پاسخ مسؤولان به ابهام فروش صندلی‌های دانشگاه شریف

پاسخ مسؤولان به ابهام فروش صندلی‌های دانشگاه شریف

کلیپ‌هایی در فضای مجازی منتشر شده مبنی بر اینکه دانشگاه صنعتی شریف در کنکور سال 1401 در رشته مهندسی مکانیک بیشتر از ظرفیت تعیین شده سازمان سنجش، دانشجو پذیرش کرده است، این مسأله را از مسؤولان پیگیری کردیم.

پاسخ مسؤولان به ابهام فروش صندلی‌های دانشگاه شریف

گروه دانشگاه خبرگزاری فارس؛ به تازگی کلیپی در فضای مجازی پخش شده که مدعی فروش صندلی در دانشگاه صنعتی شریف است.

اما جریان این کلیپ چیست و این کلیپ چه می‌گوید؟

معمولا پس از اعلام نتایج آزمون سراسری و مشخص شدن مجاز یا غیرمجاز بودن داوطلبان برای انتخاب رشته، سازمان سنجش آموزش کشور در دفترچه‌ای میزان ظرفیت پذیرش هر دانشگاه در هر رشته و شرایط پذیرش را اعلام می‌کند تا داوطلبان براساس رتبه کنکور خود رشته موردنظرشان را انتخاب کنند.

در نگاهی به دفترچه منتشر شده سازمان سنجش آموزش کشور در کنکور سال ۱۴۰۱ و ظرفیت پذیرش دانشگاه صنعتی شریف در رشته مهندسی مکانیک متوجه می‌شویم که برای این دانشگاه ۹۰ نفر ظرفیت از سوی سازمان سنجش اعلام شده بود.

اما با اتمام زمان انتخاب رشته و اعلام نتایج نهایی، وقتی دانشگاه صنعتی شریف اسامی پذیرفته شدگان این رشته را اعلام می‌کند حدود ۱۲۵ نفر را در این رشته به عنوان دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف می‌بینیم، تفاوت ۳۵ نفره از کجاست؟

در این لینک تعداد و اسامی پذیرفته شدگان رشته مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۴۰۱ مشخص است، در این صفحات تعداد دانشجویان ۱۲۵ نفر هستند.

تصویر تعداد ظرفیت اعلامی در دفترچه انتخاب رشته سازمان سنجش هم در زیر می‌بینید:

حال سوال پیش می‌آید که تعداد اضافه شده به ظرفیت اعلامی از سوی سازمان سنجش از کجا آمده‌اند؟

آیا زمانی به عنوان تکمیل ظرفیت اعلام شده که دانشگاه شریف توانسته تعداد دیگری از داوطلبان را جذب کند؟

اگر قرار باشد دانشگاهی ظرفیتش را افزایش دهد باید این افزایش ظرفیت به سازمان سنجش اعلام شود، آیا این کار انجام شده است؟

برای دریافت پاسخ این سوالات با علیرضا کریمیان مشاور رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تماس گرفتیم، کریمیان گفت: بعید می‌دانم چنین اتفاقی رخ دهد که دانشگاه صنعتی شریف بیش از ظرفیت اعلامی سازمان سنجش، دانشجو در یک رشته پذیرش کند چرا که پذیرش دانشجو بدون طی مراحل آزمون و معرفی از سوی سازمان سنجش آموزش کشور امکان‌پذیر نیست.

وی اضافه کرد: از مسوولان دانشگاه سوال کنید اگر موردی بود ما در سازمان سنجش مسأله را پیگیری می‌کنیم.

از این رو به سراغ مسوولان دانشگاه صنعتی شریف رفتیم، محمدعلی کوچک‌زاده معاون آموزشی دانشگاه صنعتی شریف در این باره به خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، گفت: تعداد دانشجویان هر رشته برابر است با تعداد ظرفیت اعلامی سازمان سنجش به علاوه افرادی که ممکن است تغییر رشته داده باشند یا در پردیس‌های خودگردان پذیرفته شده باشند.

وی افزود: حتما در این احتساب تعداد دانشجویان و تعداد پذیرفته شدگان پردیس‌های خودگردان محاسبه نشده است چرا که در دفترچه سازمان سنجش تعداد ظرفیت پذیرش یک رشته جدای از ظرفیت پردیس‌های خودگردان لحاظ می‌شود.

به گزارش فارس، با نگاه به دفترچه انتخاب رشته سازمان سنجش متوجه می‌شویم تعداد ۲۵ نفر ظرفیت هم برای پردیس‌های خودگردان در نظر گرفته شده است.

تصویر دفترچه انتخاب رشته سازمان سنجش را در زیر می‌بینید:

خبرنگار فارس برای شفافیت موضوع پیگیر آمار بیشتری شد، مسؤولان دانشگاه شریف در پاسخ به درخواست فارس، با ارائه توضیحاتی درباره این موضوع، اعلام کردند: « در راهنمای انتخاب رشته آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ (گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی) در صفحه ۶۷ دو ردیف به شرح زیر مربوط به ظرفیت پذیرش در رشته مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف آمده است:

الف) دوره تحصیلی: روزانه، کد رشته محل: ۳۰۴۵۹، عنوان رشته: مهندسی مکانیک، ظرفیت پذیرش: ۹۰ نفر.

ب) دوره تحصیلی: پردیس خودگردان، کد رشته محل: ۳۰۴۶۹، عنوان رشته: مهندسی مکانیک، ظرفیت پذیرش: ۲۵نفر، توضیحات: محل تحصیل پردیس خودگردان در تهران.
بعد از معرفی پذیرفته‌شدگان به دانشگاه، تعدادی از مدال‌آوران المپیاد دانش‌آموزی نیز از طرف سازمان سنجش آموزش کشور برای ثبت‌نام به دانشگاه معرفی می‌شوند. تعداد این عزیزان برای ثبت‌نام در رشته مهندسی مکانیک در سال ۱۴۰۱ (۹) نفر بوده است.»
به گزارش فارس، طبق آمار ارایه شده از سوی دانشگاه شریف تکلیف ۳۵ نفری که در فیلم به آن اشاره شده است، کاملا مشخص شده، ۲۴ نفر مجموع پردیس اصلی + پردیس خودگردان + المپیادی‌ها و یک نفر هم نقل و انتقالات.

پایان پیام/

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *