ظرفیتهای استفاده نشده سازمان همکاری اسلامی
بیشک سازمانی که نزدیک به ۶۰ عضو دارد و گستره وسیعی از جهان را در برمیگیرد و اساساً فلسفه شکلگیریاش در ۵۴ سال قبل، همین مسأله فلسطین و اشغال آن بوده، آن قدر توان و ظرفیت دارد که جلوی خونریزی یک رژیم کوچک را بگیرد اما تا امروز از این ظرفیت، آن طور که باید استفاده نشده است.
فارسپلاس؛ نرگس چهارده چریک در یادداشتی نوشت: مارس سال ۲۰۰۴ وقتی رژیم صهیونیستی تصمیم به ترور شهید شیخ «احمد یاسین» رهبر و بنیانگذار حماس گرفت، آمریکاییها ابتدا مخالفت کرده و از تبعات ترور شیخ که شخصیتی دینی و شناخته شده در جهان اسلام بود نگران بودند اما آریل شارون نخست وزیر وقت اسرائیل به آنها اطمینان خاطر داد جهان اسلام از صدور یک بیانیه محکومیت فراتر نخواهد رفت.
همان هم شد و بی عملی کشورهای اسلامی در قبال ترور یک رهبر دینی و سیاسی عالیرتبه که در خط مقدم مقابله گروه های فلسطینی با رژیم اشغالگر بود، بر اعتماد به نفس صهیونیستها افزود و آنها کمتر از ۳ هفته بعد، دکتر «عبدالعزیز رنتیسی» جانشین شیخ و رهبر جدید جنبش حماس را هم به شهادت رساندند و این جنایت هم با واکنش درخوری از سوی کشورهای اسلامی مواجه نشد.
اجلاس فوق العاده سازمان همکاری اسلامی پس از گذشت ۵ هفته از شروع نبرد «طوفان الاقصی» و جنایات کم سابقه رژیم صهیونیستی علیه مردم بی دفاع غزه، با دیرکرد بسیار زیاد، در ریاض پایتخت عربستان برگزار شد.
در این مدت تاکنون بیش از ۱۱ هزار انسان بی گناه -که بیش از ۸ هزار تن آنها زنان و کودکان هستند- به بدترین شکل ممکن زیر بمباران گسترده هواپیماهای اسرائیلی قتل عام شدند و این کشتار جنون آمیز همچنان ادامه دارد.
بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار مسلمان بی دفاع در یک گستره کوچک ۳۶۰ کیلومتری قتل عام می شوند و این کشتار نه فقط موجب ناراحتی و خشم ملت های اسلامی شده بلکه صدهاهزار نفر از مردم کشورهای غیراسلامی را هم به خیابان های کشورشان کشانده و همه خواهان پایان دادن به این کشتار بیرحمانه از سوی صهیونیستها هستند.
اما تاکنون در بین سران کشورهای اسلامی بخصوص کشورهای عربی که آرمان دفاع از فلسطین باید در صدر منشور حکمرانیشان باشد -بجز چند کشور معدود- اتفاق خاصی نیفتاده است.
تاکنون پیشنهادهای زیادی داده شده که برخی از آنها میتواند عملی شود. برای نمونه آنطور که ایران پیشنهاد داده، کشورهای اسلامی لااقل میتوانند همکاریهای خود با اسرائیل را قطع کنند و از صادرات به این رژیم دست بکشند و با این کمترین اقدام، لااقل به رژیم صهیونیستی فشار وارد کنند.
بیشک سازمانی که نزدیک به ۶۰ عضو دارد و گستره وسیعی از جهان را در برمیگیرد و اساساً فلسفه شکلگیریاش در ۵۴ سال قبل، همین مسئله فلسطین و اشغال آن بوده، آنقدر توان و ظرفیت دارد که جلوی خونریزی یک رژیم کوچک را بگیرد اما تا امروز از این ظرفیت، آنطور که باید استفاده نشده است.
سران این کشورها در برابر یک آزمون مهم دیگر باز هم به دادن بیانیه اکتفا و چه بسا با این بیتفاوتی رژیم تروریست را به تشدید کشتار مظلومان فلسطین تشویق کردند.
پایان پیام/ت