خط‌ مشی دموکرات‌ها برای پیروزی در انتخابات 2024

خط‌ مشی دموکرات‌ها برای پیروزی در انتخابات 2024

رئیس‌جمهور آمریکا بر روی آرای سلبی شهروندان آمریکایی و ترس آنها از بازگشت ترامپ حساب ویژه‌ای باز کرده است. دموکرات‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره در سال 2022 میلادی این خط‌مشی را امتحان کردند و با استناد به نفرت برخی رأی‌دهندگان مستقل و حتی برخی جمهوری خواهان سنتی از ترامپ توانستند کرسی‌های سنا را تصاحب کنند.

فارس‌پلاس؛ حنیف غفاری در یادداشتی نوشت: جو بایدن و دونالد ترامپ، دو نامزدی هستند که در نظرسنجی‌های عمومی و ایالتی مقبولیت بالایی ندارند، اما بر هم کنش آرای سلبی آنها نسبت به یکدیگر می تواند نتیجه ماراتن انتخابات ریاست جمهوری 2024 میلادی را رقم بزند.
در آخرین نظرسنجی‌های انجام شده، میزان نفرت عمومی از ترامپ حدود 64 درصد و برای بایدن 55 درصد بوده است. به عبارت بهتر، اکثریت نسبی شهروندان آمریکایی نسبت به حضور هر دوی این سیاستمداران در رأس معادلات سیاسی و اجرایی کشورشان ناراضی هستند.

با وجود این، به نظر می‌آید اراده صاحبان پنهان و آشکار قدرت در هر دو حزب سنتی آمریکا تکرار دوگانه ترامپ-بایدن است. البته در صورت محکومیت قطعی ترامپ در پرونده حمله ششم ژانویه 2021 میلادی به کنگره آمریکا و تقلب واضح در ایالت جورجیا، این معادله می‌تواند دستخوش تغییراتی شود.
با فرض حضور ترامپ در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری آتی، بایدن بر روی آرای سلبی شهروندان آمریکایی و ترس آنها از بازگشت ترامپ حساب ویژه ای باز کرده است.

دموکرات‌ها در انتخابات میان دوره‌ای کنگره در سال 2022 میلادی این فرمول را امتحان کردند و با استناد به نفرت برخی رأی دهندگان مستقل و حتی برخی جمهوری خواهان سنتی از ترامپ توانستند کرسی‌های سنا را در پنسیلوانیا و آریزونا (دو ایالت حساس که نقش مهمی در تعیین نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ایفا می کنند) تصاحب کنند.
بایدن از زمان حضور خود در کاخ سفید، نه تنها عملکرد موفقی در حوزه‌های گوناگون اقتصادی و اجتماعی نداشت، بلکه در حوزه سیاست خارجی نیز مولد بحران‌های پرهزینه و پایداری به زیان شهروندان آمریکایی بود. جنگ اوکراین به ورطه فرسایش غیر قابل پیش‌بینی افتاده و بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای نیز به معمایی چندلایه مبدل شده است. در چنین شرایطی بایدن نمی‌تواند از خود به عنوان رئیس جمهوری موفق یاد کند.
با این اوصاف، محدودسازی دامنه و قدرت انتخاب شهروندان آمریکایی در ساختار دوحزبی و کالج الکترال، جایی برای انتخاب عادلانه و آگاهانه در این کشور باقی نگذاشته است. نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال آینده در آمریکا هر چه باشد، مصداقی از حرکت رو به جلوی این کشور نیست و بالعکس، نشان‌دهنده عقب گرد بیشتر و عمیق تر واشنگتن نسبت به مقولاتی مانند دموکراسی و مشارکت عمومی خواهد بود.

دوگانه سازی بر مبنای مؤلفه نفرت عمومی از نامزد انتخاباتی (ترامپ یا بایدن) بر همین اساس از سوی رسانه‌ها و جریان‌های تبلیغاتی وابسته به دو حزب دموکرات و جمهوری خواه طراحی و در حال اجراست. این روند در برگزاری انتخابات درون حزبی جمهوری خواهان نیز قابل مشاهده بود و در ماه‌ها و هفته‌های منتهی به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نوامبر 2024 میلادی به اوج خود خواهد رسید.
در چنین شرایطی تلاش جریان‌های قدرت در آمریکا برای وارونه‌نمایی صحنه انتخاباتی این کشور به وسیله القای نوعی مشارکت فعال در انتخابات آتی نمی‌تواند مانع از تمرکز افکارعمومی دنیا بر آسیب‌ها و شکاف‌های ترمیم‌ناپذیر جاری در لیبرال دموکراسی ادعایی نظام سرمایه‌داری شود.

پایان پیام/ت

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *