آیا غزه بستر جنگ منطقهای علیه رژیم صهیونیستی میشود؟
تصور اینکه اکنون ارتش رژیم اشغالگر تنها با جهاد اسلامی در غزه مواجه است، فرضیه درستی نیست و شواهد نشان میدهد این درگیریها میتواند جرقه جنگی با حضور همه گروههای مقاومت، حتی گروههایی که در خارج از مرزهای فلسطین اشغالی هستند را علیه صهیونیستها روشن کند.
فارسپلاس؛ دیگر رسانهها- الف نوشت: همانطور که انتظار میرفت با تشدید تنشها در فلسطین اشغالی در جبهه نوار غزه، جنگ جدید میان رژیم اشغالگر و گروههای فلسطین آغاز شد. بعد از شهادت شیخ «خضر عدنان» اسیر برجسته فلسطینی در زندانهای رژیم اشغالگر که از فرماندهان میدانی جنبش جهاد اسلامی بود، تنش میان مقاومت و صهیونیستها بالا گرفت.
اما واقعیت آن است که جرقه جنگ جدید میان گروههای مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی از 4 ماه قبل که کابینه راستافراطی بنیامین نتانیاهو روی کار آمد، زده شد. راستافراطیهای صهیونیست و در راس آنها وزرای فاشیست کابینه نتانیاهو همچون ایتمار بن گویر و بزالل اسموتریچ شروع کار خود را با تحرکات وحشیانه علیه فلسطینیان رقم زدند.
این تحرکات به ویژه در اواسط ماه مبارک رمضان با شدت بیشتری دنبال شد که نتیجه آن پاسخ موشکی مقاومت از جنوب فلسطین و جنوب لبنان به سمت مواضع صهیونیستها برای نخستینبار از سال 2006 تاکنون بود. بنابراین از ابتدای 2023 امور در عرصه فلسطین به سمت یک جنگ تمام عیار بین فلسطینیان و اشغالگران صهیونیست حرکت میکرد و شهادت فرمانده جهاد اسلامی در زندان دشمن اسرائیلی، مقدمهای برای آغاز این جنگ بود.
درحالی که بعد از حمله راکتی مقاومت غزه در پاسخ به جنایت صهیونیستها علیه شیخ عدنان در زندان، رژیم صهیونیستی طبق معمول برای میانجیگری دست به دامان مصر و متعهد به برقراری آتشبس شده بود، اما حمله تروریستی این رژیم به نوار غزه در بامداد سهشنبه هفته گذشته، آتش خشم فلسطینیان را شعلهور کرد.
نهادهای سیاسی و امنیتی رژیم اشغالگر چند هفته قبل درباره فعالسازی سیاست ترور که روش معمول این رژیم برای تحقق اهداف جنایتکارانه خود در سراسر جهان است، صحبت و اعلام کرده بودند که کابینه سیاسی-امنیتی اسرائیل مجددا برای مقابله با فلسطینیان روش ترور را در دستور کار خود قرار داده است. آنها در لیست ترور اسرائیل به نام افرادی چون «یحیی سنوار» رئیس حماس در نوار غزه، «صالح العاروری» معاون رئیس دفتر سیاسی حماس و «زیاد النخاله» دبیر کل جنبش جهاد اسلامی اشاره کرده بودند.
استراتژی ترور رژیم صهیونیستی از زمان آغاز اشغالگری این رژیم در فلسطین طی 7 دهه گذشته به این صورت بوده که اگر قصد و توانایی ترور فردی را داشته باشد هرگز این تصمیم خود را رسانهای نمیکند. بنابراین ترور این شخصیتهای برجسته مقاومت عملا نمیتواند در دستور کار تلآویو باشد.
اما تجاوزی که صهیونیستها بامداد سهشنبه گذشته در غزه انجام دادند یک حمله تروریستی بود که در جریان آن 3 فرمانده جهاد اسلامی به همراه همسر و فرزندانشان به شهادت رسیدند. این جنایت اشغالگران یادآور دیگر تجاوزات آنها در فلسطین طی دهههای گذشته است که با عملیات ترور آغاز شدند.
بارزترین جنگ بین مقاومت فلسطین و ارتش رژیم صهیونیستی که با عملیات ترور این رژیم کلید خورد مربوط به جنگ 2008 است که طی آن صهیونیستها مواضع رهبران حماس در نوار غزه را هدف قرار دادند و بعد از 23 روز جنگ بیحاصل مجبور به عقبنشینی شدند. در سال 2019 نیز بعد از جنایت رژیم صهیونیستی در ترور «بهاء ابوالعطا» فرمانده برجسته جهاد اسلامی، این جنبش یک حمله موشکی بزرگ علیه مواضع اشغالگران ترتیب داد که صهیونیستها ترجیح دادند عقبنشینی کرده و وارد جنگ نشوند.
بعد از شهادت «ایاد الحسنی» فرمانده یگان عملیات جهاد اسلامی در حمله پهپادی ارتش رژیم اشغالگر، تنش میان مقاومت غزه و دشمن صهیونیستی مجددا بالا گرفت و درحال حاضر نمیتوان زمانی برای پایان درگیریها تعیین کرد؛ به ویژه اینکه فلسطینیان نه به تعهد رژیم صهیونیستی برای آتشبس اعتماد دارند و نه به میانجیها.
نکته قابل تاملی که باید در تحولات غزه به آن توجه کرد، تلاش صهیونیستها برای سوءاستفاده از عدم ورود سایر گروههای مقاومت به این جنگ جهت فتنهانگیزی میان گروههای فلسطینی و به طور مشخص حماس است. اما بازخوانی مواضع اخیر اتاق عملیات مشترک مقاومت و به ویژه مقامات حماس حاکی از وجود یک استراتژی برنامهریزی شده میان این گروهها جهت پاسخگویی به دشمن است.
نتانیاهو که برای فرار از پیامدهای بحران داخلی پیچیده اسرائیل و فشار افکار عمومی شهرکنشینان، صهیونیستها را در مقابل یک سناریو خطرناک قرار داده، درحال رقم زدن تجربهای بدتر از نبرد شمشیر قدس در مه 2021 است؛ جنگی که مقدمات کنار زدن نتانیاهو از قدرت را فراهم کرد.
در مورد موضع جبهههای مقاومت در برابر تجاوزات کنونی رژیم صهیونیستی به نوار غزه شاید بهترین پاسخ، اظهاراتی باشد که از زبان سید «حسن نصرالله» دبیر کل حزبالله بیان شد. وی در سخنرانی خود به مناسبت سالگرد شهادت «مصطفی بدرالدین» از فرماندهان حزبالله اعلام کرد: رهبران و فرماندهان جنبش جهاد اسلامی پس از ترور فرماندهان سرایاالقدس،رفتار دوراندیشانه و آرامی داشتند. آنها با فرماندهان گردانهای قسام (شاخه نظامی حماس) تماس گرفتند تا موضع واحد و یکپارچهای اتخاذ کنند. عنوان واقعی واکنش مقاومت غزه، اتاق عملیات مشترک گروههای مقاومت است.
دبیر کل حزبالله تاکید کرد: آنچه امروز در جریان دارد، این حقیقت را به خوبی به دشمن نشان داد که هر گونه عملیات تروریستی بی پاسخ نخواهد ماند و قطعا به رویارویی گسترده منجر خواهد شد. نبرد غزه، مهم است و تاثیراتش تنها محدود به نوار غزه نیست، بلکه تمام منطقه را فرا میگیرد.
بنابراین تصور اینکه اکنون ارتش رژیم اشغالگر تنها با جهاد اسلامی در غزه مواجه است، فرضیه درستی نیست و شواهد نشان میدهد این درگیریها میتواند جرقه جنگی با حضور همه گروههای مقاومت، حتی گروههایی که در خارج از مرزهای فلسطین اشغالی هستند را علیه صهیونیستها روشن کند.
پایان پیام/ت