معنای زندگی در روایتی از امام عسکری (ع)
امروزشهر مدینه به شادباش میلاد مولودی مبارک آذین است. مولودی که آمد تا پدر فرزندی باشد که ذخیره خداوند بر روی زمین و یگانه منجی عالم است؛ همان که این روزها زن، مرد، پیر و جوان در گوشهوکنار این کره خاکی از عمق جان صدایش میزنند.
گروه زندگی_ هانیه ناصری: این روزها که بساط ظلم و ستم در دنیا برپاست و طنین آوای مظلومیت زنان و کودکان بی پناه به گوش عالم می رسد امید آمدن منجی موعود هم بیش از پیش در دلها زنده شده است. با تبریک سالروزمیلاد امام عسکری (ع) بر فرزند خلفش مهدی موعود(عج)، دست بر دامان پر مهر پدر دخیل ببندیم و ظهور و آمدن دردانه اش را عیدی بگیریم.
سامرا در سالروز میلاد امام یازدهم میزبان فرزند خلف اوست
*نقش یک بانو، شاخصه ای در دوران امام حیات و امامت یک معصوم
هشتم ربیعالثانی 232 هجری قمری، در شهر مدینه متولد شد. خیلی جوان بود که به امامت رسید. امامتی که ۶ سال بیشتر طول نکشید. آنهم در چه دورانی؟ حجتالاسلام «محمد برمایی» کارشناس امور دینی میگوید:« از اسم امام عسکری(ع) پیداست که دوران زندگی ایشان دوران سختی بوده است. ایشان در طول زندگی و مخصوصاً دوران امامتشان حضور در زندانهای متفاوتی را درک کردند. هر چه آدم ناجور در خلفای عباسی بود در مجاورت امام یازدهم بودند و ایشان حضور در کنار آنها را تجربه کردند. اما نکته بسیار ارزشمند در دوران امامت ایشان حضور مادری بود که یکی از نجیبترین و بانو ترین بانوان زمان خودشان بودند. شهید مطهّری درباره شخصیّت والای این بانوی اندیشمند، می گوید: «… تنها «جدّه(مادربزرگ امام عصر) بودن» سبب شهرتش نشد، مقامی دارد، عظمتی دارد، جلالتی دارد، شخصیّتی دارد که… بعد از امام عسکری (ع) «مَفْزَعُ الشّیعه» بود؛ یعنی اینکه ملجا و پناه شیعه، این بزرگوار بود.این قدر زن باجلالت و با کمالی بوده است که «شیعه» هر مشکلی برایش پیش میآمد، به ایشان عرضه میداشت. شیخ صدوق :« این نهایت شرف، جلال، فضل و کرامت است که وی واسطه میان امام مهدی عجل الله تعالی فرجه شریف و امت بوده و شایستگی حفظ اسرار امامت و وصیت را داشته است»
حجتالاسلام «محمد برمایی» از سیره و کلام معصوم (ع) می گوید
مطالعه کتاب «انسان ۲۵۰ ساله» هندسه ذهنی افراد را از تاریخ شیعه و اهلبیت کامل میکند
* شیعه در دوران امام یازدهم تعریف ویژه ای دارد
حجت الاسلام «برمایی» با اشاره به اینکه از زمان امام هادی (ع) به بعد، شخصی باید امامت کند که امام بعد از خودش غایب است، می گوید:« چنین فردی باید یک بستر جدیدی از تشکیلات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را در امر شیعه و شیعهگری ایجاد کند. برای همین اگر به کتابهای روایت مراجعه کنید تعریف شیعه در دوران امام حسن عسکری(ع) یک تعریف خاصی است. اینکه شیعه کیست و دقیقاً چهجور آدمی است؟
برای همین آن عصر ساختار تشکیلاتی خاصی را می طلبید و باید رسم، ذهن و باورهای شیعیان را آماده پذیرش غیبت می کردند. پس تشکیلاتی عظیم از وکلا در سرتاسر جهان اسلام به راه انداختند، یک تشکیلات شتابدهنده برای دینداری مردم آن هم بدون حضور امام. یعنی افراد صالح و مؤمن که از جانب امام در سرتاسر دنیا وکیل و بهصورت شبکهای به هم وصل هستند؛ هم بهلحاظ مالی و هم رویکردهای سیاسی و اجتماعی.»
وی با بیان اینکه زندگی معصوم(ع) سراسر مجاهدت و حرکت علیه ظلم، بیداد، جهل و نادانی است و در زمان امام یازدهم تمام این امور در دوران خفقان خلفای ظالم عباسی صورت گرفته است آن را یک معجزه و یک فرم مدیریتی و سیاسی عجیبوغریب معرفی می کند. «برمایی» به مطالعه کتاب «انسان ۲۵۰ ساله» تأکید میکند و معتقد است هندسه ذهنی افراد را از تاریخ شیعه و اهلبیت کامل میکند.
* معنای زندگی در روایتی از امام عسگری (ع)
حجتالاسلام «برمایی» با ذکر روایتی از امام حسن عسکری (ع) میگوید:«ایشان میفرمایند بهتر از زندگی آن چیزی است که هرگاه آن را از دست میدهی، از زندگی بیزار شوی و بدتر از مرگ آن چیزی است که هر بار بدان گرفتار آیی آرزوی مرگ کنی.» وی در ادامه با ذکر مثال می گوید:« صبح که از خواب بیدار میشویم یک غم و غصههایی داریم، اما وجود نعمتهایی مثل سلامتی و امنیت از خود زندگی مهمتر است. همین الان در جامعهای که داریم ممکن است به عدهای بگوییم خدا را شکر کن، بگوید برای چه چیزی شکر کنم؟! درست است! ممکن است مستأجر باشد و رنج پول پیش خانه را داشته باشد، اما بههمین آدم هم میشود گفت بهتر از زندگیات را پیدا کن. زیرا اگر نگاه به سلامتی و نعماتی امثال آن کند متوجه می شود که این چیزها میتوانند بهتر از زندگی باشند.»
تمام دنیا در انتظار آمدن منجی موعود برای صلح و آرامشی بی پایان
*بروید دنبال بهتر از زندگیتان بگردید!
«می گویند بدتر از مرگ چیست؟ انسان چه زمانی آرزوی مرگ میکند؟… خدا نکند که آدمیزاد قبلاز فرا رسیدن زمان مرگ، آن را آرزو کند پس بروید دنبال بهتر از زندگیتان بگردید.» این کارشناس دین و خانواده راه و تکنیک دور کردن این افکار را درس گرفتن از کلام امام معصوم (ع) می داند و با اشاره به مسئله این روزهای فلسطین با ذکر کلامی از امیر المؤمنین (ع) میگوید:« رنج، مصیبت، غم، غصه و همه اینها باقی نمیماند مگر اینکه تو باقی بمانی.» یعنی اگر تو از دست بروی دنیا چه فایدهای دارد؟ مثل مردم فلسطین که بین رنج و سختی و آتش ماندهاند تا فلسطین بماند و این یعنی ایستادن در برابر تمام استراتژی هایی که انجام می شود تا آنها میدان را خالی کنند اما اینها سر جایشان ایستادهاند و این برایشان بهتر از زندگی است و این همان مقاومت است و با این نگاه دیگر خیلی از بدبختیها بدبختی نیست.»
گاهی بدتر از مرگ این است که ما بنشینیم و یک حقی را ببینیم و در موردش هیچ علامت انسانی نداشته باشیم
*بهتر از زندگیات را غنیمت بدان و مانع از بدتر از مرگ شو
برمایی به مسئله امروز دنیا اشاره می کند و می گوید:« در این روزها نمیشود غصه بی مادر شدن دختری در غزه را ببینیم و رنجی در قلبمان اتفاق نیفتد… قطعاً این رنج مقدس است. وقتی این روزها تظاهراتی را که در دنیا اتفاق میافتد می بینم خدا را شکر میکنم که در دنیا هنوز انسانهای آزاده وجود دارند زیرا طبق فرمایش پیامبر گرامی اسلام (ص) که اگر ظلمی ایجاد شود و آدمی هیچ واکنشی نشان ندهد دامان همه را میگیرد. یعنی چه کسی که الان در فلسطین است، چه کسی که اینجاست و اقدامی نمیکند، چه کسانی که تنها تحلیل میکنند و قدمی برنمیدارند و حتی کسانی که تمایل به حضور برای نبرد دارند.» وی در پایان با تأکید بر اهمیت ویژه امنیت، سلامتی و بسیاری از نعمات الهی در زندگی میگوید:« ممکن است با خیلی از مسائل مملکت مشکل داشته باشید و نگاه سیاسی و اجتماعی متفاوت باشد، اما نمیشود نگاه فطری و انسانی ما انسانها آنقدر متفاوت باشد. گاهی بدتر از مرگ این است که ما بنشینیم و یک حقی را ببینیم و در موردش هیچ علامت انسانی نداشته باشیم که طبق حدیث پیغمبر گرامی اسلام قطعاً در این شرایط خشک و تر با هم خواهند سوخت.»
پایان پیام/