خدمت تحصیلکردهها به زوار اربعین امام حسین (ع)+عکس
کوچک و بزرگ، مدیر و کارگر، بیسواد و باسواد دیگر اینجا معنایی ندارد. همه با یک هدف جمع شدهاند و آن لباس نوکری ارباب است که به تن کردهاند. یکی از آنها تلفن همراهش را فروخته تا خرج زائران اباعبدالله کند.
خبرگزاری فارس ـ گروه حج و زیارت ـ مریم سادات آجودانی: اینجا دیگر پزشک، مدیر، کارگر، باسواد و بیسواد فرقی ندارد. همه با یک هدف کنار هم جمع شدند و به زائران امام حسین خدمت میکنند. همه لباس نوکری ارباب به تن دارند و به آن افتخار میکنند.
وقتی میزبانهای اربعین حاضر نیستند از نوکری ارباب دست بردارند
در هر گوشه از مسیر پیادهروی اربعین که نگاه کنی، افراد با هر سمت و جایگاهی برای خدمت آمدهاند. هر کدام عشق به حسین علیهالسلام را دلیل حضورشان میدانند و حاضر نیستند از این نوکری دست بردارند.
شیخ سلمان با خانواده در حوالی کربلا موکبی دارد. در این موکب بانوان نان میپزند و سایر افراد فلافل آماده میکنند. کودکان هم ساندویچها را آماده و در اختیار زائران قرار میدهند. البته خدمات درمانی هم در این موکب برای زائران ارائه میشود.
پزشکی که در موکب به زوار اربعین خدمت میکند
شیخ سلمان پزشک اطفال است و فرزندانش هم حقوقدان. اما آنها در لباس خادمی ارباب حال وهوای دیگری دارند. او میگوید: وقتی در موکب به زائران امام حسین علیهالسلام خدمت میکنم، قلبم آرام میگیرد و کل سال را منتظر این روزها هستم. اصلا برکت کارم را از اربعین میگیرم.
اینجاست که عشق به سیدالشهدا علیهالسلام معنا پیدا میکند و اینکه یکی با هر جایگاهی خود را نوکر اباعبدالله میداند و از هر چه دارد، برای ارباب و زائرانش کم نمیگذارد. برخی از مردم عراق هم با وجود اینکه درآمد چندانی ندارند، در طول سال صرفهجویی میکنند تا در ایام اربعین بتوانند خدمتی به زائران داشته باشند.
یکی از موکبداران عراقی میگوید: خانواده هر ماه مبلغی را برای ایام اربعین کنار میگذارند و معتقدند که هرچه برای اربعین کنار بگذارند، سرمایهگذاری است و هر چه بیشتر در این مسیر خرج کنی، بیشتر دریافت خواهی کرد.
پذیرایی اربعین به سبک عراقیها
این نگاه همه میزبانان اربعین است. عراقیها که دل در گروی عشق به امام حسین علیهالسلام دارند، با چشمانی پر از اشک از تلاش برای میزبانی از زائران اربعین میگویند. آنها با همه وجود برای میزبانی از زائران اربعین تلاش میکنند.
موکبهای زیادی راهاندازی شده و عراقیها برای پذیرایی از زائران به آنها التماس میکنند. یکی جلوی راه زائران را میگیرد و آنها را دعوت به حضور در موکب و پذیرایی میکند و دیگری لیوان به دستت میدهد تا برایت نوشیدنی بریزد. کاری که در هیچ جای دنیا سابقه نداشته و ندارد.
قلکهایی که عاقبت بخیر میشوند
کودکان آنها هم قلکهای خود را برای اربعین میشکنند و دوست دارند حتی به اندازه کوچکی هم شده در پذیرایی از زائران سهیم باشند. آنها در کنار پذیرایی بیمنت از زائران، سعی در تمیز کردن مسیر هم داشته و تجلی عشق به امام حسین علیهالسلام را به تصویر میکشند.
در موکبی که شست و شوی لباس زائران صورت میگیرد، جوانی با کیسهای ایستاده و مشغول آمادهکردن لباس زائران است. نامش امیر است. دوستانش میگویند: اون قبلا نابینا بوده که در حرم امام حسین علیهالسلام شفا گرفته و هر سال در مسیر پیادهروی اربعین با زائران خدمت میکند. او همه زندگی خود را وقف زائران اربعین کرده است؛ به طوری که حتی امسال تلفن همراه خود را فروخته تا وسایل مورد نیاز برای زائران را فراهم کند.
خانهای که ایام اربعین موکب میشود
پیرزنی هم که تکه نانی در دست دارد، میگوید: من زندگی خود را از امام حسین علیهالسلام دارم. برای همین هم اربعین خود و خانوادهام وقف خدمت به زائران حسینی هستیم. گاهی لباس زائران را شسته و اتو میکنیم و گاهی غذا پخته و توزیع میکنیم. خانه محقری هم در نجف داریم که آن هم در ایام اربعین موکبی برای استراحت زوار سیدالشهدا میشود.
حالا تصاویری ببینید از نوکری به عشق امام حسین علیهالسلام را برای زائران پیادهروی اربعین مشاهده کنید:
فیلمهایی هم در این باره ببینید:
پایان پیام/