BBC؛ رسانه خبری یا آلبوم خانوادگی پادشاه؟

BBC؛ رسانه خبری یا آلبوم خانوادگی پادشاه؟

بی‌بی‌سی فارسی روز گذشته ده‌ها خبر از مراسم تاجگذاری پادشاه جدید بریتانیا منتشر کرد.

BBC؛ رسانه خبری یا آلبوم خانوادگی پادشاه؟

از شایعه تا واقعیت: چند هفته پیش بی‌بی‌سی به برچسب «رسانه‌ای با بودجه دولت» که ذیل صفحه‌اش در توییتر نوشته شده بود، اعتراض کرد. در بیانیه‌ای که بی‌بی‌سی در بیانه‌اش نوشته بود: «بی‌بی‌سی مستقل است و همیشه مستقل بوده است. دولت بریتانیا بر روی محتوای این رسانه هیچ کنترلی ندارد. بودجه ما (به شکل مستقیم)‌ توسط مردم بریتانیا از طریق حق اشتراک تامین می‌شود.»

ادعای مستقل بودن این رسانه در حالی است که نگاهی به خروجی های بی بی سی فارسی در روز گذشته نشان می‌دهد، صفحات آن‌ها به آلبوم خانوادگی پادشاه شباهت دارد تا یک رسانه غیردولتی. روز گذشته مراسم تاجگذاری پادشاه ۷۴ ساله انگلیس و همسرش در کلیسای «وست مینستر» لندن با حضور ۲۳۰۰ نفر برگزار شد. بی بی سی فارسی که هیچ اشاره‌ای به تجملات و هزینه‌های میلیون پوندی این مراسم نکرد، در عوض از دستور پخت عذا، غذاهای سرو شده، تشریفات، کالسکه ۳ تنی، نوه‌ها و … این خاندان سلطنتی تعریف کردند.


پوشش لحظه به لحظه مراسم تاجگذاری چارلز سوم توسط بی بی سی فارسی

از سوی دیگر در فاصله یک کیلومتری محل برگزاری مراسم تاجگذاری در کلیسای وست‌‌مینیستر، تعداد زیادی از مردم انگلیس در میدان ترافالگار لندن با در دست داشتن پلاکاردهای زرد رنگی، شعار «مرگ بر شاه» و «مرگ بر سلطنت» سر دادند که توسط این رسانه بخش اعظم آن سانسور شد.

* رخت عزا بر تن کارمندان بی بی سی فارسی

در زمان فوت ملکه الیزابت دوم در شهریور سال گذشته نیز نیز بی بی سی فارسی تمام اخبار خود را تعطیل و با تمام انرژی و آنتن خود را به فوت ملکه ۹۶ ساله که کمترین ارزش خبری برای مخاطب فارسی زبان به خصوص ایرانیان نداشت، اختصاص داد.

حتی تمام کارمندان بی بی سی فارسی نیز لباس سیاه بر تن کردند.

می‌توان به تمام این موارد، بستن بخش نظرات مردم در اخبار فوت شاهزاده فیلیپ همسر ۹۹ ساله ملکه سابق و همچنین ملکه الیزابت دوم هم مشاهده کرد.

پایان پیام/

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *