چند می‌گیری جای من کنکور بدی؟

چند می‌گیری جای من کنکور بدی؟

تقلب کنکوری در ذهن بسیاری می‌تواند مصداق‌هایی مانند خرید و فروش سوالات یا همراه آوردن وسایل ارتباطی در جلسه امتحان داشته باشد اما به ذهن کمتر کسی رسیده که پای گریم برای جا زدن کسی به جای دیگری به کنکور باز شود.

چند می‌گیری جای من کنکور بدی؟

فارس پلاس؛ دیگر رسانه‌ها – ایرنا نوشت: شاید بخواهیم بگوییم که یک زمانی دانشگاه داشتیم اما اصلا کنکور وجود نداشت، باورش سخت خواهد بود اما باید باور کرد؛ یعنی از زمان تاسیس نخستین دانشگاه در ایران تا دهه ۴۰، ورود به دانشگاه براساس کنکور نبود و هر دانشگاهی با توجه به قوانین و معیارهای خودش آزمون و مصاحبه علمی برگزار می‌کرد و پذیرش این متخلفان از افراد بومی شهرستان ثلاث باباجانی نیستند، بلکه از شهرهای همجوارند که حوزه انتخابیه خود را ثلاث باباجانی انتخاب کرده بودند. این افراد به هوای کسب سهمیه ناچیز در نظر گرفته شده سازمان سنجش و با تصور اعمال سخت‌گیری کمتر بر حوزه‌های کنکور این منطقه زلزله‌زده، حوزه انتخابیه خود را به ثلاث باباجانی منتقل کرده بودند.

سال بعد یعنی ۹۹ هنگام برگزاری کنکور ناگهان سوالات در فضای مجازی دست به دست شد و موجی از نگرانی‌ را در میان خانواده‌هایی که فرزندان آنان سر جلسه کنکور بودند، به راه انداخت. اما ماجرا چه بود؟ «فاطمه زرین‌آمیزی» سخنگوی وقت سازمان سنجش آموزش کشور در همین خصوص با تایید این موضوع به ایسنا گفت که یکی از داوطلبان گروه آزمایشی هنر موفق به بردن گوشی همراه خود به جلسه آزمون شده و بخشی از سؤالات این آزمون را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده است. این داوطلب در بیمارستان طالقانی آزمون می‌داد که با سوءاستفاده از عوامل اجرایی و شرایط کرونایی خود توانسته بود بعد از پایان آزمون دروس عمومی از سؤالات عکس بگیرد و منتشر کند.

البته این پایان ماجرا نبود. روز بعد در حالی که هنوز ساعتی از شروع کنکور داوطلبان گروه علوم انسانی و گروه علوم ریاضی نگذشته بود، در فضای مجازی تصویر صفحات دفترچه‌های کنکور منتشر شد و برخی کانال‌ها مدعی شدند که سؤالات کنکور لو رفته است. زرین‌آمیزی در این خصوص نیز گفت که افرادی در استان‌های مختلف دستگیر شدند که بر اساس بررسی‌های به عمل آمده اصولا هدف این افراد از ارسال عکس، تقلب نبوده بلکه القای شبهه در آزمون بوده است.

قبل از کنکور ۱۴۰۰، تعدادی از کانال‌های تلگرامی مدعی شدند که سوالات کنکور می‌فروشند؛ عده‌ای دل به این کانال‌ها دادند و پول‌های هنگفتی هم هزینه کردند تا بلکه «یک شبه ره صد ساله طی کنند». هرچه که بود تقلب از طرف مسئولان وقت برگزاری تکذیب شد اما عده‌ای مدعی شدند که پرونده‌های شبهه‌دار بدون تعیین تکلیف رها شد.

در کنکور ۱۴۰۱ نیز بار دیگر شائبه تقلب پیش آمد، به این صورت که در آزمون تجربی برخی مدعی شدند کل سئوالات عمومی و اختصاصی کنکور تجربی در ساعت ۹:۴۹، یعنی چند دقیقه پس از توزیع دفترچه اختصاصی شماره ۲، روی یکی از کانال‌های تلگرامی قرار داده شده است. در این فایل دفترچه اختصاصی شماره ۳ که هنوز در آن زمان توزیع نشده بود نیز وجود داشته است.

چند می‌گیری کنکور بدی!

کانال‌های مجازی با نام‌هایی که کلیدواژه‌هایی مانند کنکور۱۴۰۲، تقلب کنکور و … در آن گنجانده شده در هفته‌های گذشته دست به دست می‌شد و معلوم نیست محتوایشان در چندین صفحه دیگر در فضای‌های مجازی وایرال شده تا عده‌ای بکوشند از این طریق در آزمون سراسری بدون زحمت کامیاب شوند و عده‌ای هم به نان و نوایی برسند؛ تقلب‌هایی که چندین سال گذشته نمودِ آن زیاد و زیادتر شده است تا آنجایی که خبرگزاری فارس به نقل از یک کارشناس رسانه نوشته «تقلب حدود هزار نفر در کنکور سال گذشته محرز شده اما به دلیل اینکه احراز تقلب این افراد زمان بر شد آنها اکنون دانشجو هستند».

در میان شیوه‌های جدید برخی باورناپذیر و بیشتر شبیه شوخی به نظر می‌رسند از جمله یک اسکرین شات در صفحه‌های مجازی دست به دست می‌شود و آن هم یک آگهی با این مضمون است: «سلام دنبال یکی می‌گردم. ۱)که دانشجوی رشته (پزشکی یا دارو یا هوشبری یا تکنسین اتاق عمل) باشه. ۲)ورودی سال ۹۸ باشه. ۳)تسلط عالی به دروس دبیرستان نظام جدید داشته باشه. ۴)ترجیحاً خانم. ۵) تهران باشند. قیمت توافقی ۲۰ تا ۴۰ میلیون. هر کی تمایل داشت به این آیدی پیام بده».

در جواب یک نفر پیام داده و متن مکالمه مجازی آن‌ها به این صورت است: «سلام من سراغ دارم …واسه چه کاری می‌خواین؟» در جواب: «می‌تونه به جای من کنکور شرکت کنه؟ گریمش می‌کنم که شبیه من بشه» پاسخ می‌دهد: «اگه فهمیدن چی؟» و در پاسخ بسیار جالب: «ببین تبصره مادشو خوندم»!

ما داریم با چنین سرعتی به کجا می‌رویم؟ عده‌ای حاضرند هر کاری انجام بدهند که بتوانند وارد دانشگاه شوند و جالب‌تر اینکه عده‌ای حاضر می‌شوند به خاطر پول چه کارهایی که انجام دهند و شاید این کار را خواهند کرد و حکایت همچنان باقی است …

پایان پیام/غ

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *