خبرخوب| ماجرای صدور مجوز برای زنان جزیره
امروز قرار است مهمان خانه یک خیر اردبیلی شویم آن هم در روزی که بازماندگان وصیت نامه را باز می کنند، بعد از توقف کوتاهی در اردبیل میزنیم به دل دریا و مهمان جزیره هنگام میشویم. بعد از آن هم با یک نوبرانه خودمان را میرسانیم به خانه معلولان قطع نخاعی و ایستگاه آخر هم ایستگاه فولاد است!
گروه خبرخوب: بعد از یک سالی که صبح اول وقت با بسته خبرخوب روزانه شرفیاب حضور میشویم عادت کردید به خوب دیدن و درست دیدن؟ اصلاً در این مدت تلاشی کردید تا نگاهتان را به اطراف تغییر دهید؟ جوابتان هرچه باشد، ما بر سر عهدمان هستیم و هر روز میآییم با روایتی متفاوت از روزمرههای یک زندگی معمولی در کشورمان ایران. امروز اول کار مهمان خانه یک خیر اردبیلی میشویم آن هم در روزی که قرار است بازماندگان وصیت نامه را باز کنند، از اردبیل دستتان را میگیریم و میزنیم به دل دریا و به اندازه چند خط، مهمان صفای وجود زنان جزیره هنگام استان هرمزگان میشویم. بعد از آن هم با یک نوبرانه خودمان را میرسانیم به خانه معلولان قطع نخاعی و ایستگاه آخر هم ایستگاه فولاد است!
*روایت وصیت نامه خیر اردبیلی!
بابا به مادر نشانی وصیت نامه را گفته بود و سپرده بود سرم را که زمین گذاشتم وقتی مراسم کفن و دفن تمام شد و سرتان خلوت شد، دور هم بنشینید و وصیت نامه را باز کنید و بخوانید. بعد از مراسم هفتم بود که خانه خلوت شد و مادر دلش در تب و تاب بود که شوهر اهل دلش که در زمان حیات خیرش به خیلیها رسیده بود برای بعد از مرگش چه وصیتی کرده بود. مادر، بچهها را دور هم جمع کرد. وصیت نامه را باز کردند. یکی از بندهای مهم وصیت نامه پدر، این بود که بچهها از ماترک به جا مانده و نقدینگی حساب بانکی، ۲۵ زندانی جرائم غیر عمد را آزاد کنند. بچهها میدانستند پدرشان بعد از مرگش هم قرار است دلی را شاد کند، خانوادهای را از مهلکه نجات دهد اما فکرش را هم نمیکردند که خیرش به زندانیان هم برسد.
فردای آن روز پسر خانواده با این خبر خوش و وصیت نامه پدر به ستاد دیه استان اردبیل رفت و موضوع آزادی زندانیان واجد شرایط را مطرح کرد و اینطور شد که در اولین روزهای ماه عزای اباعبدالله (ع) شادی و امید آغوشش را به روی ۲۵ خانواده چشم به راه باز کرد و سوی چراغ ۲۵ خانه با حضور سرپرستان خانواری که در بینشان هم زن بود هم مرد جانی تازه گرفت. تا باد چنین بادا..
* زنان در جزیره هنگام چه میکنند؟
شیرزنی هستند برای خودشان. یا نان آور خانوادهاند و سرپرست خانوار یا کمک حال همسر در گذران زندگی. از زنان جزیره هنگام استان هرمزگان می گوییم که صبح خروس خوان موتور قایق را روشن میکنند و میزنند به دل آب برای به دست آوردن یک لقمه نان حلال و قلاب ماهی را میاندازند داخل آب به این امید که وقتی خورشید درست بیاید وسط آسمان با دست پر از دل دریا به ساحل برگردند.
شغل این زنان صیادی است. سالهاست بدون ترس و واهمه از خطرات، به دل دریا میزنند تا کمیت زندگیشان لنگ نماند اما نه مجوزی از سازمان بنادر داشتند نه بیمهای. قسمت خوب ماجرا اینجاست که همین دیروز خبر رسید برای اولین بار مجوز صیادی برای زنان ماهیگیر این جزیره با حمایت مسئولان استان صادر شد و زنان صیاد میتوانند با مجوز صید پس از چند دهه به صورت قانونی کار کنند و از مزایای صیادان برخوردار شوند. به گفته مدیر کل شیلات هرمزگان، مجوز صیادی برای ۲۸ زن ماهیگیر جزیره هنگام صادر شد. این مجوزها مزایایی از جمله دریافت سوخت یارانهای و قرار گرفتن تحت پوشش بیمه دارد.
ربات نیم تنه با نام اکسپو تعبیر رویای راه رفتن برای معلولان قطع نخاعی
*ربات نیم تنه خدمت شما!
اگر دور و برتان دوست و آشنای معلول قطع نخاعی داشته باشید می دانید نهایت آرزوی این عزیزان این است که یک روز بتوانند روی پای خودشان راه بروند و رها شوند از این ارابه چهارچرخ آهنی. حالا یک شرکت دانش بنیان با استفاده از توان داخلی محققان جوان به این رویای دیر و دور معلولان قطع نخاعی جامه عمل پوشانده و پای ربات نیم تنه را به زندگی این افراد باز کرده تا بتوانند با کمک یک ربات بلند شوند و راه بروند مثل من و شما.
مهندسان ایرانی با عرضه این ربات پوشیدنی نام خود را جزو اولین تولیدکنندههای این دستگاه در خاورمیانه ثبت کردند. این ربات نیم تنه نامش اکسپو است. معلولان با استفاده از آن میتوانند تا یک ساعت و نیم راه بروند. به این صورت که باید روی صندلی مخصوص که ربات روی آن قرار دارد بنشینند و با بستن بندهای ربات به پای خود بایستند و راه بروند. اکسپو خان مخصوص افرادی است که ضایعه نخاعی، ضعف عضلانی یا اختلال حرکتی در پایین تنه دارند.
نمایی از کارخانه تولید فولاد
* این بار پای فولاد در میان است
آخرین خبرخوب امروز از جنس فولاد است. بر اساس آمار انجمن جهانی فولاد، ایران باز هم رتبه اول رشد تولید فولاد در میان ۱۰ کشور برتر تولیدکننده این محصول را به خودش اختصاص داده و علاوه بر این، از جایگاه دهم تولیدکننده فولاد دنیا به جایگاه هفتم رسیده است. این موفقیت در حالی است که در سال ۱۴۰۰ قطعی برق در بخش خانگی و صنعت بیداد میکرد اما در دو سال گذشته علاوه بر تأمین برق برای جلوگیری از خاموشی در بخش خانگی، جهش تولید در بخش صنعت کشور هم انجام شده و نمونهاش همین رشد برق آسای تولید فولاد در ایران.
*اولین کلمهای که به زبان امام حسین (ع) جاری شد
از امام باقر علیه السلام روایت میکنند که در دوره کودکی، امام حسین (ع) کمی دیر زبان به سخن گفتن باز کرد و این نگرانی به وجود آمده بود که مبادا حضرت از نعمت حرف زدن محروم باشد؛ تا اینکه روزی امام حسین به همراه پیامبر (ص) به مسجد آمد و در نماز جماعت شرکت کرد. وقتی پیامبر (ص) شروع به نماز کردند و تکبیر نماز را گفتند، امام حسین هم تکبیر گفتند. این اوّلین سخنی بود که از زمان تولد از زبان آن حضرت شنیده شد. یعنی اوّلین کلمهای که اباعبدالله (ع) برزبان آوردند نام جلاله «الله اکبر» بود. وقتی پیامبر (ص) صدای تکبیر امام حسین علیه السلام را شنیدند دوباره تکبیر گفتند و باز امام حسین (ع) آن را تکرار کردند. اینطورشد که امام حسین (ع) لب به سخن باز کرد و هر کاری که کرد و هر قدمی که در زندگانی پر از برکتشان برداشت جز برای رضای خدا نبود.
*خوشخبر باشید!
و اما سخن پایانی، خبرهای خوبتان را در قالب دلخواه خود (عکس، متن، فیلم، صوت و…) تولید کنید و آن را با هشتگ #خبر_خوب در شبکههای اجتماعی منتشر کنید تا هم دیگران را در حال خوش خودتان شریک کنید و هم ما بتوانیم اخبار شما را بازنشر کنیم. اگر هم تمایل داشتید در هر یک از شبکههای اجتماعی که فعال هستید، خبرتان را از طریق اکانت khabar_khoub_iran@ یا شماره تلفن ۰۹۳۳۰۸۲۶۳۱۲ برای ما بفرستید. در این جشنواره فرقی نمیکند در ایتا و بله و روبیکا و گپ باشید یا در تلگرام و اینستاگرام و توئیتر و واتساپ؛ مهم این است که سهمی در حال خوش اطرافیانتان داشته باشید.
منتظر خبرهای خوب شما هستیم. خوشخبر باشید.
پایان پیام/