رژیم صهیونیستی از حمله به جنین چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

رژیم صهیونیستی از حمله به جنین چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

کارشناسان تأکید دارند که رژیم صهیونیستی پس از اینکه اهداف خود در جنین را محقق کرد، دیگر کانون‌های مقاومت را هدف قرار خواهد داد و لذا کم تحرکی دیگر کانون‌های مقاومت در این مرحله را به ضرر مقاومت و به سود اشغالگران فلسطین می‌دانند.

رژیم صهیونیستی از حمله به جنین چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

فارس‌پلاس؛ احمدرضا روح‌الله زاد در یادداشتی نوشت: ارتش رژیم صهیونیستی از بامداد روز دوشنبه حملات همه جانبه زمینی و هوایی به اردوگاه آوارگان فلسطینی در جنین را آغاز کرده است. جنگی تمام عیار که بر اساس اظهارات مسؤولان صهیونیستی محدود بوده و نباید بیش از 3 روز طول بکشد.

مانند همیشه مجامع بین‌المللی و کشورها نسبت به این حملات اسرائیل که مطابق کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو (حقوق بشردوستانه) جنایت جنگی محسوب می‌شود، منفعل هستند و این امرخود، به نوعی مجوز برای هر جنایتی از سوی اسرائیل به شمار می‌آید.

اردوگاه جنین با مساحت محدود 373 هزار متر مربع در شهر و استان جنین قرار دارد. منطقه جنین در شمالی‌ترین نقطه کرانه باختری قرار دارد که از شرق به "دره رود اردن" و از شمال به "مرج بن عامر" منتهی می‌شود. در واقع این منطقه با مناطق اشغالی 1948 فلسطین هم مرز است که فاصله آن با مراکز مهم جمعیتی و صنعتی رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی حداکثر 12 کیلومتر است.

جمعیت جنین حدود 260 هزار نفر برآورد شده است که حدود 40 هزار نفر آن آوارگان ساکن اردوگاه هستند. حدود 42% جمعیت جنین زیر 18 سال سن دارند.

جنین در طول تاریخ فلسطین به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص ( تپه ماهورها و جنگلی بودن) همواره مهمترین کانون مقاومت ضد اشغالگران فرانسوی، انگلیسی و اسرائیلی بوده است.

اهداف حملات اخیر ارتش صهیونیستی به جنین را باید در چارچوب این موقعیت جغرافیایی ، تاریخی و کانونی آن جستجو کرد. رسیدن دامنه ناامنی به کرانه باختری رود اردن، یکی از چالش‌های پیچیده امنیتی است که دستگاه‌های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی با آن مواجه هستند."

رژیم صهیونیستی با محاصره غزه و فشار ترکیبی به لبنان از طریق هم‌پیمانان غربی و منطقه‌ای و حملات به سوریه تلاش داشت تا دستیابی مقاومت فلسطین در غزه و حزب‌الله لبنان به موشک و پهپاد و دیگر تجهیزات نظامی را محدود کند اما اکنون در کرانه شاهد حضور هر چند ابتدایی این نوع تسلیحات است.

طبق برآوردها بیش از 10 هزار رزمنده آموزش دیده در کرانه غربی حضور دارند و تجهیز شدن آنان به این تسلیحات پیشرفته در واقع به معنی محاصره کامل صهیونیست‌ها از سوی مقاومت است.

جنین، همواره "کانون الهامی مقاومت" و موجب انتقال و گسترش مقاومت به دیگر مناطق کرانه باختری بوده و نیز امکان سرایت این تجربه به مناطق اشغالی 1948 وجود دارد. لذا به نظر می‌رسد؛ صهیونیست‌ها در حملات اخیر اهداف زیر را دنبال می‌کنند:

حذف «زیرساخت‌های مقاومت» در جنین مانند کارگاه‌های تولید سلاح و بمب‌های دست ساز و انبارهای ذخیره‌سازی تجهیزات نظامی. خصوصا که اخیرا شاهد پرتاب راکت‌ها به سوی شهرک‌های صهیونیست‌نشین و نیز وجود برخی تسلیحات خاص ضدهوایی از این منطقه بودیم. شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی طی گزارشی اعلام کرد که ارتش این رژیم بیش از 300 بمب دست‌ساز را در یکی از کارگاه‌های جنین کشف کرده است که از پیش‌بینی‌های منابع اطلاعاتی و امنیتی این رژیم بسیار بیشتر بوده است. هرچند برخی رسانه‌های صهیونیستی اعلام کرده‌اند که هزاران کپسول انفجاری توسط نیروهای ضداطلاعات شاباک کشف شده است.

یائیر لاپید، نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی در این ارتباط توئیت کرده است: «این یک عملیات موجه علیه زیرساخت‌های تروریستی است که با داشتن اطلاعات، با کیفیت و دقیق انجام شده است.»

حذف «مغز افزار مقاومت» یعنی رهبران، فرماندهان و طراحان عملیات‌های مقاومتی که البته این امر قبلا به صورت ترورهای انفرادی صورت می‌گرفت که بعضا با توجه به موقعیت جغرافیایی خاص جنین برای صهیونیست ها همراه با هزینه بوده است. به نظر می‌رسد رژیم صهیونیستی با تغییر راهبرد در صدد آن است تا به صورت جمعی مغز افزارهای مقاومت را حذف کند.

حذف " نیروی انسانی مقاومت" با توجه به جمعیت جوان جنین، مقاومت، در مسیر" بسیج نیروی رزمی" اساسا با مشکل و مانعی روبرو نیست. لذا ارتش صهیونیستی در حملات اخیر تلاش دارد تا با قتل، تخریب خانه‌ها و شخم زدن اردوگاه با بمباران و تانک و بولدزر، اردوگاه را تخلیه کند که طبق برخی گزارش ها تاکنون بیش از 3 هزار نفر در نتیجه این حملات بی سرپناه شده اند.

حذف" نرم‌افزار مقاومت" کمیت و کیفیت عملیات‌های ضدصهیونیستی در دو ساله اخیر نشان‌دهنده آن است که مقاومت در جنین موفق شده در ابعاد دفاعی و تهاجمی، طرح‌های متنوعی را آماده کند که بعضا بیانگر خلاقیت و نوآوری و دستان پُرِ مقاومت است. لذا حذف این طرح ها نیز یکی از اهداف مهم ارتش صهیونیستی در حملات اخیر به شمار می‌آید.

نوع مدیریت این جنگ در ابعاد رسانه‌ای از سوی رژیم صهیونیستی، حاکی از آن است که این رژیم تلاش دارد از گسترش دامنه درگیری‌ها با ورود دیگر کانون‌های مقاومت، مانند غزه، نابلس، اریحا، طوباس و غیره جلوگیری کند. شبکه 12 اسرائیل از یک مسؤول صهیونیستی گزارش داد که "عملیات نظامی در جنین از نظر زمانی محدود است، زیرا هدف آن نیست که دیگر حوزه ها نیز وارد این درگیری شوند اما پس از این عملیات، جنین دیگر کانون مقاومت نخواهد بود".

کارشناسان تأکید دارند که اسرائیل پس از اینکه اهداف خود در جنین را محقق کرد، دیگر کانون‌های مقاومت را هدف قرار خواهد داد و لذا کم تحرکی دیگر کانون‌های مقاومت در این مرحله را به ضرر مقاومت و به سود اشغالگران فلسطین می‌دانند.

پایان پیام/ت

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *