دستیار رئیس جمهور: اتفاقات غزه مطابق حقوق بینالملل مصداق نسلکشی است
دستیار رئیسجمهور در پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی معتقد است: مطابق حقوق بینالملل آنچه در غزه اتفاق میافتد جنایت جنگی نیست، نسل کشی است.
فارسپلاس؛ دیگر رسانهها – ایرنا نوشت: نشست مجازی با موضوع بررسی جنایات رژیم صهیونیستی از منظر حقوق بین الملل به میزبانی سکینه سادات پاد دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی و جمعی از تحلیلگران، کنشگران و حقوقدانان بین المللی از ۱۰ کشور برگزار شد.
پاد در این نشست گفت: امروز در حالی شاهد جنایات رژیم صهیونیستی در غزه هستیم که بهرغم وجود سازمان های عریض و طویل و اسناد حقوق بشری، هیچ بهره ای از آنها نصیب مردم فلسطین نشده است.
وی با طرح این پرسش که آیا در شرایط کنونی آستانه تغییر کرده و وارد نسل کشی شدیم یا همچنا باید بگوییم جنایات جنگی، افزود: یقینا شما حقوقدانان اذعان دارید و می پذیرید که در شرایط کنونی همچنان نمی توانیم سخن از جنایت جنگی به میان آوریم، زیرا رژیم صهیونیستی مرتکب نسل کشی شده است. مسئولین عالی رتبه رژیم اشغالگر قدس، فلسطینیان را حیوان می نامند و این یعنی همان دلیل آشکاری که مطابق قوانین بین الملل و حقوق بین الملل، می توان گفت که درغزه نسل کشی صورت می گیرد.
دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی های اجتماعی ادامه داد: آیا حقوق بین الملل حیات ندارد؟ و آیا باید بگوییم حقوق بین الملل مثل ۷۰ سال گذشته همچنان در اشغال رژیم اشغالگر قدس است؟ آیا دلیل اینکه این روزها شاهد این حجم از جنایت هستیم، به راستی نمی تواند این باشد که سازمان های ناظر حقوق بشری همچنان فقط به طرفین اعلام خویشتنداری می کنند؟ و آیا اساسا رژیم اشغالگر مشروعیت برخورداری از حقوق دارد؟ و بطور یکسان طرفین را دعوت به خویشتنداری کنیم؟
پاد تاکید کرد: هدف ازاین نشست این است که بگوییم به هیچ وجه مطابق قواعد و قوانین بین الملل نمی توانیم طرفینی به ماجرا نگاه کنیم. امروز قواعد بین الملل نقض شده است، از این رو در چنین شرایطی تکالیف همه دولت ها و همه ملت ها یعنی هم عناصر فعال و هم غیر فعال، بطور اتومات فعال می شود. هم باید در عدم شناسایی رژیم اشغالگر فعال شوند و هم در محکومیت رژیم جنایتکار و باهم تصمیم بگیرند که برای تسریع در توقف جنایات اجماع کنند. ما برای عدالت و برای صلح و برای اجماع به نفع حقیقت جمع شده ایم.
دکتر دوغو پرینچک رئیس حزب وطن، دیگر سخنران این وبینار نیز در بررسی جنایات رژیم صهیونیستی از منظر حقوق بین الملل گفت: عدالت در یک دست ترازو دارد و در دست دیگر شمشیر. امروز عدالت هم به مقیاس بین المللی و هم به شمشیر نیاز دارد.
وی افزود: به مردم قهرمانی که علیه امپریالیسم آمریکا و صهیونیسم اسراییل در فلسطین که خط مقدم بشریت است، در نبرد هستند درود می فرستیم، در اینجا ما به میزبانی جمهوری اسلامی عزم خود را برای مبارزه تا پیروزی برای تشکیل کشوری مستقل و یکپارچه به پایتختی بیت المقدس شرقی، به عموم جهانیان اعلام می کنیم.
اکرم محمد یکی دیگر سخنران این همایش نیز گفت: آنچه در غزه روی می دهد اتفاقی بی سابقه است. رژیم صهیونیستی تاکنون بیش از ۱۴ هزار فلسطینی را به شهادت رسانده است؛ علاوه بر مساجد، کنیسه ها و منازل مسکونی زیادی را تخریب کرده و هزاران نفر را آواره کرده است.
وی با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی باید همه کشورهای اسلامی در کنار غزه بایستند، افزود: حمله اخیر به غزه به صراحت نشان داد که اسرائیل قانون انسانیت را زیر پا گذاشته و چهره واقعی خود را نشان داده است، اکنون زمان واکنش سازمان های حقوق بشری است تا رژیم صهیونیستی را مجبور به پایبندی قوانین بین المللی کنیم.
ژوائو هنریکش نایب رئیس موسسه رصد اسلام و استاد دانشگاه از پرتغال دیگر سخنران این نشست مجازی اظهار داشت: حدود ۶ هفته از جنگ غزه می گذرد و همچنان شاهد کشتار زنان و کودکان فلسطینی هستیم، جنایات کنونی اسرائیل در غزه را می توان بنوعی شکنجه و آپارتاید نامید؛ در چنین شرایطی سازمان های حقوق بشری باید به وظایف شان عمل کنند.
وی ادامه داد: بازرسان سازمان ملل در حال بررسی جنایات رژیم اسرائیل هستند، جنایاتی که بالقوه می توان آن را جنایت جنگی قلمداد کرد، گزارش های سازمان ملل درباره اقدامات اسرائیل در کرانه باختری و غزه و همچنین کوچ اجباری فلسطینیان حاکی از جنابات جنگی آنهاست. ما در چنین شرایطی به صدور قطعنامه های جدید نیاز داریم.
هنریکش با بیان اینکه حامی اصلی جنگ غزه، آمریکاست، افزود: با توجه به رویکرد استعماری اسرائیل، مردم فلسطین براساس قوانین بین المللی حق دفاع از خود را دارند؛ اسرائیل از حمایت آمریکا در سازمان ملل برخوردار است.
محمد الصحاف رئیس مرکز پژوهش های راهبردی العصر عراق و سخنگوی تحصن کنندگان عراق که خواهان باز شدن مرز اردن هستند، دیگر سخنران نشست مجازی بود.
وی با بیان اینکه مردم عراق از زمان شروع جنگ غزه با برگزاری تظاهرات حمایت خود را از مردم فلسطین اعلام کردند، گفت: دین اسلام به افراد حق تصمیم گیری برای آینده وبرخورداری از حقوق لازم را داده، سازمان های حقوق بشری نیز برای همه مردم ملل این حق را قائل شده است، رژیم صهیونیستی تمام تعهدات بین المللی و حقوق بشری را زیر پا گذاشته است.
الصحاف ادامه داد: همه سازمان های بین المللی و حقوق بشری به مصونیت غیرنظامیان تاکید کرده اند. از کشورهای منطقه می خواهم برای نجات مردم غزه تلاش کنند.
عاطفه امینی نیا وکیل دادگستری، متخصص دعاوی بین الملل و استاد دانشگاه از دیگر سخنرانان نشست مجازی بررسی جنایات رژیم صهیونیستی از منظر حقوق بین الملل بود که اظهار داشت: با بحران مهمی روبرو هستیم که تقریبا ۶ هفته از آن می گذرد و با تداوم و تشدید حملات رژیم اسرائیل به وضعیت فوق بحرانی تبدیل شده است.
وی با اشاره به توصیف آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل مبنی بر تبدیل شدن غزه به گورستان کودکان گفت: این اظهار نظر مورد انتقاد شدید رژیم صهیونیستی قرار گرفته است. صلح ارزشی اساسی است که حقوق بین الملل در خدمت آن قرار دارد، اما تحقق صلح بر پایه های حقوق بشر و عدالت استوار است، اکنون در کشاکش درگیری خونباری هستیم که اصول حقوق بین الملل را به مسلخ کشانده است. بنظر می رسد بحران غزه می رود که بار دیگر زیر ساخت های زیست اجتماعی بین المللی را زیررو کند و جهان پس از غزه شاهد یک دگردیسی می باشد که از دولت محوری عبور کرده؛ باید از کلیه ابزارها و ظرفیت های بین المللی در راستای به پای میز محاکمه کشاندن جنایتکاران جنگی استفاده کرد؛ تحقق صلح پایدار لازمه عبور از مسیر پر فراز و نشیب است، حق بر صلح یک حق جمعی است و تحقق آن یک مسئولیت جمعی که بر عهده تمام تابعان و بازیگران حقوق بین الملل و افراد دارای وجدان انسانی قرار گرفته است.
بویانا آندژکوویچ نماینده جنبش بین الملل اوراسیا از کشور صربستان در این وبینار با اشاره به فرق مسیحیت بیان داشت: اگر به تاریخ نگاه بیندازیم کاتولیک ها و پروتستان ها مدعی فرقه های مسیحی شدند، یکی از فرقه ها، صهیونیست های مسیحی هستند که در غرب رشد کرده اند، حمایتی که غرب از صهیونیسم و اسرائیل دارد غیرقابل توجیه است، برخی فرقه های ضد مسیحی حامی صهیونیست هستند و با اصل مسیحیت ارتباطی ندارند، فرقه های ضد مسیحی سبب پیدایش نازی و صهیونیست و انفعال فلسطین در قرن بیستم شدند.
وی افزود: از برخی نهادهای بین المللی و نهادهای فاسد طرفدار صهیونیسم نمی توان انتظار اقدام جدی داشت، سازمان بین المللی انرژی اتمی هیچ گاه به نیروگاه اتمی دیمونا نپرداخت.
آندژکوویچ گفت: آنچه اسرائیل در غزه انجام می دهد، یادآور وقایع سال ۱۹۹۹ ناتو در صربستان است.
اردم جمرت رئیس دفتر مرکزی وکلای جذب وطن و وکیل دادگستری کیفری از ترکیه نیز عنوان داشت: حملات اسرائیل به غیرنظامیان در نوار محاصره شده غزه و سخنان نفرت آمیز مقامات اسرائیلی نسبت به غزه که آنها را حیوان میخوانند، بوضوح نشان می دهد که نسل کشی اسرائیل یک جنایت است.
وی افزود: همه کشورهای خاورمیانه و آسیا که از سوی ایالات متحده آمریکا و اسرائیل تهدید می شوند باید جنایت نسل کشی را که هم از طریق مراجع قضایی خود مرتکب شده است، شناسای و اعلام کنند؛ جنایتکاران در اسرع وقت در ساز و کارهای عدالت تمدن درحال رشد آسیایی پاسخگو خواهند بود.
سامان نیازی قائم مقام دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی های اجتماعی در پایان نشست مجازی با موضوع بررسی جنایات رژیم صهیونیستی از منظر حقوق بین الملل گفت: معتقدیم که زمان پس دادن حساب برای رژیم اسرائیل فرا رسیده است. تداوم جنایات از سوی رژیم صهیونیستی آنها را به سمت انزوا و نابودی می کشاند؛ وقتی شاهد آن هستیم که شرکت کنندگان در این نشست از نقاط مختلف جهان دغدغه مند صحبت می کنند و نگران شرایط جاری هستند، بسیار ارزشمند است؛ ما برای تحقق یک هدف مشترک دور هم جمع شده و به بیان نقطه نظرات لازم در این زمینه پرداختیم.
پایان پیام/ت