.


برگزاری دوره آموزشی سواد رسانه برای نوجوانان

تأمین مسکن جوانان نیازمند

حاج آقا رضایی حمایت از نمازگزاران مسجد به‌ویژه قشر جوان را در دستور کار خود قرار داده و با کمک خیرین برای ترغیب جوانان به ازدواج، منزلی را در اختیار گرفته تا آن دسته از جوانانی که نیاز مالی دارند و از وضعیت اقتصادی خوبی برخوردار نیستند بتوانند به مدت یکسال با هزینه کم و جزیی در این خانه ساکن شوند. اکنون حدود ۲ سال است که این خانه به بهره برداری رسیده و در اختیار جوانان نیازمند قرار داده شده است. او می‌گوید: «با کمک یکی از خیرین اجاره بهای منازل کسانی که چندین ماه عقب افتاده را تسویه می‌کنیم.»

مسجد امام حسن مجتبی(ع) با همت هیأت امنا حدود ۱۵ سال است که مؤسسه خیریه فاطمه زهرا(س) را تشکیل داده و با توزیع صندوق‌هایی میان اهالی محل و جمع آوری مبالغ آن، سالانه به تهیه کمک جهیزیه برای زوجین کم برخوردار اقدام می‌کند که هر سال بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان در این راستا هزینه می‌شود.

هرجوانی در این مسجد حق مشارکت و اظهارنظر دارد

این امام محله سعی کرده مسئولیتی برای هر یک از این جوانان در نظر بگیرد و در خصوص بازخوردی که از این‌کار گرفته می‌گوید: «به یکی از جوان‌ها گفتم منزل شما با مسجد ما فاصله زیادی دارد در حالی‌که سه مسجد سر راهت قرار دارد، چرا حضور در این مسجد را انتخاب کرده‌ای؟! در پاسخ گفت در این مسجد برای من ارزش قائل می شوند و وقتی پیشنهادی می‌دهم، روی پیشنهادم کار می‌شود و حتی در صورت امکان، طرحم اجرایی می‌شود که کمترین جایی این اتفاق رخ می‌دهد».

پایان پیام/

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *