BBC دنبال رونق تعاملات بانکی ایران است؟!
حامیان FATF ادعا میکنند که در صورت عدم اجرای دستورات FATF تعاملات ایران با خارج از کشور و از جمله مبادلات بانکی با کشورهای دوست به صفر خواهد رسید. اما سوالی که پیش میآید این است که آیا BBC بهدنبال رونق تعاملات بانکی ایران با پیوستن به FATF است؟
فارس پلاس؛ خط ویژه – خط ویژه، رصدی است روزانه از لابهلای روزنامههای داخلی و عملیات رسانهای پایگاههای خبری رسانههای ضد انقلاب، در این رصد برآنیم که بتوانیم خطوط مشترک میان بعضی از رسانههای داخلی و ضد انقلاب را بررسی و تحلیل کنیم.
*******
BBC دنبال رونق تعاملات بانکی ایران است؟!
موضوع FATF همچنان در صدر سوژه های رسانه های منتسب به جریان غربگرا وجود دارد. در همین رابطه روزنامه سازندگی در شماره امروز در مطلبی با عنوان «گره کور اف ای تی اف» نوشت:«ایران در لیست سیاه ماند.»
روزنامه اعتماد نیز در مطلبی با عنوان «تکذیب خروج FATF از دستور مجمع» نوشت:«نپیوستن ایران به FATF فقط از زاویه اقتصادی، مالی و بانکی نیست. الان به دلیل اینکه عضو FATF نیستیم، بسیاری از شرکتها و موسسات مالی دنیا و حتی دولتهایی که مایل هستند با ایران همکاری رسمی و آشکار داشته باشند، با مشکل مواجه میشوند. در نتیجه باید روشهای دور زدن تحریمها یا مخفیکاری ناشی از FATF را در پیش بگیرند که این امر هزینههای سنگینی بر مردم و کشور ما تحمیل کرده است.»
نکته قابل توجه اینجاست که همین خط خبری از سوی رسانه های معاند و از جمله بی بی سی فارسی دنبال می شود.
بی بی فارسی در همین رابطه در مطلبی نوشت:«موانعی که تا امروز بر سر راه توسعه اقتصادی ایران قرار داشته (نظیر تحریمها، انزوای مالی یا فهرست سیاه FATF)، برای بهرهبرداری اقتصادی ایران از عضویتش در شانگهای مشکلساز خواهند بود.»
«خوان زاراته» معاون سابق مدیریت مبارزه با تروریسم و جرائم مالی در وزارت خزانهداری آمریکا چندی پیش گفته بود:«برای قرار دادن ایران در تنگنا و سختتر کردن شرایط برای این کشور، به حضور کامل FATF نیاز است. برای اینکه ایران از نظام مالی منزوی شود، لازم استFATF برای تایید قضاوتهایی پیرامون نظام مالی ضد پولشویی و مبارزه با تروریسم مداخله کند.»
حامیان FATF ادعا میکنند که در صورت عدم اجرای دستورات FATF تعاملات ایران با خارج از کشور و از جمله مبادلات بانکی با کشورهای دوست به صفر خواهد رسید! این در حالی است که بدترین شرایطی که FATF میتواند برای یک کشور به وجود آورد، «اقدام متقابل» است که از آن تحت عنوان لیست سیاه یاد میشود. در یادداشت تفسیری توصیه شماره ۱۹ این نهاد، مصادیقی از اقدامات متقابل علیه کشورهای هدف ذکر شده است. مطابق این یادداشت تفسیری، نهایت فشاری که «اقدام متقابل» میتواند بر کشور هدف وارد کند، افزایش مراقبت کشورهای دیگر درباره آن است و نه قطع همکاری.
پیش از این ایران در حدفاصل سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۵ در لیست سیاه FATF بوده است و از سال ۱۳۹۵ به مدت محدودی از این لیست تعلیق شد. سؤال مهمی که مدعیان «قطع کامل همکاری» باید به آن پاسخ دهند این است که در این ۷ سالی که ایران در لیست سیاه FATF قرار داشت، همکاریهای مالی ایران با کشورهای دیگر کاملا قطع بود؟ تبادلات وسیع مالی ایران با کشورهای مختلف از جمله روسیه و چین در این دوران، نشان میدهد که وجود ایران در لیست سیاه FATF، منجر به قطع همکاریهای مالی و بانکی با کشورهای دیگر نشده است.
از سوی دیگر دولت سیزدهم نیز توفیقات زیادی در سیاست خارجی و دیپلماسی اقتصادی داشته است. نکته قابل توجه اینجاست که این توفیقات همگی بدون برحام و FATF بوده است.
پایان پیام/.