چالش امنیت روانی؛ بحران بزرگ صهیونیستها
ارتش رژیم صهیونیستی و دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی این رژیم هنوز نتوانستهاند امنیت روانی را به شهرکهای شمالی و جنوبی اراضی اشغالی، بازگردانند. موضوعی که موجب شده قریب به ۲۰۰ هزار شهرکنشین صهیونیست از این مناطق فرار کنند و به مناطق مرکزی اراضی اشغالی بروند و یا حتی به کل، به خارج از این اراضی سفر کنند.
فارسپلاس؛ دیگر رسانهها – الف نوشت: بیش از 50 روز از اجرای موفقیتآمیز عملیات "طوفان الاقصی" توسط جنبش حماس و متعاقبا حملات گسترده صهیونیستها از زمین، هوا و دریا به نوار غزه میگذرد. حملاتی که با مقاومت گسترده نیروهای جنبش مقاومت اسلامی فلسطین مواجه شدهاند و در نوع خود صهیونیستها را با چالشها و بنبستهای جدی رو به رو کردهاند. در این راستا، شاهد آن بودهایم که پس از شکستِ فاحش صهیونیستها در آزاد کردن اسرای خود با استفاده از قوه قهریه و زور و ناتوانی رژیم اشغالگر قدس در دیکته کردن اصول مطلوب خود به جنبش مقاومت اسلامی فلسطین ، این رژیم در نهایت مجبور به تن دادن به آتش بس موقت شد.
بسیاری از تحلیلگران منطقهای و بینالمللی و حتی کارشناسان اسرائیلی بر این امر صحه گذاشتهاند که حماس توانسته در قالب معادله آتش بس موقت 4 روزه، اصول مد نظر خود را به اسرائیل تحمیل کند.
با این همه، وقتی تحولات روزهای اخیر در قالب نبرد مبارزان جنبش مقاومت اسلامی فلسطین با صهیونیستها را مرور میکنیم، جدای از درگیریهای میدانی، که به تایید بسیاری از ناظران و تحلیلگرانِ این حوزه، بر اساس برنامهریزی های صهیونیست ها پیش نرفته، رژیم اشغالگر قدس عملا با 2 بحران بزرگ رو به رو شده که البته کمتر به آنها پرداخته میشود.
اولا، ارتش رژیم صهیونیستی و دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی این رژیم هنوز نتوانستهاند امنیت روانی را به شهرکهای شمالی و جنوبی اراضی اشغالی بازگرداند. موضوعی که موجب شده تا قریب به 200 هزار شهرکنشین صهیونیست از این مناطق فرار کنند و به بخشهای مرکزی اراضی اشغالی بروند و یا به کل، این اراضی را به مقصد خارج، ترک کنند. موضوعی که فشارهای عدیده و فراوانی را از منظر اقتصادی و اجتماعی و سیاسی به رژیم اشغالگر قدس تحمیل میکند.
به بیان سادهتر، جدای از احساس ناامنی که به نحوی گسترده و فراگیر، کلیت اراضی اشغالی را در برگرفته، مناطق شمالی و جنوبی این اراضی، هنوز نتوانستهاند خود را از شوک حملات جریان مقاومت فلسطین خارج کنند. جدای از مناطق مجاور با نوار غزه که در نتیجه عملیات طوفانالاقصی شاهد نفوذ گسترده رزمندگان قسام و حملات موشکی آنها بودهاند، مناطق شمالی اراضی اشغالی نیز به نحوی جدی متاثر از حملات هدفمند موشکی و پهپادی رزمندگان حزب الله لبنان شدهاند.
به نحوی که شمار قابل ملاحظهای از مقامهای نظامی ارتش اسرائیل تأکید دارند که وضعیت در این مناطق دیگر به حالت سابق بازنخواهد گشت و این حزب الله لبنان است که در این مناطق معادلات مطلوب خود را به صهیونیستها تحمیل میکند.
نکته دوم اینکه شدت و گسترده جنایات صهیونیستها علیه مردم غیرنظامی ساکن در نوار غزه به قدری گسترده بوده که نوعی انزجار فراگیر افکار عمومی منطقهای و بینالمللی را از رژیم اشغالگر قدس سبب شده است. در این راستا، رویهها و رویکردهای تقابلی از سوی ملتهای منطقه غرب آسیا و حتی دیگر ملتها در اقصی نقاط جهان علیه رژیم صهیونیستی، اوج گیری قابل توجهی داشته است. از این رو، بسیاری از ملتها دیگر تمایلی به هیچ گونه مراوده ای با رژیم صهیونیستی به ویژه در حوزههایی نظیر مسائل تجاری و اقتصادی ندارند.
به بیان سادهتر، صهیونیستها که همواره عادت داشتند جنایات خود را در پسِ اقدامات گسترده رسانهای و تبلیغاتی خود مخفی کنند و نوعی سفید شویی از این جنایات را انجام دهند، اکنون با یک رسوایی تمام عیار رو به رو شدهاند. رسوایی که انزوای گسترده منطقهای و بینالمللی را به آنها تحمیل کرده است و تبعات و پیامدهای به شدت مخربی را برای آنها به ارمغان آورده است. موضوعی که در ادامه راه نمودهای عینی خسارات خود علیه رژیم اشغالگر قدس را به نحو روشنتری به نمایش خواهد گذاشت.
پایان پیام/ت